Ubytování přes Booking.com

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7725
21.8.15 14:38

Můžu dotaz - když udělám tu rezervaci, dám tam to číslo karty - jak oni si bloknou tu částku, když tak karta nemá povolenou platbu on-line? Anebo to mít prostě nemusí? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
21.8.15 14:57
@danali píše:
Můžu dotaz - když udělám tu rezervaci, dám tam to číslo karty - jak oni si bloknou tu částku, když tak karta nemá povolenou platbu on-line? Anebo to mít prostě nemusí? Díky.

Jak který hotel. Většinou si to nestrhávají. Musí to být většinou kreditní karta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
21.8.15 15:00

@janeshort Kreditka to je, a je tam platba předem. Což mi nevadí. Mě jde jen o princip. Ta karta nemá povolené platby on-line, tak jak oni si to stáhnou? Anebo mi ještě pak budou psát ať udělám převod? Tomu principu moc nerozumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
21.8.15 15:01
@danali píše:
@janeshort Kreditka to je, a je tam platba předem. Což mi nevadí. Mě jde jen o princip. Ta karta nemá povolené platby on-line, tak jak oni si to stáhnou? Anebo mi ještě pak budou psát ať udělám převod? Tomu principu moc nerozumím.

To je třeba se zeptat v bance. Hotelu stačí číslo karty, pokud jim to nebude fungovat, aby si ověřili tu kartu, rezervaci zruší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
21.8.15 15:03

Já už si to moc nepamatuju, ale myslím, že jsem to platila převodem nebo PayPal, že si to sami nestahovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
21.8.15 15:05
@Akivasha píše:
Já už si to moc nepamatuju, ale myslím, že jsem to platila převodem nebo PayPal, že si to sami nestahovali.

U mě si jen ověřili kartu (hotel musí mít nějakou jistotu pro případ, že se jedná o pozdní zrušení). Jen jednou to strhli, ale to uváděli na booking.com.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
21.8.15 15:12

Děkuji, tak uvidíme jak to nakonec zaplatíme. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
21.8.15 17:26

@danali: pokud je na booking uvedena platba předem, pak po vyplnění karty si hotel strhne částku. Není potřeba mít povolenu platbu online, oni si to naťukají na platebním termínále a strhnou si peníze z karty jako kdybys platila na místě ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
21.8.15 17:28

@janeshort: to není pravda ;-) hotel NESMÍ bez předchozího upozornění rezervaci zrušit, musí klienta informovat o případné nefunkčnosti karty - jak by se pak klient dozvěděl, že mu rezervace neplatí, když dostal potvrzení, že má rezervován pokoj? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
21.8.15 20:26

@Clau.Zuzu Aha díky. A strhávají to hned? Nebo kdykoliv v průběhu než na tu dovolenou pojedeme (únor 2016). Co když to ještě budu chtít zrušit. Co nastane pak?

Já jsem na booking nikdy neobjednávala tak právě nevím jak to všechno funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
21.8.15 22:03

@danali: no pokud tam bylo uvedeno, že se jedná o platbu hned, tak si myslím, že to byla zvýhodněná cena a nelze pak zrušit, protože si peníze veznou hned nebo v několika dnech. Nevím, co jste objednala a co tam bylo psáno… ale na booking jsou nejvýhodněší nabídky právě „platba hned bez možnosti storna“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
23.8.15 16:30
@Clau.Zuzu píše:
@janeshort: to není pravda ;-) hotel NESMÍ bez předchozího upozornění rezervaci zrušit, musí klienta informovat o případné nefunkčnosti karty - jak by se pak klient dozvěděl, že mu rezervace neplatí, když dostal potvrzení, že má rezervován pokoj? :)

Samozřejmě ho předem informuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
23.8.15 21:20

Tak nakonec mi hotel včera psal, že transakce nemůže být provedena, že nesouhlasí karta - resp. buď je blokovaná (což není), nebo nemá dostatek peněz (je to kreditka, limit by tam měl být vyšší než jsem měla platit) anebo neumožňuje mezinárodní platby (což netuším). Ale psali to někdy včera že se jim mám do 24h ozvat a jinak mi rezervace propadne. Neozvala jsem se (neměla jsem možnost), tak mám tu rezervaci zrušenou.

Což jako mě sice štve, musím hledat něco dalšího, ale taky musím ověřit jak to máme s tou kartou a pak něco dalšího najdu, do února dost času.

Díky za info všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
702
4.1.16 12:37

Kreditní / platební

Holky, sem v tomhle úplně mimo a tak si jdu pro radu :think:
Na booking sem si rezervovala hotel na Slovensku. při rezervaci to po mě chtělo tu kreditní kartu. Já kreditku nemám, ani nikdo v okolí a popravdě si jí zakládat nechci a tak sem tam zadala údaje ze své klasické platební karty co mám (platíme s ní normálně přes internet všechno i v zahraničí, MasterCard, ale kreditka to není), nic mi to nenapsalo, že by bylo špatně. Ale teď tak přemýšlím, když tam píšou že před příjezdem budou kontrolovat - projde to?
Jiný hotel nechci, tenhle se mi líbí, jak cenou, tak lokalitou i službami a kreditku si ale taky nechci zřizovat :,( tak já teda nevím, stačí jim tam ta platební nebo mi to pak pár dní před příjezdem zruší a my budeme v pr… :,(??
Sem z toho úplně zmatená a teď teda nevím no…
Jinak hotel žádný rezervační poplatek nechce, vše se bude platit až na místě.

Děkuji všem za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
4.1.16 12:39

@B.O.K. Team je to úplně jedno, karta slouží jenom jako garance, pokud bys nezrušila rezervaci a nepřijela… Platit budeš v hotelu při příjezdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí