Účast na studii - očkování na pneumokoka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1853
11.10.10 19:38

aha tak to jo :think: no na internetu je info opravdu mnoho ,až tak mnoho ,že tam těžko najdu to co máš namysli ty ,abych si nyla jistá ,že je to zrovna to co hledám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
11.10.10 21:35
pavlak5 píše:
Markéta M píše:
Milá Rybko, ty se nerozhoduješ na základě svobodné volby, ale na základě vyvolaného strachu a manipulace neobjektivními až lživými informacemi o vakcinaci. Pokud máš pocit, že jsi svobodná, jde skutečně pouze o iluzi svobody.
A Markéto víte ,že to samé by se dalo říct o vás .Ikdyž stojíte „ns druhé straně barikády“. :lol:
Jedni se bojí nemocí ,druzí očkování.

to je přesně tak jak píšeš, o svobodě nemůže být řeč, spíš mi to přijde jako protest a vystupování z řady jen kvůli tomu že je moderní neočkovat v určité skupině lidí a přesně tak i naopak. Nikomu očkování nenutím a ani zbytečné dávat nechci, jen vyjadřuji svůj názor a tato debata byla přesně určena pro ty, co tuto nabídku na test od pediatra dostali a ne pro to se hádat zda očkovat či ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
11.10.10 22:23

O svobodě nemůže být řeč proč? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
12.10.10 08:20
Markéta M píše:
Pavlo, každý jsme svého štěstí strůjcem a tím pádem i strůjcem svého zdraví :wink: .

Tak třeba tohle, nezlob se na mě, ale co je to za blbost? Příklad úplně z něčeho jiného: Jdu, sednu si do MHD, píchnu se o jehlu do zadku a něco chytnu…(možná blbej příklad, uznávám ), ale to znamená že nemám jezdit busem, mám sedět doma nebo chodit pěšky, usmívat se, být „pozitivní“ a pít byliny?
Tak to na mě působí, že nám chceš toto celou dobu říct. Jak už bylo psáno, v dnešním světě tohle jsou jen moderní výstřelky jak se odlišit od nás co používáme spreje, topíme uhlím a děláme plno věcí, které jsou pro nás běžnou součástí života, byť to bude mít jednou v budoucnu pravděpodobně fatální následky.

Prostě tém chci říct, že sebevětší snahou neovlivníš to, co dělají ostatní a nikdy to nebude ideální a proto si myslím že se očkuje.

Jestli se pletu, tak se ti omlouvám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7122
12.10.10 08:37

Koukám, že se to již dost rozjelo. To se to někomu mluví, když výjimky nechtějí očkovat (a ten rodič je mezi nimi) a pak díky kolektivní imunizaci (většina je očkována a tudíž se nemoc nemá tolik kde šířit a vznikat) může být třeba zdravý. V některých státech není očkování dětí povinné, ale vstup do školy je podmíněn tím, že dítě musí být očkované proti nemocem, aby se v kolektivu pak nešířily. Takováto svoboda se Markétě H, ale asi taky nelíbí.
Kdyby nebylo očkování, exisovalo by běžně mnohem více nemocí. Jen důslednou proočkovaností se zabránilo/zabrání šíření nemocí nebo se podáří původce zcela vymýtit.
Jsem ráda, že jsou ty zodpovědné a rozumné maminky a díky za ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
12.10.10 14:39
rybkabezvody píše:
Markéta M píše:
Pavlo, každý jsme svého štěstí strůjcem a tím pádem i strůjcem svého zdraví :wink: .

Tak třeba tohle, nezlob se na mě, ale co je to za blbost? Příklad úplně z něčeho jiného: Jdu, sednu si do MHD, píchnu se o jehlu do zadku a něco chytnu…(možná blbej příklad, uznávám ), ale to znamená že nemám jezdit busem, mám sedět doma nebo chodit pěšky, usmívat se, být „pozitivní“ a pít byliny?
Tak to na mě působí, že nám chceš toto celou dobu říct. Jak už bylo psáno, v dnešním světě tohle jsou jen moderní výstřelky jak se odlišit od nás co používáme spreje, topíme uhlím a děláme plno věcí, které jsou pro nás běžnou součástí života, byť to bude mít jednou v budoucnu pravděpodobně fatální následky.

Prostě tém chci říct, že sebevětší snahou neovlivníš to, co dělají ostatní a nikdy to nebude ideální a proto si myslím že se očkuje.

Jestli se pletu, tak se ti omlouvám.

Moderní výstřelky? Odlišit se od ostatních tím, že se budu snažit nedělat věci, které budou mít pravděpodobně v budoucnosti fatální následky ti přijde jako snaha se odlišit? To je snaha, myslet na budoucí generace. Kéž bych se neodlišovala a dělali to všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
12.10.10 14:42
Sluníčko28 píše:
Koukám, že se to již dost rozjelo. To se to někomu mluví, když výjimky nechtějí očkovat (a ten rodič je mezi nimi) a pak díky kolektivní imunizaci (většina je očkována a tudíž se nemoc nemá tolik kde šířit a vznikat) může být třeba zdravý. V některých státech není očkování dětí povinné, ale vstup do školy je podmíněn tím, že dítě musí být očkované proti nemocem, aby se v kolektivu pak nešířily. Takováto svoboda se Markétě H, ale asi taky nelíbí.
Kdyby nebylo očkování, exisovalo by běžně mnohem více nemocí. Jen důslednou proočkovaností se zabránilo/zabrání šíření nemocí nebo se podáří původce zcela vymýtit.
Jsem ráda, že jsou ty zodpovědné a rozumné maminky a díky za ně.

Neočkuji proto, že mi to přijde nesmyslné. Kolektivní imunita je naprostý nesmysl, stačí se nad ní trochu zamyslet a nenechat sebou manipulovat. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7122
12.10.10 15:18
Nesmysl není. Když je většina očkovaná, původce nemoci je eliminován neboť nemá koho napadat. Není to přeci o manipulaci, ale o informacích a rozumu. Odpovídala jsem v této diskusi na dotaz jako první - nějaké zkušenosti co se týče očkování mám…
Markéta M píše:
Neočkuji proto, že mi to přijde nesmyslné. Kolektivní imunita je naprostý nesmysl, stačí se nad ní trochu zamyslet a nenechat sebou manipulovat. :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
12.10.10 15:27

Markéta má viditelně jiný názor než my ,ale o to víc mě mrzí ,že se s námi nechce podělit o to PROČ si myslí ,že očkování i kolektivní imunita je nesmysl,proč si myslí že očkování bude mít pro budoucí generace fatální následky ?
Ráda bych si vyslechla argumenty a pokud mě přesvědčí ráda se podle toho zařídím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
12.10.10 15:32

Pavlo, jistě dobře víš, že jsem argumenty psala již v několika vláknech. Stačí si je přečíst.

Sluníčko, jak velká by měla být proočkovannost, aby se nemoci nešířily?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
12.10.10 15:42

Markéto, mohu se tě zeptat ještě na tvůj názor na eradikaci neštovic? To nepovažuješ jako důsledek kolektivní imunity?

• Citovat
  • Upravit
1853
12.10.10 15:45

promin Markéto nějak jsem to nepostřehla ,píšeš pořád jak jsou ty které očkují nesvobodné a zmanipulované(všimni si ,že nepíšu MY ,protože moje baby taky není plně očkované ).A že příroda a zchopnost sebeuzdravení jsou mocným zbraněmi.to mají být ty argumenty ???
Mě by zajímalo proč neočkuješ ,proč jsi proti očkování? Jestli protože to není „přírodní“,nebo jestli máš s očkováním negativní zkušenosti,nebo jestli je to z důvodů nějakého náboženství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7122
12.10.10 15:48
Záleží samozřejmě na tom, o jakou nemoc jde. Například třeba u spalniček je to 95%. Pokud se očkuje několik desetiletí, pak se nemoc dokáže zcela vymýtit. Takovou nemocí jsou např. pravé neštovice a blízko tomu je již i dětská obrna (na niu nás nezemřel nikdo již posledních 50 let)......
Markéta M píše:
Pavlo, jistě dobře víš, že jsem argumenty psala již v několika vláknech. Stačí si je přečíst.Sluníčko, jak velká by měla být proočkovannost, aby se nemoci nešířily?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
12.10.10 16:25

95% znamená 95 lidí ze 100?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
12.10.10 16:36
pavlak5 píše:
promin Markéto nějak jsem to nepostřehla ,píšeš pořád jak jsou ty které očkují nesvobodné a zmanipulované(všimni si ,že nepíšu MY ,protože moje baby taky není plně očkované ).A že příroda a zchopnost sebeuzdravení jsou mocným zbraněmi.to mají být ty argumenty ???
Mě by zajímalo proč neočkuješ ,proč jsi proti očkování? Jestli protože to není „přírodní“,nebo jestli máš s očkováním negativní zkušenosti,nebo jestli je to z důvodů nějakého náboženství.

www.rozalio.cz
http://www.paprsky1.de/…ekovani.html
http://www.celostnimedicina.cz/…ma-ocima.htm

Stačí si najít na internetu. Jinak ano, s očkováním mám negativní zkušenost.Náboženství v tom fakt není :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek