Učení na nočník - přes 2 roky

4243
21.8.11 17:47

Učení na nočník - přes 2 roky

Prosím o radu. Dle všech pokynů od doby, co sedí syn bojujeme s chozením na nočník - jenže dřív stál dřív než seděl a než lezl - takže při objevení lezení nemohl sedět na nočníku a vždy se vztekal, když jsem ho dávala na nočník, vždy jsem tak měsíc počkala a znovu, zkoušela jsem i za dobrůtky, když si sedne a nic. Teď ve 27měsících už sedí na nočníku, ale sedí i hodinu a hned jak se postaví, vyčůrá se, to samé s bobkama. Trávím tím tolik času a bez úspěchu. Posadit ho na minutu nejde, protože se zákonitě vyčůrá do pleny. U sezení na nočníku u něj musím sedět, takže nedělám nic jiného a po dni je u nás bordel, protože prosadím haldu hodin u nočníku a nevyčůrá se. Už nevím, jak na něj - dobroty nepomáhají. Všichni okolo jsou bez plen a já ho nemůžu nechat ani běhat nahatého, protože stoprocentně se někde po.. a ani mi to neřekne, nevíte jak na něj? Syn je divoký, tvrdohlavý. Díky za pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
21.8.11 17:58

Podle mě moc tlačíš na pilu.
Pokud se vyčurá výhradně ve stoje, možná mu to v sedě zkrátka nejde, zkusila bych nejdřív jasně označit čurání nějakým slovem a pak zkoušet třeba ve sprcháči při puštěné vodě a říct, ať udělá číí. Až se naučí vědomě vyčurat, můžete zkusit nočník, případně rovnou záchod. Nebo mu pak k záchodu přistavit stoličku a ať čurá ve stoje. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
21.8.11 18:10

no řekla bych že se počůraným podlahám nevyhneš, bez toho to nejde. TAkže nechat běhat nahatého a jen komentovat, že čůrá a dovést ho k nočníku nebo záchodu a že se čůrá tam. Snad brzy pochopí. :wink: Také stále bojujem, jenže moje malá moc dobře ví co dělá, řekne si, ví kam jít jak nočník vylít, spláchnout, umýt si ruce, zhasnout a zavřít dveře. Ale ten moment říct si dokud jsou ještě kalhotky suché jaksi nefunguje. :roll: :roll: Takže trpělivost a vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3226
21.8.11 18:14

Ahojky,taky už jsem byla zoufalá naší byly v květnu 2roky a na nočník se do té doby nevyčůrala ani omilem.zkoušela sem vše možné,co kdo poradil a prostě nic ani kapka.jen se vztekala a nočníkem házela :mrgreen: a hlavně čůrala jen ve stoje i venku když bylo teplo měla jen šatičky a na bobek nechtěla jen ve stoje asi jak jsou zvyklí v pochodu během dne :nevim: už sem byla fakt zoufalá každej řikal neboj to příjde ze dne na den..nevěřila sem…ale přišlo v 25měsících sem jí jako vždy ráno připravila k televizi nočník sedla si a za chvíli přišla jako vždy že hotovo..nikdy nebylo ale tentorát ANO :kytka: byla sem uplně hotová a ráda že opravdu do školy v plíně nepůjde :mrgreen: od té doby je bez plín,kromě v noci a na odpolední spaní ale to my vůbec nevadí.pořád jí cpu když někam jedem plíny-kdyby náhodou ale ona se do ní nevyčůrá jako jiné děti třeba cejtí plínu a čůraj ona ne :dance: prostě řekne že chce a musíme jít jinak řve jak pavian že do plíny nééé.bobek teda zatim do nočníku ne..ale trpíme ted zácpou tak to neřešim sem ráda že se vykaká a je mě jedno kam a kdy.až se jí to srovná určitě se to naučí až si bude věřit.takže neboj příjde i váš čas :mavam: taky sem už nevěřila apak to bylo ráz na ráz.držim palečky…ted už vim že u druhého to vůbec nebudu hrotit :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
21.8.11 18:53

Ahoj…to samé je u nás.Zrovna se rozčiluji,že to tady můj 25-měs.synáček ochcává.Trénujeme bez pleny.Já taky nevím jak už na něj a připadá mi zbytečné pobyt na nočníku nějak prodlužovat.Jsem taky už občas zoufalá a moc zvědavá,kdy budeme bez plen :mrgreen:
A já měla dojem,že v létě to zvládneme a do podzimu už bude mít plenu jen v noci…jsem se spletla a do konce léta už mnoho nezbývá :roll:
:mavam: :mavam: a hodně trpělivosti :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
21.8.11 20:05

ahoj, taky s tim ted bojujeme, syn je sice mladší ale doma na sobě odmítá mít cokoliv oblečeného, včetně plínky. Už je to víc jak týden co doma běhá nahý a maličkaté pokroky vidím. Sice pořád lítám s hadrem a utírám loužičky ale už mi aspon dokáže říct že udělal lulu i když na zem. Když vidím že začíná čůrat tak mu bud řeknu at si rychle sedne na nočník (což většinou čurat okamžitě přestane)a nebo jen nočník vezmu do ruky s strčím ho proti proudu aby načural ve stoje dovnitř. Pokud se trefí aspon troškou do nočníku tak to oslavujeme, chválíme, dáváme dobrotu. Pokud jde vše jen na zem utíráme, „nadáváme“ a snažíme se tvářit jak je to špatné. Podle mě to chce čas, násilím se to naučit prostě nedá :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4243
21.8.11 21:35

Díky moc za povzbuzení. S tím čuráním ve vaně to není špatný nápad. Čurání na zem by mi nevadilo, kdyby alespoň řekl po té a dovedl mě k tomu, ale já potkávám náhodně kaluže po bytě, když ho nechávám běhat bez plen. Proto jsem zarazila i bytí v jeho pokojíčku, kde má jen koberec. Hlavně mám hrůzu, aby se mi nepo… na sedačku nebo na koberec.

Ale pozor - úspěch tu máme - už chce běhat i bez plen - to do tohoto týdne odmítal a před týdnem na chalupě řval a vztekal se, když neměl plenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
21.8.11 22:37

Ahoj,tak my to snad máme zdárně za sebou.Malá zvládla odplenkování ani ne za týden ted už s drobnýma nehodama.A ty jsou opravdu minimální :srdce: .Je to divný, ale čůrání jí šlo rychle,ale kadění moc ne.Zrovna dneska se mi pokadila do kalhotek,přitom spolehlivě čůrá do nočníku asi tak 4 dni.No uvidíme.
Zkoušela jsem to v roce,ale pro malou to bylo trápení, nechtěla na nočníku sedět,vztekala se.Tak jsem počkala..A fakt se to asi vyplatí,malá dostávala za úspěch lipa PEZ do svýho oblíbence Shreka.Ted už si na něj ani nevzpomene,ted je největší odměna spláchnutí záchoda :mrgreen: .Jo a taky perla :oops: ,musím se pochlubit,malá chtěla čůrat,posadila jsem jí na nočník a odkráčela si po svojí práci a za chvilku volání:„Maminko,nějaká žížala!!“, tak se jdu kouknout co kde vidí za žížalu 8-o a bylo tam,velký hovínko a asi jí připomínalo žížalu,slímáka nebo tak něco.Já jsem se smála :mrgreen: :mrgreen: …Je to holt šikulka!!Tak od tý doby jeto žížala a ne hovínko :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
21.8.11 22:38

My taky bojujeme. Ja to mam jeste ztizene tim,ze chodim do prace na castecny uvazek a babicky s curanim bojovat nebudou a v jeslich taky ne. Zatim jsem zkusila jeden den, utirala jsem jak pitoma, nechape to, resp chape, ale nepozna, kdy uz musi, vola ze cura, kdyz uz je v procesu…
Od te doby nebyla prilezitost, kdykoli ji nedam plenu, jde si ji sama navliknout :mrgreen:. Vubec nevim, jak to udelat, o vikendu taky nebyvame doma, aspon ted v lete a v zime to zas bude na litani dole bez blby, ze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
21.8.11 22:44

Ahoj,malému je tedy 23m,ale nočník řěšíme a učíme jakou dobu,asi od 18m,to na něm nechtěl být,vztekal se,tak jsem ho dala na měsíc pryč.Po znovuvytažení jen seděl,nic neudělal,po nějakém čase to najednou šlo,čůral,kadil,sice si sám neřekl,ale už jsem věděla přibližně kdy co dělá.
Teď máme týden totálního bojkotu,sedne si,nic neudělá,vstane,dám mu plenu,a je počůranej,pokaděnej.Üž jsem tu na toto téma založila asi 2 diskuse,nechci furt otravovat :oops: :oops:
mám od zítra připravené slipíky,a bude jen ve slipíkách,snad mu to něco dá :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
22.8.11 09:38

Slípky jsem dávala taky, do nich slípovou vložku, běhá s tím celý mokrý a nic - asi mu to nevadí. Do plenky udělal venku bobek, podle mě ho měl dost dlouho, nevšimla jsem si toho a taky mu to nevadilo. Tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
22.8.11 09:40

Zase teď syn nechce z nočníku - sedí, dlabe cereálie, zapíjí to a kouká na pohádku a ptala jsem se ho, zda nepůjdeme z nočníku - prý ne a mami běž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
22.8.11 14:16

Mám o 3 týdny starší dceru a přesně jak píšeš, na nočníku seděla, ale nikdy potřebu neudělala. Venku jsem ji nechala běhat nahatou, ale bylo jí to jedno čurala a vůbec o tom nevěděla. Já byla už na nervy kolem děti bez plín a jen naše pořád nic. Před 14 dny plenku odmítla, že ji prostě nechce a měla jednu jedinou nehodu. Takže asi jí to fakt v té hlavičce docvaklo. Jinak se jí vůbec neptám jestli se jí chce čurat nechávám to na ni a fakt si krásně říká. Nemá plenku ani do auta ani do obchodu, fakt pohoda. Podle toho jak si vzpomínám jak jsem chtěla odplenkovat syna tohle byla úplná balada. Takže má rada počkej ještě chvilku a třeba za týden může být vše jinak. Vydrž!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
22.8.11 14:19

Jo a ještě slipy bych nedávala nech ho běhat s nahým zadečkem. Dcera byla taky ze začátku nahatá a nemusela jsem lítat honem sundávat kalhotky a byla prostě samostatnější když byla nahatá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
22.8.11 14:44

U nás pomohlo nechat běhat nahatého, vodit na nočník a utírat loužičky.
A zabíralo dát napít a až za 15 minut posadit na nočník s hračkou v ruce (a jásat a chválit, když se podařilo). Poté, co kluci pochopili, tak chodili sámi na nočník, ale pouze pokud byli nahatý (jen v košilce). Vyslékání slipů zvládli oba až o dost poději.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze