Učení VŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
24.11.20 12:06
@Anonymní píše:
Asi mi teď i pomáhá vidět, že nejsem sama a že je to pravděpodobně i věkem. @Jana525 ve tvém zaměření bych neměla nejmenší šanci. Jazyk bude další lahůdka na konci ledna. Na to teď raději ani nemyslím. @Kelsey přesně tak. Stačí mi ty seminární práce. Říkám hodně hlasitě, že obdivuji všechny ty, kteří teď píší ty velké závěrečné práce. @Pears206 odpočívat už právě moc nemůžu. Takže to prostě budu muset zkoušet do té hlavy dostat. Ake právě mi taky vždy hodně pomohly přednášky a psát a psát a psát. A z toho se učit, něco si přečíst a bylo dobře. Jen teď ten mozek nějak stávkuje a opravdu by to chtělo to do hlavy nalít.

A to jsem si chtela dat prihlasku, ze pristi rok zacnu novou skolu, kdyz tuhle dovalim. Ze si dam dalsi petiletku.
Jenze oni vyhrozuji, ze takhle stridave to bude dalsi 2-3r. Tak nevim, jestli se na vlastni plany nevykaslu.
Dala jsem lsi cas, ze do svatku se rozhodnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
24.11.20 12:10

Tak jedna věc je získat informace.
Nahrávat můžeš zvuk z počítače bez obrazu, pokud ti to k něčemu bude.
Pak určitě se vyučujících ptát na ty okruhy.
Jestli nemáte, udělejte si se spolužíky fb stránku třídy a tam si to sdílejte.
No a v neposlední řadě prostě jít na zkoušku s tím, že teprve tam se dozvíš, jakým způsobem vyučující zkouší, a v nejhorším to bude na druhý nebo třetí pokus…

A pokud jsi přehlcená, moc to nepokoušej, máš toho až až, ať tě to nepoloží.
Taky může být řešení přerušit a dostudovat to za normálního stavu, pokud tedy někdy vůbec nastane…

Příspěvek upraven 24.11.20 v 12:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.20 12:11

@Kelsey přeji hodně sil. Přesně teď vím o čem to je.

• Citovat
  • Upravit
9918
24.11.20 12:12

Teda vy co pisete, ze se ucite v noci, tak normalne zavidim. Ja jak nemam 7-8 hodin spanku, tak jsem uplne k nicemu.
Takze ja si to fakt musim umet hlavne zorganizovat a dobre se rozhodnout, co se ucit a co ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
24.11.20 12:17

Urcite v tom nejsi sama, tohle je narocne pro kazdeho, natoz ve starsim veku.

Nebud na sebe moc prisna, ja taky nejsem.

Mam vyzkouseno, ze kdyz mi neco neleze do hlavy, jdu od toho. Pustim si film nebo jdu na prochazku, dam si vanu, pak se vratim a jedu dal. nebo klidne jiny den.

Neni to podle me o tom, kolik casu tomu venujes, ale spis zda je ten cas venovany uceni kvalitni, zda to proste leze do hlavy. A to v nasem veku uz bez dostatecneho odpocinku a relaxu nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.20 12:23

@Lucie_Sx kéž by šlo studovat normálně. Nemohu psát moc podrobností. Ale tento obor bych měla dostudovat. Je to naposled, kdy byl na fakultě otevřen. Nechci se prozradit, proto k tomu nechci psát podrobnosti. O fungování skupiny na FB jsem psala. Ano máš pravdu, takové to zahlcení jsem zažila loni a tuším, že musím dát pozor. Mně vysloveně chybí ta interakce. Já chápu, že i pro vyučující je to těžké. Prostě fakt zkusit i tu formu zkoušky, když bude nejhůř, to bych ale velmi nerada. U nás je tedy pouze jeden opravný termín a skutečně to tak je.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.11.20 12:25
@Jana525 píše:
Urcite v tom nejsi sama, tohle je narocne pro kazdeho, natoz ve starsim veku.

Nebud na sebe moc prisna, ja taky nejsem.

Mam vyzkouseno, ze kdyz mi neco neleze do hlavy, jdu od toho. Pustim si film nebo jdu na prochazku, dam si vanu, pak se vratim a jedu dal. nebo klidne jiny den.

Neni to podle me o tom, kolik casu tomu venujes, ale spis zda je ten cas venovany uceni kvalitni, zda to proste leze do hlavy. A to v nasem veku uz bez dostatecneho odpocinku a relaxu nejde.

Přesně tak to je. Někdy mám pocit, že to jde lépe. Nicméně v tomto semestru to děsně dře a snažím se přijít na to proč. Ale asi je to fakt normální.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.11.20 12:29

@Aliik mohu se prosím zeptat? Uznala bys mi seminární práci, pokud bych použila pouze literaturu? Kdybych použila webové zdroje, tak by asi práce byla lepší, jenže jsme k tomu neměli žádnou metodiku. Tudíž jaksi si nejsem jistá při odkazování v textu a v citacich při uvádění na konci. Ano existují materiály. Ale já to prostě potřebuji vysvětlit… existuje spousta úskalí, kde se potřebuji doptat a není koho.

• Citovat
  • Upravit
9066
24.11.20 12:35

K tomu se bohužel nevyjádřím, protože já učím na technice a seminárky skoro nemáme. Já jsem vděčná za zpracování tématu z jakýchkoli zdrojů, když už náhodou studenti něco píšou, ale k formálním seminárkám na humanitních oborech to má u nás daleko :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.11.20 12:36

To by clovek nedostudoval mozna nikdy, kdyby cekal na normalni stav. At nam otevrou knihovny a hned se bude lip pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.20 12:57

@Kelsey ty otevřené knihovny by výrazně pomohli i mně. Tam bych se mohla i na leccos doptat, vždy tam byli ochotní. A z problému, který já řeším nekonečně dlouho by mi pomohli možná za dvacet minut.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.11.20 13:01

@Aliik škoda, že nejsi má paní profesorka, doktorka, magistra, nevím kdo :mrgreen: měla bys alespoň něco :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
180
24.11.20 13:02

Hele a náhodou vypracované věci ke zkoušce z minulých let k tvému oboru nejdou sehnat? To by ti taky mohlo pomoct, viděla bys, co ten který učitel ke zkouškám vyžadoval. Já to takhle dělám celou vysokou, kdy si prostě stáhnu vypracované materiály ke zkouškám, neucim se z nich (často se tam objevují blbosti :lol: ), ale udělám si z toho takovou nějakou kostru, co se po mně asi bude chtít a pak to dám už dohromady že svých zápisků. Většinou mi to ke zkoušce pak bohatě stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.20 13:23

@nactileta tak já celkem vím co tam bude. Jen vím, že tam klasicky bude tak třetina toho co jsme se naučili. Tedy jak kdo, beru to svědomitě. Mně teď jde spíš o to, že mi to do té hlavy neleze :think: mozek to úplně odmítá. To jr teď můj největší problém. Nebyla kvalitní přednáška, nebyla interakce, nebylo cvičení a špatně se mi to vybavuje. Byť vím o čem se učím, tak prostě si to nepamatuji a přitom to fakt nejsou těžké věci. Jen je jich hodně, chtějí to podat akademicky a s úrovní a s několika členěními.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.11.20 13:26

No a svou roli hraje i ten věk, že ano… Když jsem byla mladší, tak učení hlavně zpaměti, taková ta přímá logika mi chybí :oops:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze