Uchování prvních lžiček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3155
8.7.19 22:43

@stín katedrál hroznovej? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
8.7.19 22:43
@Petula306 píše:
@Ennny ty tvořítka jsou super nápad. A podaří se mi vyloupnout třeba jen 2 kostky, nebo mi to vypadá všechno jak se mi stává s ledem? :lol:

Já to tam nechala jen na zmrznutí a potom sesypala do sáčku a nebo krabičky a vyndala dle potřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
8.7.19 22:49

@veria mě okolo roka hodně jedla batáty, v kaši napůl s normálníma bramborama :lol: :roll: :lol: a taky v tu dobu frčela na polívkách takže jakákoliv polívka nejlíp krémová ale úplně nej byla porková a to bylo teda rychlý jídlo :lol: porek+brambory uvařit a rozmixovat :lol: občas přihodit kousek mrkve nebo třeba červenou čočku a dítě spokojený 8o :lol: a pak teda zapečený brambory ale ona měla už docela dost zubů a v pohodě jedla i nemixovaný. a okolo 15 měsíců čuchla k omáčkám a ty má teda ráda doteď :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45747
8.7.19 22:54

@Ravedd díky. No já už nemixuju, ale krajim na malý kousicky. Což je větší opruz než mixovani. Polívky dobrej nápad :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69126
8.7.19 22:58

Solidní výběr olejů mívali v Kauflandu, i ten z hroznových peciček, bodlákovej :lol: A stejně se ty trendy mění, jednu dobu byl oliváč hit na všecko včetně smažení a řepkový nejhorší z blbých… No, za chvíli mě to taky čeká a ani se netěším, kojení je výrazně pohodlnější :mrgreen:
Já zamrazila do tvořítek hlavně maso a „vzácnější“ příměsi, pak jsem k tomu uvařila čerstvý brambor, batát, popř. co jsem dělala sobě, atd. Jinak akorát studuju blw a uvidíme, co je ve výsledku pracnější :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
8.7.19 23:04

Na oleji je zásadní i to, jakou technologií se získává. Řepkový má jednu z nejhorších. Ble ble, řepkový ne.
Drž se za studena lisovaných olejů. Říká se, že v našich podmínkách je dobré používat lněný olej, má vysoký obsah vitamínu D. Len je pro naši vnitrozem něco jako ryby pro přímořské státy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
8.7.19 23:13

@ugluk já právě sleduju blw skupinu na Facebooku. Je to fajn metoda, ale asi není pořád čas čekat až se prcek nažužlá a potom hodinu uklízet :roll: já to chci tak nějak kombinovat. Kojení je top, ale myslím, že mám doma pořádné hládě a někdy mám pocit, že jí MM přestává stačit. Má 4 měsíce a cucá tak nějak pořád a ještě je schopná splácnout 90ml Sunaru jakoby týden nejedla. Jo a občas, když jím já, kouká na mě jako žebravej pes 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45747
8.7.19 23:20

Blw si vůbec nedovedu představit u svyho dítěte, ona od skoro počátku ji plne porce, tak než by se toho nažužlala, navíc se hodně zakuckava, nee tudy pro nás cesta nevede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
9.7.19 00:28

K těm olejum…jde o to, aby byl olej kvalitní, nerafinovany..tedy lisovany za studena..v žádném případě nepovažovat za vhodný olej klasicky ze supermarketu v plastové litrove láhvi…a ideální je postupně oleje ci jiné tuky střídat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
9.7.19 08:21
@veria píše:
@Ravedd díky. No já už nemixuju, ale krajim na malý kousicky. Což je větší opruz než mixovani. Polívky dobrej nápad :palec:

Já třeba mixovala první dva týdny potom už jsem jen pasirovala přes cedník a než jsem se dostala k masu, tak jsem ho už mohla nakrájet. Jinak mačkám vidličkou. Víc není potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20514
9.7.19 08:27

Já si navařila vždy různé kombinace zeleniny a masa a ty jsem rozmixované dala do tvořítek na led, jak to zmrzlo, sesypala jsem to do krabičky a po vytažení jsem přidávala máslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
9.7.19 10:36

@veria já nemixovala vůbec jen pak ty polivky aby to bylo hustší jinak by byla mokrá a nesnedla by nic :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23018
9.7.19 11:08

@Petula306 koukni do skupinky varime pro kojence a batolata, je tam spousta receptů ;)
Ja si varila ve velkem jen maso a vyvar.Maso jsem pak s vyvarem rozmixovala a zamrazila do kosticek na led, vyvar jsem si zamrazila do avent kelimku a v tom pak. kazdy den varila cerstvou zeleninu a prihodila kosticku masa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
9.7.19 11:21
@lucynka25 píše:
@Petula306 koukni do skupinky varime pro kojence a batolata, je tam spousta receptů ;)
Ja si varila ve velkem jen maso a vyvar.Maso jsem pak s vyvarem rozmixovala a zamrazila do kosticek na led, vyvar jsem si zamrazila do avent kelimku a v tom pak. kazdy den varila cerstvou zeleninu a prihodila kosticku masa.

Taky to dělám podobně, ale maso už nechávám ve vývaru a jen ho trošku pokrajim. Vařím polévku pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45747
10.7.19 13:56

@Ravedd
A jak jsi dávala zezacatku zeleninu a maso? Od začátku děcko jedlo kousky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí