Uchování prvních lžiček

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Petula306
Zasloužilá kecalka 559 příspěvků 08.07.19 21:34
Uchování prvních lžiček

Holky, mám takovou představu a moc nevím, jak ji vypilovat. Chystám se na první příkrmy. Něco chci metodou blw, něco klasické pyré ze zeleniny. Ale moc si nedokážu představit, jak každý den dusím a mixuju pár lžiček mrkve například. Napadlo mě, udělat si kašičky ve větším množství a zamrazit jednotlivé dávky. Jak to děláte vy? V čem to zamrazovat? A je lepší přidávat slunečnicový nebo olivový (není nějaký spešl) olej? Díky :kytka:

Přečtěte si článek: Kdy začít s příkrmy u kojených, nekojených dětí?

Stránka:  1 2 3 4 Další »
Reakce:
Ennny
Závislačka 3905 příspěvků 08.07.19 21:36

Nejlepší je máslo a zamrazit do tvoritek na led.

Petula306
Zasloužilá kecalka 559 příspěvků 08.07.19 21:47

@Ennny ty tvořítka jsou super nápad. A podaří se mi vyloupnout třeba jen 2 kostky, nebo mi to vypadá všechno jak se mi stává s ledem? :lol:

Aduš8
Kelišová 5239 příspěvků 08.07.19 21:47

Doktorka radila kvalitní olej, já dávala máslo, lépe to chutná. Malý denně snědl od začátku kolem těch 80-90g a u nás tedy jely skleničky. Prvních pár dní jsem vařila, ale ta konzistence mu nebyla tak po chuti. Pak jsme na výletě dali skleničku a od té doby na nich zůstal až do 8-9 měsíce, kdy začal jíst normální jídlo.

Ennny
Závislačka 3905 příspěvků 08.07.19 21:49

@Petula306 pokud koupíš silikonové, tak by nemělo nebo to dej do sáčku na led a vyloupni

Petula306
Zasloužilá kecalka 559 příspěvků 08.07.19 21:51

@Aduš8 tak ještě bych od ní chtěla tu definici kvalitního oleje. :think:

Petula306
Zasloužilá kecalka 559 příspěvků 08.07.19 21:52

@Ennny jeee, to je super, nevěděla jsem, že jsou i silikonové :potlesk:

lucenka
Hvězda diskuse 36818 příspěvků 08.07.19 21:52
@Petula306 píše:
@Ennny ty tvořítka jsou super nápad. A podaří se mi vyloupnout třeba jen 2 kostky, nebo mi to vypadá všechno jak se mi stává s ledem? :lol:

V mrazítku to zabírá moc místa. Dělala jsem to tak, že jsem uvařila mrkev a další zeleninu. Každý druh dala do tvořitka. Po zmrznutí vyloupala a prendala do sáčku. To samé s masem. A po ohřátí jsem do hotového jídla dávala máslo. Nechápu ten trend dávat cizokrajný olivový olej a pak ty samé ženské mají panickou hrůzu dát dítěti třeba tropické (nečeské) ovoce

Příspěvek upraven 08.07.19 v 21:54

Veru1987
Ukecaná baba ;) 1523 příspěvků 08.07.19 21:54

Já měla nakoupené malé misky od curver, byly bez BPA. Byly myslím přímo baby. Nebyly ani moc drahé. Měla jsem jich asi 8ks. Uvařila jsem najednou tři - čtyři porce. Namrazila. A dcera jedla každý den něco jiného víceméně. A tak 1-2× týdně měla i skleničku. A tuky jsem střídala. Máslo, olivový kvalitní, slunečnicový taky za studena lisovaný.

Aduš8
Kelišová 5239 příspěvků 08.07.19 21:54

@Petula306 tak ono je to asi spíš o tom, co je zvyklý člověk používat. Dneska je móda sezamových, lněných atd…v podstatě jde jen o to, že zelenina obsahuje vitamíny rozpustné ve vodě, ale hlavně v tucích. Proto se tam ten olej či máslo přidává.

Petula306
Zasloužilá kecalka 559 příspěvků 08.07.19 21:57

@lucenka já věděla, že to tady společně vypilujeme k dokonalosti :dance:
Tak já mám olivový raději, protože se jinak získává, ale zase vím, že na smažení není vhodný. Řepkový nekupuju vůbec. Máslo asi bude nejlepší. To teda taky nekupuju, ale bude to asi nejlepší varianta (popravdě mě to nenapadlo, ale je to fakt lepší než ten olej)

Petula306
Zasloužilá kecalka 559 příspěvků 08.07.19 21:59

K tomu ovoci - já ani partner nejsme potravinoví alergici a v podstatě asi nemám hrůzu z ničeho. Třeba žampion - řadím ho spíš mezi zeleninu než houby a je podle mě blbost čekat do 3 let věku. Nebo naše ryby..

Babs18
Echt Kelišová 7516 příspěvků 08.07.19 22:03
@Petula306 píše:
K tomu ovoci - já ani partner nejsme potravinoví alergici a v podstatě asi nemám hrůzu z ničeho. Třeba žampion - řadím ho spíš mezi zeleninu než houby a je podle mě blbost čekat do 3 let věku. Nebo naše ryby..

Tak ryby jsou v pohode od roka…moje deti vyrostli na lososu :mrgreen:

veria
Nadpozemská drbna 25831 příspěvků 08.07.19 22:04

Řepkovy olej je podle novych poznatků zdravější než slunecnicovy. Má nějaké lepší ty omega mastné kyseliny a při smažení se tolik neprepaluje.

Ba-stet
Ukecaná baba ;) 2157 příspěvků 08.07.19 22:05

@Petula306 Dobrý řepkový olej nezavrhuj. Na smažení je lepší než slunečnicový a má dobrý poměr nenasycených kyselin. Říká se mu oliváč střední Evropy ;)

Stránka:  1 2 3 4 Další »
Váš příspěvek
Reklama