Uchování prvních lžiček

4615
8.7.19 21:36

Nejlepší je máslo a zamrazit do tvoritek na led.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3155
8.7.19 21:47

@Ennny ty tvořítka jsou super nápad. A podaří se mi vyloupnout třeba jen 2 kostky, nebo mi to vypadá všechno jak se mi stává s ledem? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
8.7.19 21:47

Doktorka radila kvalitní olej, já dávala máslo, lépe to chutná. Malý denně snědl od začátku kolem těch 80-90g a u nás tedy jely skleničky. Prvních pár dní jsem vařila, ale ta konzistence mu nebyla tak po chuti. Pak jsme na výletě dali skleničku a od té doby na nich zůstal až do 8-9 měsíce, kdy začal jíst normální jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
8.7.19 21:49

@Petula306 pokud koupíš silikonové, tak by nemělo nebo to dej do sáčku na led a vyloupni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
8.7.19 21:51

@Aduš8 tak ještě bych od ní chtěla tu definici kvalitního oleje. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
8.7.19 21:52

@Ennny jeee, to je super, nevěděla jsem, že jsou i silikonové :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.7.19 21:52
@Petula306 píše:
@Ennny ty tvořítka jsou super nápad. A podaří se mi vyloupnout třeba jen 2 kostky, nebo mi to vypadá všechno jak se mi stává s ledem? :lol:

V mrazítku to zabírá moc místa. Dělala jsem to tak, že jsem uvařila mrkev a další zeleninu. Každý druh dala do tvořitka. Po zmrznutí vyloupala a prendala do sáčku. To samé s masem. A po ohřátí jsem do hotového jídla dávala máslo. Nechápu ten trend dávat cizokrajný olivový olej a pak ty samé ženské mají panickou hrůzu dát dítěti třeba tropické (nečeské) ovoce

Příspěvek upraven 08.07.19 v 21:54

• Citovat
  • Upravit
7674
8.7.19 21:54

Já měla nakoupené malé misky od curver, byly bez BPA. Byly myslím přímo baby. Nebyly ani moc drahé. Měla jsem jich asi 8ks. Uvařila jsem najednou tři - čtyři porce. Namrazila. A dcera jedla každý den něco jiného víceméně. A tak 1-2× týdně měla i skleničku. A tuky jsem střídala. Máslo, olivový kvalitní, slunečnicový taky za studena lisovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
8.7.19 21:54

@Petula306 tak ono je to asi spíš o tom, co je zvyklý člověk používat. Dneska je móda sezamových, lněných atd…v podstatě jde jen o to, že zelenina obsahuje vitamíny rozpustné ve vodě, ale hlavně v tucích. Proto se tam ten olej či máslo přidává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
8.7.19 21:57

@lucenka já věděla, že to tady společně vypilujeme k dokonalosti :dance:
Tak já mám olivový raději, protože se jinak získává, ale zase vím, že na smažení není vhodný. Řepkový nekupuju vůbec. Máslo asi bude nejlepší. To teda taky nekupuju, ale bude to asi nejlepší varianta (popravdě mě to nenapadlo, ale je to fakt lepší než ten olej)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
8.7.19 21:59

K tomu ovoci - já ani partner nejsme potravinoví alergici a v podstatě asi nemám hrůzu z ničeho. Třeba žampion - řadím ho spíš mezi zeleninu než houby a je podle mě blbost čekat do 3 let věku. Nebo naše ryby..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11667
8.7.19 22:03
@Petula306 píše:
K tomu ovoci - já ani partner nejsme potravinoví alergici a v podstatě asi nemám hrůzu z ničeho. Třeba žampion - řadím ho spíš mezi zeleninu než houby a je podle mě blbost čekat do 3 let věku. Nebo naše ryby..

Tak ryby jsou v pohode od roka…moje deti vyrostli na lososu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45747
8.7.19 22:04

Řepkovy olej je podle novych poznatků zdravější než slunecnicovy. Má nějaké lepší ty omega mastné kyseliny a při smažení se tolik neprepaluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
8.7.19 22:05

@Petula306 Dobrý řepkový olej nezavrhuj. Na smažení je lepší než slunečnicový a má dobrý poměr nenasycených kyselin. Říká se mu oliváč střední Evropy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
8.7.19 22:06

@veria to je možný, ale já jak cítím tu řepku, úplně si mi navaluje. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie