Uchování prvních lžiček
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Petula306 píše:
@Ennny ty tvořítka jsou super nápad. A podaří se mi vyloupnout třeba jen 2 kostky, nebo mi to vypadá všechno jak se mi stává s ledem?
Já to tam nechala jen na zmrznutí a potom sesypala do sáčku a nebo krabičky a vyndala dle potřeby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veria mě okolo roka hodně jedla batáty, v kaši napůl s normálníma bramborama
a taky v tu dobu frčela na polívkách takže jakákoliv polívka nejlíp krémová ale úplně nej byla porková a to bylo teda rychlý jídlo
porek+brambory uvařit a rozmixovat
občas přihodit kousek mrkve nebo třeba červenou čočku a dítě spokojený
a pak teda zapečený brambory ale ona měla už docela dost zubů a v pohodě jedla i nemixovaný. a okolo 15 měsíců čuchla k omáčkám a ty má teda ráda doteď ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ravedd díky. No já už nemixuju, ale krajim na malý kousicky. Což je větší opruz než mixovani. Polívky dobrej nápad ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Solidní výběr olejů mívali v Kauflandu, i ten z hroznových peciček, bodlákovej
A stejně se ty trendy mění, jednu dobu byl oliváč hit na všecko včetně smažení a řepkový nejhorší z blbých… No, za chvíli mě to taky čeká a ani se netěším, kojení je výrazně pohodlnější ![]()
Já zamrazila do tvořítek hlavně maso a „vzácnější“ příměsi, pak jsem k tomu uvařila čerstvý brambor, batát, popř. co jsem dělala sobě, atd. Jinak akorát studuju blw a uvidíme, co je ve výsledku pracnější ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na oleji je zásadní i to, jakou technologií se získává. Řepkový má jednu z nejhorších. Ble ble, řepkový ne.
Drž se za studena lisovaných olejů. Říká se, že v našich podmínkách je dobré používat lněný olej, má vysoký obsah vitamínu D. Len je pro naši vnitrozem něco jako ryby pro přímořské státy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk já právě sleduju blw skupinu na Facebooku. Je to fajn metoda, ale asi není pořád čas čekat až se prcek nažužlá a potom hodinu uklízet
já to chci tak nějak kombinovat. Kojení je top, ale myslím, že mám doma pořádné hládě a někdy mám pocit, že jí MM přestává stačit. Má 4 měsíce a cucá tak nějak pořád a ještě je schopná splácnout 90ml Sunaru jakoby týden nejedla. Jo a občas, když jím já, kouká na mě jako žebravej pes 😂
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Blw si vůbec nedovedu představit u svyho dítěte, ona od skoro počátku ji plne porce, tak než by se toho nažužlala, navíc se hodně zakuckava, nee tudy pro nás cesta nevede.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K těm olejum…jde o to, aby byl olej kvalitní, nerafinovany..tedy lisovany za studena..v žádném případě nepovažovat za vhodný olej klasicky ze supermarketu v plastové litrove láhvi…a ideální je postupně oleje ci jiné tuky střídat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veria píše:
@Ravedd díky. No já už nemixuju, ale krajim na malý kousicky. Což je větší opruz než mixovani. Polívky dobrej nápad
Já třeba mixovala první dva týdny potom už jsem jen pasirovala přes cedník a než jsem se dostala k masu, tak jsem ho už mohla nakrájet. Jinak mačkám vidličkou. Víc není potřeba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si navařila vždy různé kombinace zeleniny a masa a ty jsem rozmixované dala do tvořítek na led, jak to zmrzlo, sesypala jsem to do krabičky a po vytažení jsem přidávala máslo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veria já nemixovala vůbec jen pak ty polivky aby to bylo hustší jinak by byla mokrá a nesnedla by nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petula306 koukni do skupinky varime pro kojence a batolata, je tam spousta receptů ![]()
Ja si varila ve velkem jen maso a vyvar.Maso jsem pak s vyvarem rozmixovala a zamrazila do kosticek na led, vyvar jsem si zamrazila do avent kelimku a v tom pak. kazdy den varila cerstvou zeleninu a prihodila kosticku masa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 píše:
@Petula306 koukni do skupinky varime pro kojence a batolata, je tam spousta receptů
Ja si varila ve velkem jen maso a vyvar.Maso jsem pak s vyvarem rozmixovala a zamrazila do kosticek na led, vyvar jsem si zamrazila do avent kelimku a v tom pak. kazdy den varila cerstvou zeleninu a prihodila kosticku masa.
Taky to dělám podobně, ale maso už nechávám ve vývaru a jen ho trošku pokrajim. Vařím polévku pro všechny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ravedd
A jak jsi dávala zezacatku zeleninu a maso? Od začátku děcko jedlo kousky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit