Uchovávání nevypitého Nutrilonu

1862
11.12.10 17:44

Uchovávání nevypitého Nutrilonu

Ahoj holky,
chtěla jsem se s Vámi poradit.
Mám měsíční holčičku a jsme plně na UM. Pijeme Nutrilon Comfort a často se stává, že nám zbyde.
Když to propočítávám, tak přibližně 1/4 plechovky vyleju do odpadu, protože neodhadnu hlad malinké a zbyde nám mlíčko!
Na obalu je uvedeno, že po 2 hodinách musím mlíčko zlikvidovat. My bohužel papáme cca. po 3 hodinách. :roll:

Uchováváte nějakým způsobem zbylé mlíčko? Nebo taky vylejváte???

Děkuji za rady a názory!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24837
11.12.10 18:02

Ahoj, nenechávám, vylívám, chystám pokaždé čerstvé…
Jedině v případě, že by se toho prcek ani netknul, dovolím si schladit, dám do ledničky, později ohřeju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
11.12.10 18:14

Vylévala jsem nedopitky vždy. Kontaminace slinami, už jednou ohřáté, množení bakterií, atd. Zkrátka jsem si to u malého mimča nelajzla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
11.12.10 18:15

Já zas nechávala, dělala jsem na celou noc dopředu. Nic nám nikdy pochopitelně nebylo, to bych jinak nepsala, ale zase já mám tak nějak celkově odolný dítě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
11.12.10 18:20
zuzouš píše:
Já zas nechávala, dělala jsem na celou noc dopředu. Nic nám nikdy pochopitelně nebylo, to bych jinak nepsala, ale zase já mám tak nějak celkově odolný dítě :-)

Myslíš nechávala nedopitky? já si taky dělala tři dávky dopředu do lednice, tři lahvičky ráno a tři odpoledne, ale zbytek z jedné lahvičky jsem vylívala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310

Nedopité jsem nenechávala a vylévala.Po ohřátí už se tam množí bakterie.Taky jsem is chystala na noc,ale namíchala studené a pak jen ohřála.Uchovávala v lednici :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela

Já jsem to likvidovala … mi to pak smrdělo abych mu to dala po druhé a ještě ohřívala :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8940
11.12.10 18:22

My jsme na UM uz od pordnice a tam nam rekli, kdyz mimi uz nechce, tak za 15 minut zkusit znovu a pak vylit, neschovavat, neohrivat. Nepomohlo by treba upravit davky? Nase Emicka treba ve dne ji male davky (protoze chrni) a v noci zase obrovke davky (protoze je vzhuru a radi :twisted: ), takze ji pres den dam rovnou do flasky min a pak to nemusim vylivat 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
11.12.10 18:25

Mary- jo někdy i nedopitky, když byly veliký, kvůli pár ml ne. Když mně to mlíko smrdí i čerstvý, takže jsem se moc nemohla řídit tím, kdy mi to mlíko už smrdí a kdy ne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
11.12.10 18:34

já jsem taky dávala Confort tak vím, že docela se to prodraží a taky mě štvalo, že mi zbývalo.
Pak jsem to udělala tak, že jsem udělala míň a když to vypil a bylo vidět, že by si dal, tak jsem měla připravenou jednu další láhev, kde jsem si udělala další 30 a stačilo to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
11.12.10 18:51

Já jsem také dávala comfort a rozhodně bych si nedovolila to mléko uchovávat už připravené i na obale máš napsáno po 30 min vylít znovu neohřívat.Množí se tam rychle bakterie a může to malému mimi ublížit.Ale jinak je to tvoje věc.Já jsem vždy dávala čerstvý a zbytky vylívala i v noci jsem stávala a dělala čerstvý zabere to stejnou dobu jako ohřát namíchané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.12.10 18:52

Tak si připrav před krmením teplou vodu a odměrku s um, udělej míň,než ti amlá vypije a když dopije a chce ještě, tak jen rychle dosyp mléko, zalej připravenou vodou, promíchej a hotovo. to ti vyjde tak na 20s. A když bude malé stačit menší dávka, tak nebude zkrátka potřebovat dodělávat :wink: Nebo ještě rychlejší by bylo připravit do druhé láhve odměřené UM, připravit si přesně vody na tu jednu odměrku a jak dopije, takjen přelít, zamíchat a pijete dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
11.12.10 19:04

strasne rychle se to kazi a zasmrada, nikdy bych nedala to, co zbylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
11.12.10 19:39

nemělo by se! ale my jsme měli odstříkané MM a to bylo tak že i ohřáté a nedopité jsem vracela do lednice.. ale až když byl trošku větší.. ne u tak malého ale cca od 5 měsíců.. a UM teď taky dodělávám.. večer co zbyde v lahvi mu přidělám než jdeme spát. .ale už máme dva roky.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
11.12.10 19:48

Vylévat, neschovávat,neohřívat!!!!

i ty dvě hodiny mi přijdou moc

to mlíko jak je jednou udělané teplé tak prostě ani schlazení, ani nic ho nezachrání

rozhodně takhle malému mimču bych dělala pokaždé čerstvé nehledě na to kolik toho vyhodím. Kolik stojí 1/4 plechovky? stojí to za bolení bříška?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová