Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Beru citalopram teva 7 dní ale je to hrůza strach nevolnost bolestí břicha zad zvýšený tlak zimnice. Měly jste taky někdo podobné problémy. Prosím poraďte.
Urcite zavolej doktorovi a zeptej se.
Ale myslim ze kazde antidepresivum ma nejake takove ucinky do doby nez zabere (cca 3mesice?).
Ja beru taky antidepresiva,cipralex mi to taky delal ale I teda po tech 3 mesicich,proto jsem ho vymenila za jine.
Mela sem uzkosti,deprese,bolesti bricha,tres proste to vsechno jakoby znasobilo…U jinych antidepresiv mi tyhle stavy po 3 mesicich zmizely ale vydrzet to byl hnus ://
Ted mi ale pomaji a citim se jako bych ani nemocna nebyla
![]()
@Vetchy píše:
Beru citalopram teva 7 dní ale je to hrůza strach nevolnost bolestí břicha zad zvýšený tlak zimnice. Měly jste taky někdo podobné problémy. Prosím poraďte.
Každá antidepresiva mají ze začátku vedlejší účinky a stav ještě více prohlubují. Hlava si na ně musí zvyknout a pak pomalu odchází. Za cca 14 dní by ti mělo to nejhorší odejít a za tři měsíce přijít viditelné zlepšení. Úplně ok ale člověk může být až za hodně dlouhou dobu. Já když si vzpomenu na začátek užívání, tak se divím, že jsem přežila. Ležela jsem jen pod dekou a došla max.na wc. Nejedla jsem, nepila.. Pak to po deseti dnech přešlo a začala jsem malinko fungovat. Léky bych určitě neměnila a ještě pockala. Hodně lidí se vedlejších účinků leknou a mění pak léky jedny za druhými a ve finále se na ně vykašlou a trpí psychickými problémy dál. Lékaři samozřejmě zavolej, ať ti potvrdí, zda je v pořádku nebo ne. Drž se! A omluva za anonym, je to pro mě choulostivé téma.
Holky díky u doktora jsem byla snížil mě dávku. Pokud to nebude lepší tak že je vymění. Uvidíme. Pak napíšu.
Dávka snížená ale lepší to moc není chvíli bez potíží pak to znova na mě spadne čekám až se mudr vrátí z dovolené.
@Vetchy píše:
Dávka snížená ale lepší to moc není chvíli bez potíží pak to znova na mě spadne čekám až se mudr vrátí z dovolené.
Jak jsi na tom teď?
No upřímně stále nic moc přidal se mě k tomu zánět zítra jdu na kontrolu. Nemůžu moc mezi lidi hrozně mě vadí. Jsem v momentě spocena a mám divný pocit. Stále mě vše bolí.
Ahoj poradte jsem 11.mesicu po porodu doted jsem brala pulku zolofitu ob den.U dr.jsem nebyla min 3 roky bylo vsechno v poradku brala ksem od den ru pulku a chodila si je psat k obvidacce.
Ted se me zniceho nic uzkosti vratili vcera jsem nemohla spat silena uzkost cely den jsem.jakoby ve stresu ,mravenceni,divny pocit.chtela jsem volat k dr abych se objednala ale zjistila jsem ze min.rok zemrela.rano jsem si dala pulku a nevim jestli muzu dat i druhou vecer predtim jsem brala jednu celou.
Nez sezenu nejakou dr.tak nevim. Diky
@Inka85 píše:
Ahoj poradte jsem 11.mesicu po porodu doted jsem brala pulku zolofitu ob den.U dr.jsem nebyla min 3 roky bylo vsechno v poradku brala ksem od den ru pulku a chodila si je psat k obvidacce.
Ted se me zniceho nic uzkosti vratili vcera jsem nemohla spat silena uzkost cely den jsem.jakoby ve stresu ,mravenceni,divny pocit.chtela jsem volat k dr abych se objednala ale zjistila jsem ze min.rok zemrela.rano jsem si dala pulku a nevim jestli muzu dat i druhou vecer predtim jsem brala jednu celou.
Nez sezenu nejakou dr.tak nevim. Diky
ty brdo bez porady s doktorem bych je sama brat nezačla
kdo ti je celou dobu psal? najít novou obvodní nebo psychiatra. nebo aspoň psychiatrovi/doktorce zavolat a poptat se.
@malá_holka psala My je obvodni byla jsem tak domluvena s psychiatrou ze pokud by se neco zhorsilo dojit jinak staci jen dojit pro prasky .doredka bylo vsechno v poradku tak jsem.brala i nadale pulku ob den.Dnes jsem se chtela objednat ke svoji psychiatricce a zemrela nahle minulý rok.
@Inka85 není to nic neobvyklého, většinou na začátku se vše zhorší , musíš vydržet brát déle , nejdřív tu půlku asi týden, pak teprve navýšit, dřív bych nenavyšovala. Rozhodně skoč alespoň k obvodní, ať máš jistotu, drž se
@matpet píše:
@Inka85 není to nic neobvyklého, většinou na začátku se vše zhorší , musíš vydržet brát déle , nejdřív tu půlku asi týden, pak teprve navýšit, dřív bych nenavyšovala. Rozhodně skoč alespoň k obvodní, ať máš jistotu, drž se
jé promiň, když nemáš svou najdi si jinou- berou akutně hned, klidně i psychiatrie - taky ti třeba alespoň poradí
Zajdi se zeptat k obvodní doporučí ti i psychiatra. Ty sis to nasadila sama ale jestli s tím máš zkušenosti. Teď ti ovšem zabrat nemusí. Drž se.
@Vetchy brala jsem dlouho době pulku ob den vcera jsem zacala mit uzkosti a dnes jsem zjistila ze dr.uz nemam zitra obvolam a zajdu k dr.