Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Noo chodila. já sem chvilku brala ale asi sem nevydržela ty nežádoucí učinky tak ted beru zoloft ale po konzultaci s doktorkou ho vysazuju, brala sem ho kvuli stresu a měla sem dost náročný období ![]()
A jak ti ten zoloft pomohl? Bylo to lepší? A co nežádoucí účinky, měla si nějaké? Proč ho vysazuješ? Budeš mit jiné?
No já mám dnes hroznej den, už to trvá dlouho, nejdříve mi cipralex zabral a pak se to zhoršilo mám šílenej strach, někam jít, něco dělat, dojít si i na záchod, to je fakt děs, bojím se být s dětma, nechci jíst, jsem i líná, hrozně mě vše obtěžuje, jsem strašně nervozní nevím, co mám dělat, nejsem to já
Přidal bych k tomu nějakej neurol, oxazepam či tak. Přechodně.
Já mám lexaurin doma a myslíš, že mi to pomáhá nebo ne? Nebo co mám dělat, vydržet, vždyt je to neunosné
Lexaurin by mohl pomoct, je ze stejné skupiny jako ty ostatní. Zklidní, potlačí úzkost, relaxuje svaly, trochu i uspí. Máte bílej anebo růžovej? Vemte pro začátek 1 bílej anebo půlku růžového (1.5 mg), kdyby to nepomohlo, přidejte druhou půlku. Měl by zabrat do půl hodiny, rozpuštěnej pod jazykem i dřív.
A myslíte, že mi zabíraj nebo ne, když mi to nejdříve pomohlo a ted propad, trvá už skoro 2 týdny, mám růžovej
Někdy se stane, že se stav zlepšuje, řekněme (kdybychom to známkovali jako ve škole) z pětky na trojku, a pak se přechodně zhorší třeba na čtyřku. Lidi pak těžce vnímají to zhoršení, i když je to ve skutečnosti lepší než na začátku. Nemohlo by to tak být?
R§žovej Lexaurin je ten třímíligramovej. Tak půlku a ev. druhou po půlhodině, když ta první nezabere.
Nevím jestli mám ještě vydržet u toho cipralexu říkaj že to nakopne do života a kde to teda je?
Jak dlouho ho berete, jaké dávky? Co byla původní příčina braní, jaká je původní diagnoza? Zlepšilo se něco, a co? Co na to ordinující psychiatr?
Byla sem na kontrole u psychiatra a chodila sem i psychologovi. Potřebovala sem se občas vykecat
ale ted je to snad zamnou. Já měla šílenou nervozitu a strach aniž bych věděla z čeho. V noci sem nemohla spát, byla sem už zoufalá, pořád sem byla u dr a už sem si fakt připadala jak blázen. Brala sem k tomu frontin jako berličku který sem asi po dvou měsících přestala brát. Pak nasazen zoloft a paráda..hele já spala jak mimino a začala sem pěkně kynout…zhubla sem 6kg a vzápětí sem je nabrala. Hodně sem se sklidnila a začla sem pomalu fungovat.Ted už chodim do práce a super…
A nebrala si Mikoyt cipralex dříver? Já byla ted s manželem na kole a začíná to být zase nervozita a strach, přesně to mám jako ty si to měla mikoyt porad co mám dělat, Měla si nějaké vedlejšáky? Mně doktorka říkala, že zoloft je prej slabší než cipralex tak já nevím
Někomu sedne cipralex, někomu zoloft. Je to prašť jak uhoď.