Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Lucinica88 píše:
ano ano, i mě bylo strašně.. a taky dneska to není zrovna nejlepší. Pořád doufám v lepší zítřky.. Marinko ty jsi zkolabovala? a z čeho jsi to měla? už se Ti to někdy stalo? Jaká ta antidepresiva bereš?![]()
Jo jo zkolabovala a už se mi to jednou stalo, ale byla jsem na plno vyšetřeních a nic mi nezjistili, teď to nejspíše bylo z nízkého tlaku, brala jsem Asentru jenže od té doby co jsem jí brala mi přišlo, že se mi ten tlak ještě snížil, teď od minulého týdně jsem na cipralexu, dokonce už ani lexaurin mi tolik neučinkoval tak mi musela předepsat nějaký xanax, jenže po něm spim třeba i půl dne ![]()
no já totiž před 3. týdnama taky zkolabovala, ale za to si můžu nejspíš sama, protože jsem dlouhou dobu nejedla.. snad 2-3 týdny
a jen jsem jedla prášky a nervovala jsem se.. k tomu mám nízký tlak a latentní tetanii :-/ takže sem to už nějak nezvládla.. dost jsem se u toho bouchla do hlavy, byl to hroznej pocit… ten prášek znám, začínala jsem ho brát, ale nedělal mi dobře.. a xanax je dost silný že? mě příjde, že mi už neurol taky nepomáhá :-// beru ho jen, když je mi nejhůř … ale nějakou velkou úlevu necítím.. a tobě je špatně jak..? bušení srdce a tlaky na hrudi..?
možná bych Ti mohla dát nějaké rady.. taky si procházím takovým hnusem ![]()
Luci a co je to přesně ta latentní tetanie?
já zkolabovala opravdu asi jen kvůli tomu tlaku, protože dnes jsem volala dr. a veškeré výsledky jsou OK, přišlo to na mě zničeho nic normálně jsem se ráno najedla a napila pak jsem šla s bráchou k dr. a tam jsem spadla tátovi a sestře do náruče takže jsem měla štěstí v neštěstí, tlak jsem měla 70/50
další tři dny jsem to nezvládala tak jsem chodila k dr. na injekci na uklidnění, přes víkend už to celkem šlo, bývá mi blbě převážně ráno, kolem poledního se to vcelku lepší a večer se cítím líp snad o 100%, což vůbec nechápu, jinak projevuje se mi to hlavně takovym divnym tlakem na hrudi, špatně se mi dýchá a občas mi dost buší srdce, cítím spíš takovou celkovou úzkost. JInak ten Xanax řekla bych je dost silný, jsem po něm šíleně unavená ![]()
No tak to bylo určitě tím tlakem a nech si ještě udělat test na latentní tetanii - to je nedostatek hořčíku v organismu, vlivem stresu či úzkosti.. Má to hodně lidí, co bere antidepresiva, či se léčí s nějakou psychickou poruchou.. já jsem měla při tom kolapsu tlak 90/50 .. a taky příšerný tlak na hrudi, polilo mě horko po celým těle a pak najednou bušení srdce a probrala jsem se na zemi .. :-/ z ekg vyšetření mi zjistili srdeční tachykardii, je to něco jako aritmie, prostě z toho stresu a z toho nedostatku hořčíku.. nic vážného, ale dostala jsem na to prášky.. Egilok (beta-blokátor), aby se to srdíčko tak nerozbíhalo. No prostě humus
jsem z toho uplně nešťastná. Člověk s tím bojuje, dělá téměř vše.. a nic nezabírá.. A nebo doktorka Ti řekne nemysli na to… ale to prostě nejde!! ![]()
to mi říká pořád, pořád mi cpe ať si najdu nějakou zábavu, kouknu na film atd. ale nejde to, např. v prostředku filmu na to všechno začnu myslet a jsem zase v háji, sama už jsem venku nebyla skoro měsíc, chodím jen s přítelem, ten už je chudák ze mě na nervy a jak dlouho už bereš ty AD a jaké ještě ti nepomohly?
Hele nemáš třeba FB nebo něco nechce se mi to moc řešit tady?
Ta tetanie se ale projevuje nejakyma křečema treba do pulky tela a mravenčeni kolem ust prsty a tak nemam pravdu???nevim moc jsem o tom necetl ale zjisti se to na vysetren EMG kdy do stvalu vyslou impuls a cekaji jaka je odezva a podle toho se to nejak pozna takze tetanii m hodne lidi spojenou s PP…taky bych to radeji nekdy resil pres FB ono nekdy chodi na tyto diskuse lidi kterejm nic neni a naramne se bavi z toho ze nekdo nemuze jit ani do obchodu tak kdyby jste meli zajem muzem klidne na FB
ano můžeme na FB.. tak ho sem hoďte.. já si vás najdu podle jména..
přesně ta tetanie je něco podobného.. a právě způsobuje tyhle potíže.. bo je to spojené se svala, což srdíčko sval je.. ![]()
@Lucinica88 píše:
ano můžeme na FB.. tak ho sem hoďte.. já si vás najdu podle jména..přesně ta tetanie je něco podobného.. a právě způsobuje tyhle potíže.. bo je to spojené se svala, což srdíčko sval je..
hele tak jsem hoďte emaily já vám písnu jméno a vy mě, nechci aby mě někdo poznal podle jména a SZ mi vám nejde poslat
tam je hrozně moc holek pod tvým jménem Marynka5
napsala jsem Ti do mejla mé jméno, tak si mě najdi ![]()
@Lucinica88 píše:
tam je hrozně moc holek pod tvým jménem Marynka5napsala jsem Ti do mejla mé jméno, tak si mě najdi
tak jsem si vás přidala oba ![]()
Já nemam ani jednu žadost…takže nekde se stala chyba…:D:D..jetsli chcete jen vy dve ja s tim nemam problem staci napsat a je to v pohode
@Jarczek píše:
Já nemam ani jednu žadost…takže nekde se stala chyba…:D:D..jetsli chcete jen vy dve ja s tim nemam problem staci napsat a je to v pohode
já si vás přidala oba a zatím žádná odezva ![]()
zadej si do vyhledavani presne Jaroslav Jarczek Frank pak klikni na muj profil a v provo nahore je pridat do pratel…nebo odeslat zadost neco takovyho tak na to klikni a ja to pak musim potvrdit…potom je to kompletni