Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Inka85 vydž já to měla podobné. Byla sem u obvodáka minimálně pětkrát a neštastná že mi je šíleně..že to nejsem já, že se celá chvěju a buší mi srdce. Spát sem nemohla.Ted už to sou 3 měsíce a v pohodě. Tak vydrž prdka vydrž…vím je to těžké, pro mě to byla katastrofa a kor mám malé děti ![]()
@mikoy vím že ty začátky jsou těžké. jíst nemohu aspoň se nutit do pití. od včera to těžké dýchání. jako bych měla v krku knedlík ani spolknout. mám i hleny a ucpany nos chvilema.ty jsi to stim dýcháním měla jak dlouho.je to fakt hrozné.
@Inka85 já sem taky nemohla jíst..zhubla sem 7kg ale to všechno přejde. Taky sem měla hleny..nemysli na to a fakt to přejde než si to tělo zvykne. Já byla i na pohotovosti. Tři dny sem nespala tam na mě koukaly jak na blázna
brala sem jako berličku frontin, dnes ho už neberu a stejnak mi tam nepomohli, prý mám počkat 6-7 týdnu než to zabere. Já byla neštastná
je taky možné že ti nesednou. já brala ze začátku cipralex přes měsíc a nesedl mi a pak zoloft a paráda, vubec nic mi nebylo a nástup byl bez problému. Strašně sem se toho bála ještě ted mě to občas zahlodá v paměti že musim brát antidepresiva.Holt nervy sou svinstvo ale věř že bude dobře
to taky dělá hodně když na to myslíš kolikrát sem si furt říkala a je to tady zase nějaký nežádoucí učinek a pak to opravdu příjde. Já hodně chodila a chodim s dětmi ven to mi pomáhá, děti mě hodně zaměstnávají. jukni na moje příspěvky a přečti si je a uvidíš jak mi bylo ![]()
@mikoy no ja už si včera říkala že pojedu na pohotovost že je to hrozné že nemohu zase dýchat a že jsem zahalené a mám opět ucpany nos snažím se kašlat abych ty hleny vykaslala. přečtu si. mám taky jedno dítě ale teď nejsem ani schopna se o ní starat.jak vůbec poznám že mi ad nesedí?
@mikoy no ja už si včera říkala že pojedu na pohotovost že je to hrozné že nemohu zase dýchat a že jsem zahalené a mám opět ucpany nos snažím se kašlat abych ty hleny vykaslala. přečtu si. mám taky jedno dítě ale teď nejsem ani schopna se o ní starat.jak vůbec poznám že mi ad nesedí?
@Inka85 já sem přes měsíc, skoro měsíc a pul brala Cipralex a bylo mi pořád divně. Nakonec sem ho vysadila a z mími stavy uzkosti sem zašla na psychiatrii a tam mi nasadly zoloft a hele zázrak. fakt se mi ulevilo.Na jaře bych chtěla pomalu vysazovat tak sem na to zvědavá ![]()
@mikoy aha takže až za měsíc třebas zjistím že mi nesedí. držím plavecký ať se zadaři a je dobře i bez prášků. nemáš fc?
@Inka85 to víš že mám zadej si Alena. Ulbrichová asi se jich ti tam ukáže víc tak ta černovlasá jsem já ![]()
@Inka85 a na co ty je vlastně bereš??já kvuli stresu. Nějak toho na mě bylo moc těch problému a starostí a nějak sem to nezvládala. Bylo mi často zle od nervu tak proto je beru já. Prý sem měla v sobě ten stres v sobě 10let nastřádaný a pak bum a bylo to
byla to jak načasovaná bomba…
@Inka85 píše:
@katalyzator od včerejšího večera se mi strašně dýchá je to hrozné. je to léčbou nebo. Čím to může být. trvá to dlouho.
@Inka85 Těžko říct… potíže s dýcháním nepatří mezi běžné nežádoucí účinky, ale. samozřejmě, někdy se mohou vyskytnout, třeba při nějaké alergii nebo tak. Běžně je ale sertralin snášen dobře, nanejvýš nějaká ta přechodná žaludeční obtíž, a o špatných kombinacích AD vaše psychiatrička bude vědět.
Píšete, že to trvá dlouho – dlouho včera večer (několik hodin) anebo dlouho jako vůbec (několik dní)?
Večer se běžně objevují úzkosti – jak ty potíže s dýcháním reagují na oxazepam?
@katalyzator bylo to od včerejšího večera ve 22hod jsem si dala 2 oxazepamy trhave jsem se budila. ráno jsem vstala a to samé do cca 11hod. teď je to chvíli dobré chvili ne. teďka mě poleva horko třes. dala jsem si půlku oxazepamu. děkuji vám za podporu.
@Inka85 Oxazepam relativně málo uspává (třeba oproti diazepamu), tak proto možná to trhané spaní. No a tudíž se spánku nemusíte bát ani přes den, klidně zkuste oxazepam celej (tedy jestli ta půlka nebude stačit).
Zatím jste nenapsala, jak se ptala @mikoy, proč ta AD berete, snad kvůli panickým atakám? To horko a třes vprostřed dne by tam seděly.
@katalyzator panickou poruchou trpím.dr.mi napsala i prasky na spaní stilnox půlku. ale teď si ho dat nemůžu manžel není doma. dcera spí vedle tak beru dva Oxazepami.