Učíte se s dětma na druhém stupni?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31292
3.2.24 08:02
@Anonymní píše:
Takže mám nechat dítě nosit petky? A ono tím pádem přijde na to, jak se má učit? Čte si to, zkouší otázky. A pak jdu já vyzkoušet a neví skoro nic. Snažím se to vysvětlit, snažím se poznat, co je pro dítě těžší a co je důležitější.

Chce mu to pomoci naucit se ucit. Tim, ze s nim u vseho sedíš, mu uplne nepomůžeš. Ja syna taky nechavala samotneho uz někdy od třetí, čtvrté, a ted v šesté uz jede sám. A to je dyslektik.
Spíš se s ním zaměř na způsob. Jak mu co nejlíp leze do hlavy. Poslech? At si vyhleda audio. Nebo videa. Dnes je na YouTube kde co. Ja se treba nejlip ucila přepisováním.
A taky synovi rikam, ze pokud něco nechape, at požádá ucitelku o dovysvětlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
caroline_cari
3.2.24 11:32

Někdy, když potřebuje vysvětlit např. matiku, která ji prostě do hlavy nejde a nechápe to z hodiny. (Někdy mám co dělat i já, abych si vzpomněla :mrgreen: ) Jinak ostatní předměty vůbec. Je v 8. třídě, měla jednu dvojku z matiky jinak samé jedničky, většinou se s ní učím jen tu matiku, čj se nemusí učit vůbec to má v sobě a přírodopis, dějepis, chemii atd.. se učí sama a má jedničky. Jinak ještě co se týče fyziky, s tou nemá problém vůbec, i když s matkou bojuje hodně :D

• Citovat
  • Upravit
3811
3.2.24 12:11

Tady v Praze má spousta dětí na druhém stupni doučování, hlavně z matematiky, češtiny a angličtiny. Tedy z předmětů, z kterých se dělají přijímačky. Buď je učí rodiče, ale ti většinou na to nemají čas nebo to neumí, takže pak buď prarodiče nebo placené doučování a kurzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
3.2.24 12:53

Jestli cítíš potřebu se s dítětem na druhým stupni učit, tak to přece dělej a nezkoumej, proč by to mělo být podle nějaké pisatelky zde špatně. Nikdo nejsme stejnej. Jestli je na propadnutí, tak se to sám logicky nenaučí a asi byl na tom podobně i na prvním stupni. Intelektuální stránka věci je jaká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.24 13:36
@Zeoli píše:
Jestli cítíš potřebu se s dítětem na druhým stupni učit, tak to přece dělej a nezkoumej, proč by to mělo být podle nějaké pisatelky zde špatně. Nikdo nejsme stejnej. Jestli je na propadnutí, tak se to sám logicky nenaučí a asi byl na tom podobně i na prvním stupni. Intelektuální stránka věci je jaká?

Jak to myslíš?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.2.24 13:40

Tušila jsem, že tady budou hodně příspěvky, jak mají děti samé jedničky, učit se s nima není potřeba. Já spíš hledám někoho, kdo se s dětma učí a přesto to stejně na tu jedničku nedá, protože i kdyz se učí hodně a umí toho hodně, tak to nikdy nestačí. Jak moc pomáháte s učením, jak velký to má smysl? Samozřejmě se učit budeme, dítě nenechám propadat. Ale snad nejsem jediná. Na prvním stupni dítě mělo dobre známky a pomáhala jsem minimálně - oproti druhému dítěti. Druhé dítě je na tom špatně, nejde mu to. Ani v poradně žádnou poruchu učení nenašli.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
3.2.24 13:50

A to dítě plave ve všech předmětech? Učila jsem se pokud bylo potřeba. Určitě ne pravidelně.

Pokud by dítě plavalo ve všech předmětech kontaktovala bych PPP a konzultovala to s nimi. Dle mého není normální, aby se rodič soustavně připravoval na běžné základní škole s dítětem na druhém stupni.
Jasně, některým dětem něco nejde, tak pomoc je na místě. Ale ne že rodič z toho bude Ko.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
3.2.24 13:53
@Anonymní píše:
Tušila jsem, že tady budou hodně příspěvky, jak mají děti samé jedničky, učit se s nima není potřeba. Já spíš hledám někoho, kdo se s dětma učí a přesto to stejně na tu jedničku nedá, protože i kdyz se učí hodně a umí toho hodně, tak to nikdy nestačí. Jak moc pomáháte s učením, jak velký to má smysl? Samozřejmě se učit budeme, dítě nenechám propadat. Ale snad nejsem jediná. Na prvním stupni dítě mělo dobre známky a pomáhala jsem minimálně - oproti druhému dítěti. Druhé dítě je na tom špatně, nejde mu to. Ani v poradně žádnou poruchu učení nenašli.

A to plave ve všem? Jak toho může hodně vědět, když propadá?

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
3.2.24 13:56
@Da12 píše:
Tady v Praze má spousta dětí na druhém stupni doučování, hlavně z matematiky, češtiny a angličtiny. Tedy z předmětů, z kterých se dělají přijímačky. Buď je učí rodiče, ale ti většinou na to nemají čas nebo to neumí, takže pak buď prarodiče nebo placené doučování a kurzy.

Tak ale hlavně proto, že z té školy umí prd a obsahově to nestačí při náporu uchazečů k úspěšnému složení prijimacek ne? Ne že by ty děti nebyly schopné zvládnout osnovy ZS, které po nich chtějí ve škole.

Dodám, že naše děti žádné doučování zvlášť předmětů neměly a úspěšně Cermat napsaly do škol v Praze taky. Měly samozřejmě cermatovou přípravu. Ale to měli i ti co měli z češtiny, matematiky a angličtiny na vysvědčení za 1 a 2.

• Citovat
  • Upravit
6345
3.2.24 14:02
@Anonymní píše:

nie kazde dieta je studijny typ.
ano, poznam rodicov, ktori sa s detmi denne ucia a jednotky z toho nie su.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
3.2.24 14:05
@Anonymní píše:

Pokud dítě se dramaticky propadlo dlouhodobě ve známkách proti 1 stupni hledala, bych kde je příčina. Jsou to všechny předměty, nebo jen jazyky? Jak učitelé daný předmět vyučuje? Vyhovuje ta forma dítěti? Rozumí informacím ze školy?
U dítěte kterému škola nešla nikdy asi toho uděláš výrazně min. Ale i tam bych hledala možnosti. Pak je u toho dítěte naprosto zbytečné se honit za 1 a dát si dosažitelné cíle. Jistě tomu dítěti půjde něco jiného.

• Citovat
  • Upravit
229
3.2.24 15:03
@Anonymní píše:

Můžu ti říct osobní zkušenost.
Jsem ročník 95, měla jsem velkou kliku, protože šlo o slabý ročník. Nebyly příjmačky na SŠ.
Celý první stupeň semnou máma opravdu drtila. I o prázdninách. Sama bych si s tím neporadila. Na druhém stupni, už na to tolik nestačila. Proto jsem měla doučka. I přes to jsem měla hodně 3. Z FY/Ch buď vydřená 3 nebo 4. Matika to stejný.
Na SŠ to pokračovala. Maturovala jsem z AJ, z M bych to nedala.
Dopadla jsem dobře. Je ze mě personalistka, tu práci miluju, jde mi.
Moje máma hodně řešila mojí školu a jsem ji za to vděčná. Kdyby mě v tom nechala plácat, tak nemám ani učňák.
Pamatuju si jak učitelka kroutila očima, když jsme hlásili kam jdeme na SŠ. Říkala, že neprolezu ani prvák. Nakonec jsem měla celou střední vyznamenání. Zatímco druhej stupeň mi opravdu nešel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
3.2.24 22:33
@Anonymní píše:
Jak to myslíš?

Přesně jak píšu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
3.2.24 22:37
@Torryy píše:
Můžu ti říct osobní zkušenost.
Jsem ročník 95, měla jsem velkou kliku, protože šlo o slabý ročník. Nebyly příjmačky na SŠ.
Celý první stupeň semnou máma opravdu drtila. I o prázdninách. Sama bych si s tím neporadila. Na druhém stupni, už na to tolik nestačila. Proto jsem měla doučka. I přes to jsem měla hodně 3. Z FY/Ch buď vydřená 3 nebo 4. Matika to stejný.
Na SŠ to pokračovala. Maturovala jsem z AJ, z M bych to nedala.
Dopadla jsem dobře. Je ze mě personalistka, tu práci miluju, jde mi.
Moje máma hodně řešila mojí školu a jsem ji za to vděčná. Kdyby mě v tom nechala plácat, tak nemám ani učňák.
Pamatuju si jak učitelka kroutila očima, když jsme hlásili kam jdeme na SŠ. Říkala, že neprolezu ani prvák. Nakonec jsem měla celou střední vyznamenání. Zatímco druhej stupeň mi opravdu nešel.

To je zvláštní ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
4.2.24 06:34
@Zeoli píše:
To je zvláštní ne?

A co je na tom zvláštní?
Jsem spíš humanitně orientovaná, měla jsem správně zvolenou SŠ. Kde mi to už šlo. Zatímco ZŠ je všeobecná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin