Učíte se s dětma na druhém stupni?

Anonymní
2.2.24 21:16

Učíte se s dětma na druhém stupni?

Učíte se s dětma na druhém stupni? Většina mi tvrdí, že vůbec není potřeba a děti jsou v pohodě, mají dobré známky. Často samé jedničky. Těch, kteří se učí, je strašně málo. No a já se musím se svým dítětem učit hodně a stejně to nedá na jedničku. Snažím se dítě vést k samostatnosti, ale neumí se učit, neví, jak na to. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13784
2.2.24 21:18

Ano, já se se synem učím některé předměty, protože jeho to vůbec nezajímá (a nedává při hodině pozor a pak vůbec neví, o co jde) a měl by samé pětky. Ale jinak někdy i jedničky má, v jiných předmětech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15412
2.2.24 21:31

Ne neučila jsem se strasi dcerou, nebylo potřeba měla celou ZŠ samé jednicky. S mladší se trochu učím, nebo spíš si ověřuju, ze umí nasobilku, vyjmenovana slova apod. je ve 3tr. Obdivuji rodiče co se s dětmi dene učí, nechápu kde na to berou čas. Moje kolegyně se učí i se stredoskolakem.

Příspěvek upraven 02.02.24 v 21:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
2.2.24 21:31

Ted už minimálně, spis mu připomenu, jestli si nechce například zopakovat posledni latku, pripadne ho vyzkousim, kdyz si rekne.
Nekdy si cteme spolecne, treba prirodopis.
Pomaham mu vlastně jen kontrolovat angličtinu.
Cas od casu se ho zeptam, jestli vse chape, ze mu muzu pomoct.
Ma jedničky, dvojky, sem tam, za prvni pololeti asi tři trojky.
Ma velkou vyhodu, ze chape fyziku, matiku i jen ze skoly, to je pak o 80% méně práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
2.2.24 21:41

První stupeň dost intenzivně, na druhém stupni už ne, jen jsem měla pár douček (AJ, FY, M)
Na střední pak taky.
Dítě mám ještě malé, tak mluvím sama za sebe. Jsem ročník 95.

Příspěvek upraven 02.02.24 v 21:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21718
2.2.24 21:42

Dcera byla na druhém stupni samostatná, jen jsem ji občas přezkoušela nebo něco vysvětlila. Syn je v sedmičce, má lehkou poruchu učení, dysgrafii atd. Takže s ním se učíme na testy z dějepisu, ostatní předměty dle jeho zájmu. Domácí úkoly jen připomínám, pomáhám, když si sám řekne. Má pravidelné doučování češtiny a němčiny. Má jedničky a dvojky, sem tam trojku. Ale na vysvědčení maximálně ty dvojky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
2.2.24 21:45

Ano, dcera chce mít samé jednicky, takže za námi hodně chodí. Zná to, ale chce to mít pojištěné. 8.trida

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
2.2.24 21:45

Maximalne jsem syna zkousela, ale urcite jsem s nim nesedela a neucila se. A to ze se neumi ucit, to se neni divu kdyz ho nenechas se to naucit.Ono kdyby jsi se neucila s nim, tak mu totiz nic jineho nezbyde nez se to naucit.Pro me je divne rict ze ho vedes k samostatnosti, ale pritom se s nim musis na druhym stupni ucit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
2.2.24 21:49

Nějak extra se neučim ani na prvním stupni, momentálně ani nevím, co ve většině předmětu probírají. Vždycky jen připomenu ať si udělá ukoly, pak to podskrabnu, učitelka říkala, ze jim to nemáme opravovat, aby kdyžtak viděla co jim nejde. Drtim se synem angliticnu, ale tu má mimoskolni, chodí na kurz, který nebyl zrovna nejlevnější, tak nechci, aby to přišlo vniveč :lol: jinak s nim něco proberu jenom, když přijde ze něco nechápe. Známky má dobre, sice ne samé jedničky, ale on látku zná, jen vždycky zmatkuje u testu a to už ovlivnit nedokážu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
2.2.24 21:50

Moc ne, mam stesti na dite, co ma vetsinou motivaci samo, uvidime, jak na tom jednou budou mladsi deti :lol:

Sem tam potrebuje dovysvetlit matiku, ale to ma na starost manzel, to bych ja uz ani nezvladala :D

A obcas si chce doma vyzkouset prezentaci nebo neco takoveho, tak mu delame publikum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.24 21:53
@Ivana 85 píše:
Maximalne jsem syna zkousela, ale urcite jsem s nim nesedela a neucila se. A to ze se neumi ucit, to se neni divu kdyz ho nenechas se to naucit.Ono kdyby jsi se neucila s nim, tak mu totiz nic jineho nezbyde nez se to naucit.Pro me je divne rict ze ho vedes k samostatnosti, ale pritom se s nim musis na druhym stupni ucit.

Takže mám nechat dítě nosit petky? A ono tím pádem přijde na to, jak se má učit? Čte si to, zkouší otázky. A pak jdu já vyzkoušet a neví skoro nic. Snažím se to vysvětlit, snažím se poznat, co je pro dítě těžší a co je důležitější.

• Citovat
  • Upravit
81482
2.2.24 22:30
@Anonymní píše:
Učíte se s dětma na druhém stupni? Většina mi tvrdí, že vůbec není potřeba a děti jsou v pohodě, mají dobré známky. Často samé jedničky. Těch, kteří se učí, je strašně málo. No a já se musím se svým dítětem učit hodně a stejně to nedá na jedničku. Snažím se dítě vést k samostatnosti, ale neumí se učit, neví, jak na to. :nevim:

Ne. El učí se samy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
2.2.24 22:37

Neučím, syn se musel v 6. třídě naučit jak se učit. Prostě zjistil, že to jen z hodiny přestává stačit, hlídá si to sám. Spíš jen tak připomenu, že budou psát písemku, zda o tom ví.
Edit. nyní je sedmák a měl 3 dvojky

Příspěvek upraven 02.02.24 v 22:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21718
2.2.24 22:37
@Anonymní píše:
Takže mám nechat dítě nosit petky? A ono tím pádem přijde na to, jak se má učit? Čte si to, zkouší otázky. A pak jdu já vyzkoušet a neví skoro nic. Snažím se to vysvětlit, snažím se poznat, co je pro dítě těžší a co je důležitější.

No s nemá nějakou poruchu učení? To by vám už ale asi řekla učitelka na prvním stupni. Holt asi máš trochu specifické dítě, které potřebuje tu podporu učení od tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30323
2.2.24 22:50

Neucim, jen připomínám a pomáhám, když má zájem. Ale syn je šikovný a zvládá sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin