Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj vsichni,
Jsem tu nova, hledam nazor na situaci, se kterou si nevim rady, nevim jak to resit. Okoli radi - jit za reditelkou, ale copak se da neco zmenit uprostred roku? Nevic ostatni rodice to nezajima, takze jsem na to sama a nerada bych dceri nevhodnym jednanim ublizila. O uce se mi i zda a furt na to musim myslet.
Jde o zaklady -3.tr., chytaky ve vyjmen. slovech, carky v souveti, mne/me, bije me to do oci, jak nekdo takovy muze ucit?!
Příspěvek upraven 30.11.15 v 08:43
Tak za prvé, CO tahle paní učitelka učí? Český jazyk? Jaké praviposné chyby dělá? Jak jste na to došli?
Ahoj, jde o 3.tr., uz jsem prispevek doplnila
, dcera prinesla sesit a tam se ucitelka zvecnila, i v zakovsky
Kolik je pani ucitelce? Je to smutne, ale kvalita urcitych profesi sla za posledni roky hodne dolu a diky neomarx. vymyslum levicovych vlad bude hur a hur. Staci se treba podivat, co predvadeji novinari atd.
Já bych šla za řiditelkou, snad pochopí obavy o chování učitelky k tvému dítěti a nevyzradí, kdo si stěžoval. Ale je to 50:50 - můžou být dobré kamarádky, a je to.
Nicméně bych tam šla s něčím, kde ty chyby jsou a řešila to v klidu. Prostě něco ve stylu, že samozřejmě nejsme roboti a každý dělá chyby, a jestli by paní učitelku upozornila a případně prověřila.
Jinak učitelky na základce to je prostě kapitola sama o sobě. Pamatuji si, jak jsem na angličtině dostala 5ku za to, že jsem něco přečetla správně. Jenže naše paní učitelka, která žila btw. 7 let v americe měla za to, že slovo cupboard se čte kábrt (ano přesně tak). Pak si ještě vzpomínám na slovo surname - četla ho jako šurnejm. Takže způsobila akorát to, že sem se u ní odmítala angličtinu učit.
Pres 50, dlouho neucila. 2 roky jsme meli mladou a uzasnou.
Příspěvek upraven 30.11.15 v 08:54
A co jinak ta učitelka? děti s ní vychází v pohodě? v ostatních věcech není problém? Je to opravdu stále a všude, nejen nějaká ojedinělá chyba?
Asi bych to nejdřív zkusila řešit s ní, donést jí ten sešit a ukázat, co je tam špatně a dál podle její reakce.
Řešila bych to, co se od ní asi děti naučí, když neumí psát? Akorát pochytí její šílený pravopis.
@Tiger-lily píše:
A co jinak ta učitelka? děti s ní vychází v pohodě? v ostatních věcech není problém? Je to opravdu stále a všude, nejen nějaká ojedinělá chyba?Asi bych to nejdřív zkusila řešit s ní, donést jí ten sešit a ukázat, co je tam špatně a dál podle její reakce.
no nevim, jit za ucitelkou ji ukazat jeji chyby… mozna jsem paranoidni, ale tohle podle me v 99% pripadu by nedopadlo dobre ![]()
ja si pred casem dovolila upozornit (velmi decentne) ucitelku zemepisu na to, ze CR uz opravdu nesousedi s Madarskem. malem vzletla, jak se nafoukla ![]()
Deti nejsou zmenou nadseny, je to klasicky general a tak se k nim chova. Sesit prinesla v patek, napsala uca 2 vety - jedna bez carky, druha misto „co jsi videla“-„co si videla“ a pak š opravila na ž, a v cviceni prepsala dcerino i na i ( ano, jen to obtahla) a dala za 2.
@Ali-Ali píše:
no nevim, jit za ucitelkou ji ukazat jeji chyby… mozna jsem paranoidni, ale tohle podle me v 99% pripadu by nedopadlo dobreja si pred casem dovolila upozornit (velmi decentne) ucitelku zemepisu na to, ze CR uz opravdu nesousedi s Madarskem. malem vzletla, jak se nafoukla
Ředitelka, ukázat, nechat zhodnotit. Jestli bude vstřícná a navrhne přijatelné řešení, dát ji možnost ho realizovat. Jestli ne, požádat ji o oficiální písemné vyjádření (nejlépe vlastní písemnou žádostí) a obrátit se na kontrolní orgán zřizovatele školy.
Máloco je horší, než nechat děti učit debila co se sám realizuje (vlastní zkušenost). Ty děti nejsou blbý a jedinej výsledek kromě toho, že se naučí nesmysly bude ztráta důvěry ve vzdělávání.
My jsme měli ukázkovou hodinu pro rodiče. po jejím skončení za mnou přišla jedna maminka, že kráva nemá sele
V hodině mě při tom všichni nechali…děti, rodiče. Já byla nervozní a byla jsem ráda, že děti něco řekly a napsaly na tabuli
Společně jsme se tomu zasmály a bylo.
Když tady čtu ty vaše komentáře - nedivte se, že úroveň školství klesla níže…zamyslete se nad tím, jak se některé vyjadřujete o učitelích - viz @AlphaOmega já bych osobně žádná invektiva nevypustila z úst, kdybych neznala oboustrannou výpověď ![]()
Ano, jistě mezi učiteli existují ti, kteří mají mezery ve vzdělání, ale přiznejme si, že tato profese v dnešní době není tím, čím bývala. Rodiče si doslova vyskakují a dovolují na učitele, učitel se rodičů bojí, často jim je nucen ustoupit, navíc i peníze v této situaci často hrají svoji roli…tím nemyslím sponzorské, ale i platy - čili, kdybychom si učitelů více vážili, více jim za jejich práci zaplatili, tak by situace byla určitě lepší…
A co je nejhorší - když se doma rodiče vyjadřují o učitelích před svými dětmi - a nemusí to být zrovna slovo deb.. (což už je podle mě do nebe volající urážka v případě, že je člověk vysokoškolsky vzdělán a poukazuje to spíše na intelekt adresáta, když se takto vyjadřuje - ale to už je zase jiná kapitola, že?).
Takže co bych dělala? Pokud se situace bude opakovat, řešila bych ji s ředitelem školy, ne však formou stížnosti, ale upozornění a domluvy
Nikdo přece není neomylný a kdo říká že je, tak žije mimo realitu ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.