Učitelka ve 3. třídě neumí pravopis

24
30.11.15 08:36

Ucitelka neumí pravopis

Ahoj vsichni,
Jsem tu nova, hledam nazor na situaci, se kterou si nevim rady, nevim jak to resit. Okoli radi - jit za reditelkou, ale copak se da neco zmenit uprostred roku? Nevic ostatni rodice to nezajima, takze jsem na to sama a nerada bych dceri nevhodnym jednanim ublizila. O uce se mi i zda a furt na to musim myslet.
Jde o zaklady -3.tr., chytaky ve vyjmen. slovech, carky v souveti, mne/me, bije me to do oci, jak nekdo takovy muze ucit?!

Příspěvek upraven 30.11.15 v 08:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9374
30.11.15 08:43

Tak za prvé, CO tahle paní učitelka učí? Český jazyk? Jaké praviposné chyby dělá? Jak jste na to došli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
30.11.15 08:47

Ahoj, jde o 3.tr., uz jsem prispevek doplnila :), dcera prinesla sesit a tam se ucitelka zvecnila, i v zakovsky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
30.11.15 08:49

Kolik je pani ucitelce? Je to smutne, ale kvalita urcitych profesi sla za posledni roky hodne dolu a diky neomarx. vymyslum levicovych vlad bude hur a hur. Staci se treba podivat, co predvadeji novinari atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
30.11.15 08:51

Já bych šla za řiditelkou, snad pochopí obavy o chování učitelky k tvému dítěti a nevyzradí, kdo si stěžoval. Ale je to 50:50 - můžou být dobré kamarádky, a je to.
Nicméně bych tam šla s něčím, kde ty chyby jsou a řešila to v klidu. Prostě něco ve stylu, že samozřejmě nejsme roboti a každý dělá chyby, a jestli by paní učitelku upozornila a případně prověřila.

Jinak učitelky na základce to je prostě kapitola sama o sobě. Pamatuji si, jak jsem na angličtině dostala 5ku za to, že jsem něco přečetla správně. Jenže naše paní učitelka, která žila btw. 7 let v americe měla za to, že slovo cupboard se čte kábrt (ano přesně tak). Pak si ještě vzpomínám na slovo surname - četla ho jako šurnejm. Takže způsobila akorát to, že sem se u ní odmítala angličtinu učit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
30.11.15 08:52

Pres 50, dlouho neucila. 2 roky jsme meli mladou a uzasnou.

Příspěvek upraven 30.11.15 v 08:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
30.11.15 08:53
@Prudic píše:
Pres 50, dlouho neucila.

8o tak to koukam tedy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
30.11.15 08:54

A co jinak ta učitelka? děti s ní vychází v pohodě? v ostatních věcech není problém? Je to opravdu stále a všude, nejen nějaká ojedinělá chyba?

Asi bych to nejdřív zkusila řešit s ní, donést jí ten sešit a ukázat, co je tam špatně a dál podle její reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
30.11.15 08:57

Řešila bych to, co se od ní asi děti naučí, když neumí psát? Akorát pochytí její šílený pravopis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
30.11.15 08:59
@Tiger-lily píše:
A co jinak ta učitelka? děti s ní vychází v pohodě? v ostatních věcech není problém? Je to opravdu stále a všude, nejen nějaká ojedinělá chyba?Asi bych to nejdřív zkusila řešit s ní, donést jí ten sešit a ukázat, co je tam špatně a dál podle její reakce.

no nevim, jit za ucitelkou ji ukazat jeji chyby… mozna jsem paranoidni, ale tohle podle me v 99% pripadu by nedopadlo dobre :mrgreen:

ja si pred casem dovolila upozornit (velmi decentne) ucitelku zemepisu na to, ze CR uz opravdu nesousedi s Madarskem. malem vzletla, jak se nafoukla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
30.11.15 09:00

Deti nejsou zmenou nadseny, je to klasicky general a tak se k nim chova. Sesit prinesla v patek, napsala uca 2 vety - jedna bez carky, druha misto „co jsi videla“-„co si videla“ a pak š opravila na ž, a v cviceni prepsala dcerino i na i ( ano, jen to obtahla) a dala za 2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
30.11.15 09:01
@Ali-Ali píše:
no nevim, jit za ucitelkou ji ukazat jeji chyby… mozna jsem paranoidni, ale tohle podle me v 99% pripadu by nedopadlo dobre :mrgreen:ja si pred casem dovolila upozornit (velmi decentne) ucitelku zemepisu na to, ze CR uz opravdu nesousedi s Madarskem. malem vzletla, jak se nafoukla :roll:
:mrgreen: :mrgreen: njn, pančitelka
těžko říct, každá asi bude reagovat jinak
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
30.11.15 09:04

Ředitelka, ukázat, nechat zhodnotit. Jestli bude vstřícná a navrhne přijatelné řešení, dát ji možnost ho realizovat. Jestli ne, požádat ji o oficiální písemné vyjádření (nejlépe vlastní písemnou žádostí) a obrátit se na kontrolní orgán zřizovatele školy.

Máloco je horší, než nechat děti učit debila co se sám realizuje (vlastní zkušenost). Ty děti nejsou blbý a jedinej výsledek kromě toho, že se naučí nesmysly bude ztráta důvěry ve vzdělávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.15 09:33

My jsme měli ukázkovou hodinu pro rodiče. po jejím skončení za mnou přišla jedna maminka, že kráva nemá sele :) V hodině mě při tom všichni nechali…děti, rodiče. Já byla nervozní a byla jsem ráda, že děti něco řekly a napsaly na tabuli :) Společně jsme se tomu zasmály a bylo.

• Citovat
  • Upravit
30.11.15 09:37

Když tady čtu ty vaše komentáře - nedivte se, že úroveň školství klesla níže…zamyslete se nad tím, jak se některé vyjadřujete o učitelích - viz @AlphaOmega já bych osobně žádná invektiva nevypustila z úst, kdybych neznala oboustrannou výpověď :-)
Ano, jistě mezi učiteli existují ti, kteří mají mezery ve vzdělání, ale přiznejme si, že tato profese v dnešní době není tím, čím bývala. Rodiče si doslova vyskakují a dovolují na učitele, učitel se rodičů bojí, často jim je nucen ustoupit, navíc i peníze v této situaci často hrají svoji roli…tím nemyslím sponzorské, ale i platy - čili, kdybychom si učitelů více vážili, více jim za jejich práci zaplatili, tak by situace byla určitě lepší…
A co je nejhorší - když se doma rodiče vyjadřují o učitelích před svými dětmi - a nemusí to být zrovna slovo deb.. (což už je podle mě do nebe volající urážka v případě, že je člověk vysokoškolsky vzdělán a poukazuje to spíše na intelekt adresáta, když se takto vyjadřuje - ale to už je zase jiná kapitola, že?).
Takže co bych dělala? Pokud se situace bude opakovat, řešila bych ji s ředitelem školy, ne však formou stížnosti, ale upozornění a domluvy :-) Nikdo přece není neomylný a kdo říká že je, tak žije mimo realitu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin