Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
@pikola píše:
To do těch klíčních kostí by mi nevadilo vůbec. Spíš otázka jak to bude brát vedení té samotné školky.
Vedení a tím problém nemá. Spíš se bojí komplikacích vzniklých ze strany rodičů. Obávají se, že bych mohla být napadána kvůli svému vzhledu
@VixenLady Pokud je to decentní, vůbec by mi to nevadilo, i s piercingy a tetováním lze mít úplně decentní vzhled. Nějaké extrémy už by mi asi vadily.
@VixenLady píše:
@pikola takže pokud člověk není ověšený centimetr vyčnívajícími bodlinami, nevadilo by Vám to? Já mám snake bite s bodlinkami, ale nijak mi nevyčnívají, jsou celkem malé. V pondělí si jdu nechat udělat microdermalni piercingy u klicnich kosti.. extravagantní účes ani viditelná tetování nemám.. pokud člověk zachová seriózní a profesionální vystupování při komunikaci s rodiči a chová se k dětem hezky, problém byste neměla?
mně by nevadil ani extravagantní účes a viditelná tetování, když bys jinak jako učitelka byla v poho a svou profesi uměla
@VixenLady píše:
Vedení a tím problém nemá. Spíš se bojí komplikacích vzniklých ze strany rodičů. Obávají se, že bych mohla být napadána kvůli svému vzhledu
s tím ale musíš počítat vždy, když máš na těle neco nevšedního..
Nelíbí se mi to, ale na hodnocení lidí v jejich profesi a chování to u mě vliv nemá…
@VixenLady Nevadilo, podle toho bych ji vůbec nehodnotil. Hodnotil bych, jak se chová k dětem.
@VixenLady píše:
Dobrý den, procházím s otázkou, zda-li by Vám rodičum vadilo, kdyby asistentka nebo učitelka v MŠ měla viditelné piercingy například snake bite nebo microdermální piercingy v okoli klíčních kostí? Vezměte prosím v potaz, že šperky na těle neubírají na edukaci lidí a také to, že se nacházíme v téměř 20.letech 21.století… kdo se nebude stydět, budu moc ráda, když připíšete ke komentářům svůj věk, třeba přibližně… Nebo se poptejte i svých známých.![]()
Nebudu se „poptávat“ nikoho známého a nebudu na podobný (k potřebné odpovědi jasně navádějící) blábol odpovídat.
Jestli děláš práci do školy, nauč se základům potřebným pro tvorbu dotazníků.
Jestli chceš pracovat v MŠ (a máš pro to potřebnou kvalifikaci), domluv se s vedením příslušné školky.
Příspěvek upraven 27.04.18 v 11:50
Osobně se mi to nelíbí, ale to s tvou prací nema co dělat. Takže by mi to bylo fuk, děti to ale nepochybně zkoumat budou
a na negativní reakce se radši priprav. Je úplně fuk, co ti napíše kdo na netu, v reálu se vždy nějaký rejpal najde
U nás to má paní učitelka v družině, osobně mi to nevadí, je velmi sympatická ![]()
Už se to tu někde řešilo a vesměs každý napsal, že by munto nevadilo. Mně se takové zásahy do těla nelíbí, nechápu je, ale kdybych při osobním kontaktu zjistila, že s dotyčnou se dá normálně mluvit a moje dítě je spokojené, nějak bych se s tím vyrovnala. Když jsem chodila do školky já, učily mě buď starší rázné učitelky nebo usměvavé dlouhovlasé „víly“, které uměly hrát krásně na klavír. Tenkrát by ani s piercingem asi učit nemohla
Letos mi bude 40.
@VixenLady Nevadilo. Jediné, co by mi vadilo, je velké tetování s vulgárními nápisy na viditelném místě. Jako jeden školník, který měl na rameni „Fuck me, bitch!“ ![]()
Mě se to nelíbí, takže neumím odpovědět, zda by mi to vadilo. Působí na mě nedospěle, neseriozně.
I když se nacházíme v téměř 20.letech 21.století, jsou povolání kam určité věci nepatří!
Ano, samozřejmě je nejdůležitější, jak učitelé k dětem přistupují, jak je motivují a co vše je dokáží naučit, ale také jsou příkladem do života našich dětí. Proto by měli brát v potaz i svůj vzhled. Jestliže tedy piercing nebo tetování, tak ať to není vidět nebo si to sundavají.
Ano vím, že děti budou lidi s tetováním, piercingem, roztahovákama, dredama a dalšími ozdobami potkávat celý svůj život, ale neměli by to být jejich učitelé. Za mě tedy rozhodně ne!
Nemám předsudky vůči těmto lidem, sama jsem dlouho piercing v obličeji nosila, ale jen do doby, kdy jsem ho kvůli práci sundala. Tetování mám také, ale je vidět jen když já chci.
Jeden malý příklad, tak trošku mimo. Dítko mi začalo chodit do školky a doma začalo sedat na jídelní stůl. Jeho vysvětlení bylo, že to paní učitelky taky dělají. Nějakou dobu nám trvalo vysvětlit, že se prostě na stole nesedí…
Další příklad přijdu do banky a shodou okolností v ní nebyla naše poradkyně. Místo ní se nás ujala slečna s krátkou sukní a na obou lýtkách měla vytetované mašle, v bance pracovala více než rok. V průběhu celé schůzky si sundavala pod stolem boty, pomalu nevěděla co dělat a já ji musela říkat, co a jak… Né že by na tuto situaci mělo vliv tetování. Ale přeci když chci pracovat v bance musím umět vystupovat, vědět co mám dělat a určité věci by neměli být vidět.