Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@hihi22 píše: Více
Mě také nic jiného, než podvod nenapadá. Ztráta účtenky totiž není ztrátou záruky, protože každý výrobek má sériové číslo, podle kterého je možné jej servisovat i bez účtenky. Přesto pokud je vyžadována, tak prodejce na základě seriového čísla ji může dohledat a vystavit znova, neboť má zákonnou povinnost po určitou dobu uchovávat účetnictví. Pravda někdy za poplatek. Z tohoto hlediska by mě tedy zajímal ten nepodvodný důvod.
@KKK85 píše: Více
Protože jsou většinou předražené, ale už jsem se setkal i s tím, že nebyly nové i když byly nově zabalené. Ale kdo chce kam…
@Vodnář-u-Topolu píše: Více
tak třeba se podívat na ceny… to je jasné… ale zase říct to se tam nenakupuje.. tak někdo asi nakupuje. Já tedy z datartu mobil nemám zatím žádny
Ty jsi ale pupíček.
Ty tady chceš, aby ti lidi posílali dokumenty s osobními údaji a hrozně jsi fufu, když se tu někdo zeptá, na co to je. Jsme si 100% jistí, že to je na super důležitou záležitost, ale holt nejsme dost na intelektuální výši a nedokážeme to docenit.
To mi připomíná jak po nás chtěla loni známá jakékoliv účtenky z nákupu elektrospotřebičů za cca 50 tis. Kč. Když jsme se ji ptali na co to chce, tak uvedla, že to potřebuje pro pojišťovnu aby ji to proplatili v rámci škody, kterou měli na bytě (pojistná událost). A že oni si sehnali spotřebiče z druhé ruky ale přece pojišťovně nenechají ty peníze, když na ně mají nárok že
![]()
@Dahlia0409 píše: Více
100pro do ucetnictvi, snizit naklady i kdyz nevim proc baziruje na Datardu ![]()
Uz jsem to vyřešila:))
Dekuji za velice plodnou diskuzi o nicem…
@hihi22 Jen blázen by ti dal svoji účtenku, fakturu na elektro v hodnotě x tisíc, jen tak na netu. Pokud ji člověk má doma, tak asi ne jen tak, většinou ji lidé skladují kvůli reklamaci, předpokládám, že účtenku starou 5 let nepotřebuješ ![]()
Holt si kolegyně nebo ty bude muset koupit něco svého za x tisíc. ![]()
Ale máš kuráž se veřejně přiznat, že chcete šulit systém ![]()
@Ivan PPZ píše: Více
Co je fufu? V tomhle kontextu to neznam.
@Tarena píše: Více
Jen jsem milouškej… Území manžů, přítulek,… je FUFU 100% validní.
A penízků a domečků ![]()
To je ale škoda, lhářů a podvodníků je tu mnohem více, než by si člověk přál.
Ale lidi se rozhodují na základě fakt, které mají. A nějak si nedovedu představit situaci, kdy by využití cizí faktury nebyl podvod.