Ukládání dvojčat do postýlky na dobrou noc

12.10.20 00:27

Ukládání dvojčat do postýlky na dobrou noc

Zdravím všechny rodiče ;) potřebuju poradit ohledně spaní mých dvojčátek. Jsou jim teprve 10 měsíců. Denní režim už máme nastavený co se týče stravy a hraní a denního spánku ale když se jde do postýlky na dobrou noc tak nám to trvá víc jak hodinu a půl. Každý z nich má jiný způsob usínání ale nechtějí spinkat v postýlce, většinou mi usne na rukou nebo u nas v posteli a pak ho přendam do postýlky a bude se mi budit každých 30 minut. U nás v posteli bude spát nerušeně. Jeho braška stejně starý většinou usne v postýlce ale má rád placani po zadečku a simrani po tváři a během půl hodiny vytuhne. Ale někdy je to dýl. Když usne první tak ten druhý ho vzbudí a tak je to dokola. Prosím o nějakou radu kdo má dvojčata a je na ně sám. První syn spaval u nás v posteli jelikož stále zvracel a zvrací do teď. To jsme se v noci probouzeli hodně často jelikož má pálení žáhy. Prosím o radu jak je uložit do postele bez zbytečných dramat a spolu, a aby se vzájemně nevzbudili.
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
12.10.20 00:46
@Katryn.kacka píše:
Zdravím všechny rodiče ;) potřebuju poradit ohledně spaní mých dvojčátek. Jsou jim teprve 10 měsíců. Denní režim už máme nastavený co se týče stravy a hraní a denního spánku ale když se jde do postýlky na dobrou noc tak nám to trvá víc jak hodinu a půl. Každý z nich má jiný způsob usínání ale nechtějí spinkat v postýlce, většinou mi usne na rukou nebo u nas v posteli a pak ho přendam do postýlky a bude se mi budit každých 30 minut. U nás v posteli bude spát nerušeně. Jeho braška stejně starý většinou usne v postýlce ale má rád placani po zadečku a simrani po tváři a během půl hodiny vytuhne. Ale někdy je to dýl. Když usne první tak ten druhý ho vzbudí a tak je to dokola. Prosím o nějakou radu kdo má dvojčata a je na ně sám. První syn spaval u nás v posteli jelikož stále zvracel a zvrací do teď. To jsme se v noci probouzeli hodně často jelikož má pálení žáhy. Prosím o radu jak je uložit do postele bez zbytečných dramat a spolu, a aby se vzájemně nevzbudili.
Děkuji

Myslím, že to je námět na Nobelovku ;-).

Jinak moje zkušenost z nedvojčat je ta, že když uspávání dlouho trvá, je třeba ho dát spát prostě později. Radši ať se batolí s námi v obýváku, než hodinu a půl prouspávat… A pokud dobře spí ve velké posteli, nechala bych ho tam. Mám radši cestu nejmenšího odporu ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
12.10.20 01:10

Z tveho prispevku mam pocit, ze mozna deti nejsou kojene? Takze o to jednodussi jsme to meli, protoze nase dvojcata usinala pri kojeni. Ale spali a spi s nami v posteli a vsem nam to vyhovuje. U vas to vidim taky jako reseni, kdyz „problematictejsi“ v posteli spi dobre a u druheho nepises, ze by v posteli neusnul. Jinak nevim. Kdyz pises, ze jsi na uspavani sama, tak asi tezko nechas toho, co usina pozdeni, koukat na talkshow a pujdes zatim uspat druheho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
12.10.20 07:42

Pokud dítě neusne během pár minut, tak není čas na spaní. Určitě bych sním hodinu nedělala cirkus v postýlce.. Zkus je dávat déle spát.

• Citovat
  • Upravit
3745
12.10.20 07:50

@Katryn.kacka Jsou deti na UM? A v kolik chodi večer spat? My dame flasku a uspavame na velké posteli. Ale v 10 mesicich byli ještě kojene a když neusnuli u prsa, tak jsme houpali v ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
12.10.20 08:36

U nás usínání v postýlce u dvojčat také neprošlo. Možná bych je to i naučila, protože starší děti to uměly, ale nemám doma ten klid, abych si s nimi na chvíli lehla. To za námi pořád ti starší lezou, klepou na dveře a když je vezmu k nám, tak pořád melou… Když byli malí, tak jsem je ukojila nebo uhoupala v hacce nebo v kočárku.
Tak uspávám ve dvojkočáru. Mám ten, kde jsou sedačky za sebou, takže všude projedeme. Šoupnu je tam, dám jim flašku s vodou a vozím je po bytě. Starší děti mají své kočárky a jezdí s námi. Je to docela směšný večerní rituál, ale všichni jsou spokojení. Dvojčata do 10 minut usnou. Neusnou-li, vyndám je a ještě si pohrajeme. Když se vzbudí v noci, většinou stačí pomazlit, ale už jsem také vozila i v noci, když je trápily zuby. V noci se mi už přestala rušit navzájem. Dřív jsem to řvoucí musela rychle čapnout a jít uspat zase do obýváku (většinou v manduce), ale teď už to s tím druhým ani nehne, tak se nikam nestěhujeme, vypadá-li to, že rušič zase usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.10.20 09:44
@Lucie_Sx píše:
Myslím, že to je námět na Nobelovku ;-).Jinak moje zkušenost z nedvojčat je ta, že když uspávání dlouho trvá, je třeba ho dát spát prostě později. Radši ať se batolí s námi v obýváku, než hodinu a půl prouspávat… A pokud dobře spí ve velké posteli, nechala bych ho tam. Mám radši cestu nejmenšího odporu ;-).

To jsem taky zkoušela ale pořád budou dovádět s bráchou v posteli. Zkoušela jsem o půlnoci a a i dyl. Většinou jsou jako budík o 10 ranní oba jsou vzhůru. Tak když je dám dyl spinkat spí míň jak 9 - 10 hodin někdy i 8 hodin v kuse. Ale děkuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.10.20 09:59
@misuled píše:
Z tveho prispevku mam pocit, ze mozna deti nejsou kojene? Takze o to jednodussi jsme to meli, protoze nase dvojcata usinala pri kojeni. Ale spali a spi s nami v posteli a vsem nam to vyhovuje. U vas to vidim taky jako reseni, kdyz „problematictejsi“ v posteli spi dobre a u druheho nepises, ze by v posteli neusnul. Jinak nevim. Kdyz pises, ze jsi na uspavani sama, tak asi tezko nechas toho, co usina pozdeni, koukat na talkshow a pujdes zatim uspat druheho.

Bohužel bydlíme v cizině a nemáme tady nikoho. Jenom já, manžel který pracuje a dvojčata o to je to pro mě těžší. Většinou vidím kdo je víc unavenejsi tak začnu s tím. Druhý bude v postýlce buď si bude hrát než uspim brášku a nebo jen tak pokukovat ale někdy má náladu že bude řvát a pak vzbudí toho prvního kterého jsem uspávála v naší posteli. Když všechno jde hladce (málo kdy) tak jdu na toho v postýlce buď ho vezmu do náruče a uspim a nebo plácam po zadečku a šimrám po tváři a usne. Právě že po mléku mají větší energii :lol: když první usne ihned tak rychle jdu na druheho aby nevzbudil toho prvního. Jenom když nechám ho spát v naší posteli tak už pak nic nemůžu udělat něco doma a musím sedět vedle něho než můj manžel se vrátí z práce. Na to že jim je 10 měsíců jsou hodně aktivní třeba už mi vylezaji z choditka a už je v choditku nemůžu nechat jelikož mi vylezl a málem udělal salto :( ale vcas jsem ho chytila. Už jsem jim pořídila ohradku tak o něco je to pro mě jednodušší že můžu jim třeba uvařit příkrmy. A rychle se najíst ale dlouho mi tam nevydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.10.20 10:06
@Masina píše:
U nás usínání v postýlce u dvojčat také neprošlo. Možná bych je to i naučila, protože starší děti to uměly, ale nemám doma ten klid, abych si s nimi na chvíli lehla. To za námi pořád ti starší lezou, klepou na dveře a když je vezmu k nám, tak pořád melou… Když byli malí, tak jsem je ukojila nebo uhoupala v hacce nebo v kočárku.
Tak uspávám ve dvojkočáru. Mám ten, kde jsou sedačky za sebou, takže všude projedeme. Šoupnu je tam, dám jim flašku s vodou a vozím je po bytě. Starší děti mají své kočárky a jezdí s námi. Je to docela směšný večerní rituál, ale všichni jsou spokojení. Dvojčata do 10 minut usnou. Neusnou-li, vyndám je a ještě si pohrajeme. Když se vzbudí v noci, většinou stačí pomazlit, ale už jsem také vozila i v noci, když je trápily zuby. V noci se mi už přestala rušit navzájem. Dřív jsem to řvoucí musela rychle čapnout a jít uspat zase do obýváku (většinou v manduce), ale teď už to s tím druhým ani nehne, tak se nikam nestěhujeme, vypadá-li to, že rušič zase usne.

Taky víte o čem mluvím :D s kočárkem mě to vůbec nenapadlo a děkuji za radu vyzkouším snad se to povede a pri přendání do postýlky se nevzbudí :) taky mám dvojkocarek se sedackami za sebou. Mockrát děkuji za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.10.20 10:07
@Berry77 píše:
Nosit na rukách, plácat po zadečku a šimrat na tváři jsou super metody :palec:
Nejen u dvojčat :lol:

Zkoušíme všechno ale zabere to trošku dyl. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.10.20 10:14
@suzka1 píše:
@Katryn.kacka Jsou deti na UM? A v kolik chodi večer spat? My dame flasku a uspavame na velké posteli. Ale v 10 mesicich byli ještě kojene a když neusnuli u prsa, tak jsme houpali v ruce.

Většinou v 10 hodin už jsou v posteli a nakrmene. Někdy oddalují krmení do 11 hodin. Problém ve velké posteli je to že máme hodně vysokou a kluci jsou nekontrolovatelni a lezou ke kraji a bojím se aby nespadli davat židle a polštáře aby nespadli to u nich neplatí. Proto jeden je v postýlce než uspim prvního v naší posteli abych měla jistotu že nespadne a rychle jdu na druheho aby nevzbudil prvního. Ano už jsou na umělém mléku jinak sama už bych to určitě nezvládla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí