Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
LENKACAR píše:wildcat píše:nemáme stejnou mámu?
No, moje máma je taky uklízecí maniak a taky asi proto to nesnáším, protože ona nejde spát aniž by neuklidila poslední hrnek od kafe, přijde v 10 večer z práce a dřív než se zuje a svleče má v ruce vysavač a luxuje chodbu, pak se teda zuje a svlíkne aspoň bundu a jde po tátovi uklízet kuchyň protože tam nadělá za celej den bordel, upozorňuju že táta po sobě tu kuchyň půl hodiny před tím uklidil a co jsem nenáviděla jako dítě uplně maximálně, že jsme museli čekat až domyje nádobí po štědrovečerní večeři než se šlo ke stromečku. A kolikrát nechám po večeři bordel v kuchyni do rána práve proto že si říkám jo, a teď můžu, máma by se zvencla a právě proto to tam nechám, ale to jsou vyjímky.nějakej klon asi
ale já zase řikam ,že je otrok svojí úchylky ,má na celý rok dopředu naplánovaný jídelníček a různé takové zajímavosti a já tohle nedovedu ani na týden dopředu ..
Tak naše matka je taky uklízecí maniak. Sotva se dojedlo a hned jsme musely se ségrou umýt nádobí
Doma to neřeším, naskládám to do myčky až se mi chce. Vaření mám ráda, ale nesnáším ten úklid kolem.
Přidávám se do klubu dcer uklízecích maniaček
. Když jde táta v noci na WC, tak než se vrátí, má ustlanou postel
.
Moje úchylka je praní - od té doby, co jsme se přestěhovali z bytu, kde nebyl balkon, si to náramně užívám, hlavně věšení prádla (ale třepu jak mě napadne a barva kolíčků je mi taky fuk
).
Mě baví skoro všechny domácí práce, jen vaření nesnáším - přijde mi, že to stojí moc práce a pak je hned všechno pryč
.
Ha, obsedantne kompulzivni uklizeci poruchu ma moje tchyne… ponozky zehli bezne a jeji byt porad vypada, jako by cekala navstevu fotografa do casopisu o interierovem designu…jist byste u ni mohly klidne z podlahy… ![]()
Bohuzel v tom vyrostl muj muz a prijde mu to normalni… ja jsem docela poradna, ale manzel ma stale pocit, ze u nas neni dost uklizeno… chodim do prace, mam pani na uklid(s dvema malymi detmi jsem musela ze svych naroku na uklid v byte dost ustoupit, proste se to nedalo stihnout). Pani na uklid i tak rika, ze u nas je bezkonkurencne nejlepe uklizeno(kdyz prichazi
) a to maximalne vyluxuju behem tydne, vic nestiham…
Musim ji presvedcit, ze to ma rikat pred mym manzelem…
ne mne
}
tak jak to tu pročítám,tak jsem si vzpomněla že jsem neumyla společnou chodbu v paneláku
nějak se mi to vykouřilo z hlavy… hlavně že sedím u počítače ![]()
Jarka K píše:
já mám svoje pravidla, jak se věší vypraný prádlo… na jednom kousku nesmí být dva kolíky stejné barvy, všechno musím před pověšením protřepnout tím správným způsobem (košile se protřepává jinak než triko), do každé ponožky musím strčit ruku a „projet“ jí, ponožky musí viset u sebe v páru a každá stejně pověšená… a běda, jak věší prádlo manžel a já ho u toho vidím, že protřepává špatně nebo dokonce neprotřepává vůbec!!!
ale nežehlím. To nesnášim. Když správně protřepnu a urovnám, není žehlení potřeba
no a jinak strašně ráda myju nádobí. To mě hrozně baví. A taky mám svoje pravidla, jak má být srovnané na odkapávači
když to takhle napíšu, tak to zní hůř, než jaký to je
Nejvíc miluju takové ty kreativní činnosti spojené s designem bytu - malování, kupování doplnků, skládání a přemístování nábytku, naposledy jsem natírala futra v celém baráku.
Tzv mužské činnosti jsou pro mě zábavné a ty ženské kromě vaření nenáším ![]()
lucipajda píše:Jarka K píše:
já mám svoje pravidla, jak se věší vypraný prádlo… na jednom kousku nesmí být dva kolíky stejné barvy…ja zase musim mit na jednom kousku koliky stejny barvy
jeden kousek=jedna barva
Taky musím mít „jeden kousek=jedna barva“. A ponožky všechny buď na modrým nebo červeným kulíku
Co mám novej sušák, dokonce mám snahu i řadit oblečení - na jedný šňůře jen Májiny trička, na druhý jen Matyho tepláky, apod.
Jinak bych taky radši nějakou uklízecí/žehlící úchylku.
2× ročně žehlím chlapovi košili a vždycky se pohádáme, křičím na něj, aby si oblíkl něco jinýho.
Uklízím tak nějak normálně, když už je třeba - mám snahu si neustále tvořit nějakej systém. Místo abych uklízela, plánuju ![]()
Ywett píše:lucipajda píše:Taky musím mít „jeden kousek=jedna barva“. A ponožky všechny buď na modrým nebo červeným kulíkuJarka K píše:
já mám svoje pravidla, jak se věší vypraný prádlo… na jednom kousku nesmí být dva kolíky stejné barvy…ja zase musim mit na jednom kousku koliky stejny barvy
jeden kousek=jedna barva
Co mám novej sušák, dokonce mám snahu i řadit oblečení - na jedný šňůře jen Májiny trička, na druhý jen Matyho tepláky, apod.
Jinak bych taky radši nějakou uklízecí/žehlící úchylku.
2× ročně žehlím chlapovi košili a vždycky se pohádáme, křičím na něj, aby si oblíkl něco jinýho.
Uklízím tak nějak normálně, když už je třeba - mám snahu si neustále tvořit nějakej systém. Místo abych uklízela, plánuju
Já si zakládám na čistém wc a koupelně a překvapuje mně, že plno lidí tohle moc neřeší.
A když má přijít návštěva, tak to ještě stokrát zkontroluju, jestli je všechno perfektní, mám hrůzu z toho, že by mě pak někdo pomluvil. ![]()
Jarka K píše:
já mám svoje pravidla, jak se věší vypraný prádlo… na jednom kousku nesmí být dva kolíky stejné barvy, všechno musím před pověšením protřepnout tím správným způsobem (košile se protřepává jinak než triko), do každé ponožky musím strčit ruku a „projet“ jí, ponožky musí viset u sebe v páru a každá stejně pověšená… a běda, jak věší prádlo manžel a já ho u toho vidím, že protřepává špatně nebo dokonce neprotřepává vůbec!!!
ale nežehlím. To nesnášim. Když správně protřepnu a urovnám, není žehlení potřeba
no a jinak strašně ráda myju nádobí. To mě hrozně baví. A taky mám svoje pravidla, jak má být srovnané na odkapávači
když to takhle napíšu, tak to zní hůř, než jaký to je
Tak na prádlo jsem taky úchylná. Kolíčky teda musí mít zásadně stejnou barvu a musí ladit s prádlem. Mám svůj systém v tom, co visí vedle čeho a na jakém místě, každej kus prádla musí být pověšený správně, občas zkusím pozměnit systém a pak převěšuju. ![]()
Já má taky systém na věšení prádla. Kolíčky nedávám, ale kdybych dávala, bylo by to jeden kus = jedna barva. Moje mamka měla umělohmotné kolíky dohromady s dřevěnýma a třeba dala jeden ten a jeden ten
. To jsem nikdy nechápala
. A jinak taky mám tchýni s úchylkou jako pra*e. A díky tomu můj přítel pořádek taky vyžaduje, ale je to největší bordelář jakýho znám. Právě jeho matka neměla nervy na to aby ho naučila uklízet si po sobě věci, tak to radši uklidila za něj
. Já už 4 roky dělám na jeho převýchově (já zas nemám nervy na uklízení jeho osobních bordýlků - není nemohoucí, že?!)a musím se pochválit, že mírné pokroky jsou znát
.
Jo a ještě mám ručníkový systém v koupelně - kde visí ručníky na ruce, na tělo, na zem, což mi přišlo naprosto normální, ale zas to není normální pro tchýni a když nedejbože k nám příjde na návštěvu a máme suchý ručník na zemi, ona ho složí a dá mezi čistý ručníky, což je teda pro mě naprosto nepochopitelný
, jako, že bysme se utírali ručníkama, který jsme den předtím použili jako rohožku??
To pak mytí ztrácí význam, když bysme se utírali do špinavých, ne? ![]()
Holky… k uklizecim matkam, moje mamka je normalni, ale babicka, to je neco!!! Prisaham, NIKDY jsem u ni nenasla smitko na zemi, spinave okna, nadobi ve drezu, chlup nebo vlas v koupelne, prachkdekoli…
a potom me nejvice pobavi, kdyz ji volam a ona dela Vanocni (nebo jarni) uklid a nema vubec cas! ![]()
Ja osobne docela rada myju nadobi (od te doby co mam mycku) a taky zehlim, ale to me musi nekdo vytahnout prkno a zehlicku
Pak uz to jde, pustim film (nejlepe Pana Prstenu nebo vicehodinove filmy) a jedu.
Jinak se snazim poradek delat prubezne, urcite se nemusim stydet, kdyz prijde necekana navsteva, i kdyz kdyby hledala, chyby by nasla ![]()
taky mám plánovací poruchu-to se vždy těším na víkend,jak budu uklízet a pak v sobotu ráno začnu plánovat a plánuju tak dlouho,až jsem unavená a musím jít spát,takže v neděli pak honem to nejnutnější a jsem zase unavená-z plánu jsem udělala sice jen jednu věc a milion dalšíc blbostí,co nebyly v plánu,ale i to se počítá-avšak ten milion dalších věcí nejde vůbec vidět… ![]()
lucipajda píše:Jarka K píše:
když to takhle napíšu, tak to zní hůř, než jaký to jeja zase musim mit na jednom kousku koliky stejny barvy
jeden kousek=jedna barva
Dřív taky jsem musela mít na jednom kousku jednu barvu kolíků, teď jsme čtyři, tak každý má svou barvu kolíků a svůj roh sušáku.
Třeba já mám svoje prádlo vpravo vzadu a červené kolíky, manžel vpravo vpředu (modré kolíky), aby ho trklo, že si má vzít tričko ze sušáku a ne poskládané ze skříně. ![]()
Jinak ale z Lidušky mám povytažené obočí - dvakrát denně vytírat?
Já jsem ráda 2× měsíčně. ![]()
Ahojky, co se týče úklidových úchylek to je moje. Manžel pořád nadává , že lítám s hadrem a mopem, ale ukizené plochy je 90% úklidu. Taky ho šíleně vytáčí, když mu umyju hrnek, ve kterém má nedopité kafe. Prostě vidím špinavé a je to hned umyté.