Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
já si taky říkala škoda peněz, jenže opravdu jak člověk nemá koberce-kde se ten bordel hodně zašlape, ale má jen lino plovoučky tak to mimčo všechno vytře a lepí se to na ruce a nohy-fuj, takže jsme ho koupili,protože za pár měsíců už bude malej lézt jako drak
MUFICE píše:
Nejvíc miluju takové ty kreativní činnosti spojené s designem bytu - malování, kupování doplnků, skládání a přemístování nábytku, naposledy jsem natírala futra v celém baráku.Tzv mužské činnosti jsou pro mě zábavné a ty ženské kromě vaření nenáším
Tak tohle mám taky, stěhovat nábytek a měnit bytové doplňky
, hrozně ráda se stěhuju (nemyslím to balení a vybalování
, ale změnu místa
), jenže to mi jaksi nevychází tak často, jak bych chtěla
, takže spíš jen sním o dalším stěhování. ![]()
Klasické domácí práce mě děsně nebaví, už mě ani nebaví vyskládat myčku a zapnout sušičku
, vařím pořád, protože mám ráda, když je teplé jídlo na stole, ale moc mě to nebaví, žehlím, protože v nevyžehleným bych chodit nechtěla a chlap nosí každý den košile
, žehlení mě baví víc než vaření.
No a jak už tu někdo psal, tak když má přijít návštěva, tak radši znovu umyju koupelnu a wc, aby neodcházeli s tím, že si radši nesednou na prkýnko.
To já totiž na návštěvách často nemůžu, jakmile vidím na wc jediné smítko, začnu se štítit.
![]()
Při věšení prádla dávám kolíky do švů nebo prostě tak, aby to pak nebylo vidět na suchém prádle, kde byly kolíčky, jejich barva i umístění prádla je mi šumák. Akorát spodní prádlo věším tak, aby se schovalo mezi ostatním, protože nám na sušák vidí soused. ![]()
No a běda, když se někdo utře do ručníku někomu jinému.
![]()
To vážně všichni měníte povlečení jednou měsíčně? Fuj
Víte, kolik toho za noc vypotíte?
Jarka K píše:
já mám svoje pravidla, jak se věší vypraný prádlo… na jednom kousku nesmí být dva kolíky stejné barvy, všechno musím před pověšením protřepnout tím správným způsobem (košile se protřepává jinak než triko), do každé ponožky musím strčit ruku a „projet“ jí, ponožky musí viset u sebe v páru a každá stejně pověšená… a běda, jak věší prádlo manžel a já ho u toho vidím, že protřepává špatně nebo dokonce neprotřepává vůbec!!!
ale nežehlím. To nesnášim. Když správně protřepnu a urovnám, není žehlení potřeba
no a jinak strašně ráda myju nádobí. To mě hrozně baví. A taky mám svoje pravidla, jak má být srovnané na odkapávači
když to takhle napíšu, tak to zní hůř, než jaký to je
Uklízím jednou týdně,pořádně…Ale urovnávám celý den
Nic nesmí být ani v jiném rohu než by mělo být,vše má své místo…S věšením prádla a skládáním umytého nádobí to máme úplně stejné:-) Já zas na kraj věšáku (doma) dávám ty nejkrásnější plínky abych na ně celou dobu co se suší viděla
Pochopí mamky látkařky,možná
Je pravda,že co se malý začal pohybovat v prostoru tak jsem trochu ze svého pořádku slevila,ale výše popsané přetrvává
Žehlení třeba nesnáším. Žehlím tak jednou za 14dní a to se musím fakt donutit!!! Navíc už to musím dělat když malý spí… a přes den to většinou nestihnu,to uklízím po tom co udělal s bytem za doppoledne a večer žehlit odmítám
Nejradši uklízím když se manžel zavře se synem do pokoje a já mám klid,ale to vychází minimálně… No ale k té moji úchylce prostě patří to,že vše musí být na svém místě a manžel je pravý opak,ten to neřeší a je neskutečný bordelář ![]()
Ahoj, tak přidávám své úklidové „úchylky“. Nečetla jsem všechny příspěvky, leč ty první mě celkem pobavily
.
Žehlení mě baví asi prvních 15 minut, nebo přesně řečeno, první na žehlení jsou věci holek, mám to vyskládané od velikosti, vespodu jsou ručníky, plínky a takové, jako ubrusy, povlečení, pak přítelova trika, kalhoty, potom moje a nakonec holek věci, které jsou taky podle velikosti
.
Nejvíc jsem úchylná na koupelnu a záchod, jak již někdo psal, jsem- li na návštěvě a vidím bordel na prkýnku, štítím se. Záchod myju snad obden, koupelnu do týdně, jak to stíhám. Vadí mi vlasy v umyvadle, ve vaně, neopláchnutá vana a úplně nenávidím, když se mi někdo utře do ručníku, ať je to kdokoliv.
Taky pořád peru, snad 2-3× za týden, minimálně dvě pračky a to žehlení, to mě jednou zabije.
Velký úklid se snažím dělat jednou týdně, a to vysávání celého domu, umytí celé koupelny, včetně poliček, v kuchyni sporák, trouba, mikrovlnka, lednice, pak to vytřu až do prádelny a nedivím se, že mě bolí záda
.
Nemám ráda bordel, komu nevadí, toho neodsuzuji, já bych v tom žít nemohla.
Jo a co se týče „názoru“, povlečení na postele převlíkám tak za 2-3 týdny, jsem taky prase?
Ještě jsem zapomněla, když věším prádlo, opět srovnané podle velikosti a kolíčky mi musí ladit do páru podle barvy i velikosti. Nevím proč, ani kde jsem k tomu přišla
.
A taky, když něco vyhazuju, jako papíry, obaly od čokolád, vždycky je smotám a zauzluju..
Jsem asi pravý úchyl
![]()
Názor píše:
To vážně všichni měníte povlečení jednou měsíčně? FujVíte, kolik toho za noc vypotíte?
Já měním povlečení každých čtrnáct dní a manžel to komentuje, že to není normální, copak chodíme spát špinavý, že tak často. Myslím, že kdyby byl sám, nepřevlékal by vůbec.
Znám paní, která převléká obden, to je vidět, že má houby co na práci. Ta frekvence 1× za měsíc mi tak hrozná nepříjde, dělá to většina lidí a každému je do toho ..
.. v čem si kdo spí.
A oblečení si manžel mění také jednou měsíčně? Vždyť se přece myje, tak proč měnit častěji, že?
Paoloska píše:Názor píše:Já měním povlečení každých čtrnáct dní a manžel to komentuje, že to není normální, copak chodíme spát špinavý, že tak často. Myslím, že kdyby byl sám, nepřevlékal by vůbec.
To vážně všichni měníte povlečení jednou měsíčně? FujVíte, kolik toho za noc vypotíte?
Znám paní, která převléká obden, to je vidět, že má houby co na práci. Ta frekvence 1× za měsíc mi tak hrozná nepříjde, dělá to většina lidí a každému je do toho ..
.. v čem si kdo spí.
AhaAha píše:
A oblečení si manžel mění také jednou měsíčně? Vždyť se přece myje, tak proč měnit častěji, že?Paoloska píše:Názor píše:Já měním povlečení každých čtrnáct dní a manžel to komentuje, že to není normální, copak chodíme spát špinavý, že tak často. Myslím, že kdyby byl sám, nepřevlékal by vůbec.
.. v čem si kdo spí.
Nevím proč ta jízlivost
? Myslím, že u chlapa to až tak neobvyklé není, že povlečení neřeší…
wildcat píše:tetma píše:Tak takovýho chlapa bych chtěla vidět, klobouk dolu.wildcat píše:má protě smůlu
Hele a jak se u vás teda funguje když se u vás nežehlí a chlap nesnese nevyžehlený prádlo? To mi trošku hlava nebere.NE ON SI SVOJE VĚCI ŽEHLÍ
přijď se podívat k nám - každé ráno si žehlí košili. já žehlím tak 1× do roka pro sebe a teď s nadšením výbavičku na miminko
Jinak má úchylka je stírání, sbírání, vysávání, kartáčování … a další ,– ání
chlupů
![]()
. Je to spíše nutnost, než úchylka, máme 40 kg psa, tak máme chlupy všude:))
Z jiných věcí - moc neuklízím, nechci být otrokem bytu, byt má sloužit mě a ne já jemu. Pamatuji, jak jsem vždy doma jako malá nesnášela uklízecí soboty
![]()
Na druhou stranu, mám úchylku, miluji prázdné byty, takový ty jako v cele předběžného zadržení, musím mít volné prostory, nesnáším přecpaný byty
goldenka píše:a tím pádem toho na úklid moc nemám:))
ahoj, zakládám zbytečnou diskuzi jen tak pro pobavení-kdo máte jaký úklidový úchylky??? já třeba mám úchylku žehleníkoupila jsem si novou žehličku, narodilo se nám mimčo a já začala milovat žehlení-užívám si to, žehlím téměř vše a důkladně, kdyby mě to nebylo blbý žehlím i ponožky
žehlím tak obden, vždy večer až manžel hlídá kluka a celý den se na to těším
![]()
![]()
@Paoloska ašla jsem ve staré diskusi, že máš uklízecí plán, můžeš mi prosím napsat konkrétně jaký? Dost by se mi to hodilo ![]()
Jinak uvítám jakékoliv rady, jak pořádek hlavně udržovat, jednou týdně je toho hrozně moc, umýt celou kuchyň, koupelnu, záchod, utírat prach, vytírat, umýt dveře, nábytek atd… pořád nechápu, jak to někdo dokáže rozložit a zorganizovat? Vychytávky v úklidu prosím SÉÉÉÉM ![]()
Ja uklizim kazdy den. 1× tydne zehlim. Takovej ten general uklid delam cca 1× za 3-4 tydny. Koupelnu myju 2× tydne a zachod a umyvadla kazdy den. Luxuju a vytiram kazdy den. To je jasny, ze rozlozit dyt to bys pak mohla jeden den v tydnu od rana do vecera jen uklizet. Mam vyhodu nemusim varit
Jednou tydne prach, vysávat jednou za tri dny a vytirat denně tak to chodí u nás:-) koupelna také jednou týdne inzachod, do záchodu liju savo 2 x týdne někdy i vice
Ono je to fakt jen o uklízení. Pokud chceš mít čistej dům nebo byt, nejde to prostě nějak víc ošidit.
Já uklízím vlastně permanentně - tak nějak pořád a průběžně. Nesnáším bordel. Takže je u nás uklizeno vlastně pořád ![]()