Ukončení odsávání odsávačkou

1995
26.10.10 21:23

Ukončení odsávání odsávačkou

Potřebuji poradit: hned po porodu jsem z důvodu nedonošeného dítěte začala odsávat odsávačkou, abych zahájila laktaci. To se zdařilo, postupem času jsme zkoušely i přikládání. Řekla bych, že nyní se kojení více méně daří, ale stále po kojení odsávám odsávačkou. Chtěla bych s odsáváním přestat, protože dcera (1 měsíc) už dokrm MM nepotřebuje. Můžu přestat najednou nebo mám nějak postupně méně odsávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
381
26.10.10 21:30

Zdravim,ja jsem 8mesicu odsavala mleko,prestala jsem postupne,ale hlavne uz se mi fakt nechtelo odsavat,protoze maly mel rok a stejne pil jen z lahve.
Myslim,ze telo si rekne samo,pokud se Ti prsa stale nalivaji a boli,tak urcite prestan postupne,odsavej mensi mnozstvi a mene casto,tak jsem to delala ja,treba tyden,pak jeste mensi mnozstvi,proste postupne jsem snizovala asi po tydnu,za tri tydny uplne bez mlika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
26.10.10 21:45

culikata, jestli to dobře chápu, ty jsi tím postupným snižováním odsávání mlíka ukončovala tvorbu mlíka? Já právě chci kojit, ale už to chci mít bez toho zdržování odsávání odsávačkou po něm. Tak jestli tím, že budu odsávat míň a míň si nebude tělo myslet, že to dítě tolik nevypije a nebude se mi míň tvořit. Jestli nemám to odsávání utnout a jen kojit? Možná to moc řeším, ale bojím se, abych něco nezkazila, když už jsem do toho investovala tolik času atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
26.10.10 22:15

Odsávala jsem po kojení, ne pravidelně, ale vždycky jsem přestávala postupně. Zkus buď postupně snížit čas odsávání, až se dostaneš na nulu, nebo odsáej jen ob kojení a pak vynech další. jde jednak o to, aby sse radikálně nesnížila tvorba a aby se nedělaly retence.

• Citovat
  • Upravit
195
14.10.13 16:16

Ahoj maminky. Po 9-ti měsících odsávání bych chtěla dceru převést na UM - je tu některá z vás, která dlouho odsávala a poradí mi, jak přestat (bojím se zánětu atd.)? Poslední 2 měsíce jsem odsávala 2× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.13 16:28

Tak to jsem zvedava na radu. Ja odsavam od dvou mesicu dcery ( nyni ji je 11 mes) a take bych uz to chtela ukoncit. Um ji normalne ptz mm ji nikdy nestacilo ( mela jsem ho malo a odsavani byla alternativa jak do ni mm dostat kdyz odmitala pit sama ode me)

• Citovat
  • Upravit
195
14.10.13 16:39
@Anonymní píše:
Tak to jsem zvedava na radu. Ja odsavam od dvou mesicu dcery ( nyni ji je 11 mes) a take bych uz to chtela ukoncit. Um ji normalne ptz mm ji nikdy nestacilo ( mela jsem ho malo a odsavani byla alternativa jak do ni mm dostat kdyz odmitala pit sama ode me)

Dnes jsem jí dala ráno Aptamil a vypila v pohodě 230 ml, a to byla na MM po celou dobu plně, měla jsem mlíka až až. Ještě mám v lednici, tj. dva měsíce dostane jednou denně i tak MM. Ale s odsáváním chci už skončit, jsem šíleně unavená, bolej mě nepřetržitě klouby a vrátila jsem se do práce, tj. vstávat každej den o hodinu dřív je už opravdu moc… Akorát se bojím, abych nedostala zánět - chtěla bych najít někoho, kdo to prožil a řekne mi jak na to ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
14.10.13 17:18

@Micudka77 Ahojky já odsávám už 5měsíců a od nového roku už to taky chci zabalit. Už prodlužuju frekvenci odsávání, že z 2-3h jsem se dostala na 6h a víc :palec: mlíko už se tak moc netvoří ;) dřív mě bolívaly nalité prsa, ale teď už je to vpohodě 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
14.10.13 17:39
@kanka80 píše:
@Micudka77 Ahojky já odsávám už 5měsíců a od nového roku už to taky chci zabalit. Už prodlužuju frekvenci odsávání, že z 2-3h jsem se dostala na 6h a víc :palec: mlíko už se tak moc netvoří ;) dřív mě bolívaly nalité prsa, ale teď už je to vpohodě 8)

Já ale po takové době odsávám jednou za 12 hodin a pořád mám mlíka hodně. Jednou jsem teď o víkendu večer neodsála a myslela jsem druhý den ráno, že mi prasknou prsa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
14.10.13 21:10

@Micudka77 nejlépe uděláš, když si dojdeš ke gynekologovi, dá ti prášky na zastavení laktace, než takhle experimentovat. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
15.10.13 10:00

@Micudka77 A kolik jsi mívala mlíka dřív? Já tak max. půl litru denně, teď mám cca 300ml ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
15.10.13 11:05
@kanka80 píše:
@Micudka77 A kolik jsi mívala mlíka dřív? Já tak max. půl litru denně, teď mám cca 300ml ;)

No ani se neptej, cca 1200 ml :-) teď s odsáváním 2× denně 700 ml…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
15.10.13 11:06
@romulkaa píše:
@Micudka77 nejlépe uděláš, když si dojdeš ke gynekologovi, dá ti prášky na zastavení laktace, než takhle experimentovat. :think:

Prášky na zastavení laktace nechci, mají hodně vedlejších účinků…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
15.10.13 11:13

@Micudka77 http://www. potomci. cz/zastaveni-laktace/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
15.10.13 11:16
@romulkaa píše:
@Micudka77 http://www. potomci. cz/zastaveni-laktace/

Děkuji za odkaz. Chtěla jsem ale najít nějakou maminku, která dlouho odstříkávala a zastavovala potom laktaci sama… osobní zkušenost. Ono je něco jiného s tím končit v případě normálního kojení a v případě odstříkávání…

Jenom ještě poznámka k tomu textu: zavinování prsou látkou se již nedoporučuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová