Ukončení pracovního poměru při MD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19790
20.2.14 16:34
@anda.04 píše:
tak to bylo, už je dávno nový zákon a můžou prodlužovat kolikrát chtějí

Když něco nevíte, podívejte se do zákoníku práce dřív, než začnete mást ostatní.

§ 39
Pracovní poměr na dobu určitou

odst. 2: Doba trvání pracovního poměru na dobu určitou mezi týmiž smluvními stranami nesmí přesáhnout 3 roky a ode dne vzniku prvního pracovního poměru na dobu určitou může být opakována nejvýše dvakrát. Za opakování pracovního poměru na dobu určitou se považuje rovněž i jeho prodloužení. Jestliže od skončení předchozího pracovního poměru na dobu určitou uplynula doba 3 let, k předchozímu pracovnímu poměru na dobu určitou mezi týmiž smluvními stranami se nepřihlíží.

Odst. 5: Sjedná-li zaměstnavatel se zaměstnancem trvání pracovního poměru na dobu určitou v rozporu s odstavci 2 až 4, a oznámil-li zaměstnanec před uplynutím sjednané doby písemně zaměstnavateli, že trvá na tom, aby ho dále zaměstnával, platí, že se jedná o pracovní poměr na dobu neurčitou. Návrh na určení, zda byly splněny podmínky uvedené v odstavcích 2 až 4, mohou zaměstnavatel i zaměstnanec uplatnit u soudu nejpozději do 2 měsíců ode dne, kdy měl pracovní poměr skončit uplynutím sjednané doby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
20.2.14 16:56

@eumedon Tak nevím jak to dělali, ale smlouvu jsem měla prodlouženou o hodně víckrát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
20.2.14 16:58
@stapet píše:
Ahoj, předpokládám, že teď pobíráš PPM od OSSZ. Až (než) ti skončí (trvá 28 týdnů), zažádáš si na úřadu práce - sociálním odboru o rodičovský příspěvek. Po dobu pobírání PPM a RP za tebe zdravotní pojištění platí stát. Ale pokud ti skončil pracovní poměr, nemůžeš být na rodičovské dovolené (to je jako volno z práce), ale nahlásíš se na zdravotní pojišťovně jako osoba pobírající rodičovský příspěvěk. Možná by ses tam měla hlásit i teď, jako osoba pobírající PPM, je možné, že zaměstnavatel nahlásil jen ukončení pracovního poměru.
Na klasickém úřadu práce (= hledání zaměstnání) se hlásit nemusíš.

Jj, že si mám pak žádat na sociálce o rodičák to vím, jde mi o tu dobu teď. Takže mám spíš zajít na zdravotní pojišťovnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
20.2.14 20:09
@anda.04 píše:
@eumedon Tak nevím jak to dělali, ale smlouvu jsem měla prodlouženou o hodně víckrát

Dělali to nejspíš tak, že to vám prodloužení dali podepsat a vy jste to podepsala.

Nikde jsem nenapsal, že to možné není, pokud zaměstnanec nic nepodnikne.

Hlavně jste písemně neoznámila zaměstnavateli, před ukončením doby určité, na kterou byla ta prodloužení sjednána, že trváte na tom, že váš pracovní poměr trvá i po ukončení té doby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat