Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Nicol-8 píše:
Konzultovala jsem to díky vám s právníkem.
Tak výsledek je nejasný.
Soud muže přihlédnout k věcem, které ve smlouvě jsou uvedené a ty dokazuji, ze by se vyuctovani udělat mělo. Ale díky celkove částce za služby, by mohlo být bráno jako paušál. Dobre sepsána smlouva no, bohužel pro mě,
Tak jsem přišla o kauci i o poplatky, což už je opravdu hodně peněz. Jsem poucena pro priste.
Kauci tedy možná řešit budeme;majitelce byla odeslána výzva, k doložení účtu za zničeni, cisteni atd co uvedla. Prý není možné kauci nevratit jen tak na základě fotografii.
Tak uvidím, co bude dal.
Ale všem moc děkuji za rady.
Držím palce. Dobře, že jsi šla za právníkem
.
Zdravim. Smlouva o pronajmu bytu nam skoncila v cervnu, majitel se neozyva, nereaguje, dopis zadny nedosel. Bydlim dal, najem platim. Co ted? Diky za odpovedi
@Anonymní píše:
Zdravim. Smlouva o pronajmu bytu nam skoncila v cervnu, majitel se neozyva, nereaguje, dopis zadny nedosel. Bydlim dal, najem platim. Co ted? Diky za odpovedi
Autmatické prodloužení tam zmíněno nemáš? Ve smlouvě?
Po třech měsících se automaticky prodlužuje o rok. Myslím maximálně 2× pak je třeba obnovit smlouvu.
@jahuhudka @Bábrdl
Dohodli jsme se v dubnu pres sms, ze ja o dalsi bydleni zde zajem mam a majitel tedy odepsal, ze se mnou pocita a od te doby nic.
Dodatky mi daval kazdy rok, ted nic. Automaticke prodlouzeni tedy nemam.
Takze chapu dobre, ze ted do konce srpna (smlouva byvala od 1.6. vzdy), pokud nedojde od majitele doporučeny dopis o vystehovani, muzu bydlet dal podle puvodni smlouvy?
@Anonymní píše:
@jahuhudka @Bábrdl
Dohodli jsme se v dubnu pres sms, ze ja o dalsi bydleni zde zajem mam a majitel tedy odepsal, ze se mnou pocita a od te doby nic.
Dodatky mi daval kazdy rok, ted nic. Automaticke prodlouzeni tedy nemam.
Takze chapu dobre, ze ted do konce srpna (smlouva byvala od 1.6. vzdy), pokud nedojde od majitele doporučeny dopis o vystehovani, muzu bydlet dal podle puvodni smlouvy?
Prodloužení máš, ze zákona, nemusí to být ve smlouvě. Pokud se majitel neozve do tří měsíců, smlouva se automaticky obnovuje ve stejném znění.
@SlečnaDahlia píše:
Prodloužení máš, ze zákona, nemusí to být ve smlouvě. Pokud se majitel neozve do tří měsíců, smlouva se automaticky obnovuje ve stejném znění.
Dekuju ti ![]()