Úleva na dani na dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65058
21.10.14 21:23

@Tara83 Manžela upomínali v práci už o prázdninách po skončení devítky, u ubou dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65058
21.10.14 21:23

Stejně tak to od těch 15 chtějí na zdravotní pojišťovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
21.10.14 21:25
@vokishka píše:
@Adduše Tak to je divné, slyším to poprvé. Já jsem vždy jen vypsala čestné prohlášení, že já ji neuplatňuji a měl to manžel.

Přesně jako @vokishka. Když jsem byla na RD (a za pár dnů opět budu na MD a pak RD), uplatňoval a bude uplatňovat slevu na děti manžel. Napsala jsem čestné prohlášení, že já slevu u svého zaměstnavatele neuplatňuji, a bylo.
Spíš mi přijde, že se tím zaměstnavatel (mzdová účetní) nechce zabývat. Trvejte na tom, určitě máte na slevu nárok (pokud má tedy dítě zapsaného otce v RL), a nejsou to zrovna malé peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
21.10.14 21:25

@Adduše Co na to říct? Příteli dali předpokládám podepsat jen růžové prohlášení, ale samozřejmě jako laik neví co kam vyplnit. Na výší nezáleží,´jedná se o daňové bonusy. Za chvíli je konec roku, takže v lednu si podat daňové přiznání sám, provést roční zúčtování daně a dodanit si za těch pár měsíců dítě zpětně. A doposud to neuplatňoval nikdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
21.10.14 21:28

@Tara83 on to právě vůbec nevěděl, až mu to připomněla moje mamka, která tady ty věci dělá. no a oni mu řekli, že to nejde…doposud měl jen dohodu o pracovní činnosti a tam to myslím nejde ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
21.10.14 21:28

@vokishka Co na to říct? Úřední šiml. Setkávám se s různými věcmi. A na zdravotní pojišťovně, když jsou studenti pojištěnci státu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
21.10.14 21:30

@Adduše Záleží, kolik vydělal na dohodu. Jinak na hlavní prac. poměr je od kdy? Lze to uplatnit za celých 12 měsíců i v případě, že by pracoval třeba jen půl roku, záleží na výši mzdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65058
21.10.14 21:31

@Tara83 No právě musí doložit, že studuje a proto je pojištěncem státu. U prvního dítka jsem to nevěděla, donesla jsem ho až někdy ve třeťáku, měli řeči, ale dali mi to podepsat zpětně. Tak to tam raději poctivě nosím a vím, že mám klid. Vždycky mi k tomu extra vyjedou papír, který jim musím podepsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
21.10.14 21:36

@vokishka Tuto povinnost má škola, oznamovat po zahájení studia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
21.10.14 21:36

@Tara83
Mám otázku. Nedávno mě napadlo, kdo vlastně vyplácí (resp. z koho prostředků jde) ten daňový bonus. Sleva je jasná, o tu částku míň prostě odvede zaměstnavatel na daních státu (předpokládám). Ale kdo vyplácí bonus? Jde to na vrub zaměstnavatele a stát mu to pak nějak doplatí?
Napadlo mě v případě zakladatelky, jestli zaměstnavatel nepředpokládá, že výdělek přítele bude malý = i vypočtená daň bude malá a bude mu muset tedy vyplácet daňový bonus na dítě. A to se mu nechce, když by to šlo z jeho peněz a od státu by je dostal bůh ví kdy. Je to srozumitelné :oops:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
21.10.14 21:39

@IvaB přesně tohle mě taky napadlo!!! jde to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65058
21.10.14 21:43

@IvaB To bude vyplácet stát, když si to podá sám, tak to taky dává státu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65058
21.10.14 21:44

@Tara83 To možná jo, ale jsou tací, co nedokončí ani prvák. Taky znám takové. Ale asi jde fakt primárně o to, že to mají jak účetní tak ta pojišťovna snadnější, když jim to doneseme přímo pod nos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
21.10.14 21:49

@vokishka Souhlasím :palec: Jen mě někdy štve, že si zaměstnanci bohužel nechají spoustu věcí líbit, je to pochopitelně z neznalosti. Ale od toho tam snad ta účetní je placená. Nedalo mi to a dělala jsem i daňová přiznání za 3 roky zpětně a dodaňovali jsme třeba manželku a to dá cca přes 60 tis. Spousta lidí ani neví, že lze uplatnit úroky z hypo, krev a jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
21.10.14 21:53

@vokishka
Jako určitě to vyplácí stát, ale jak a kdy to tomu zaměstnavateli stát pošle? Jestli třeba jen jednou za půl roku, tak třeba se zaměstnavateli nechce to půl roku vyplácet ze svého.
Já nevím, jen mě to napadlo :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat