Ulice :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5693
12.3.25 09:59

Ma vubec Strouhova rodinu? Jako myslim manžela a deti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7087
12.3.25 10:32
@a12 píše: Více

Pavla a Pavlína jsou dvě různá jména, máme v práci obě varianty, obě oslovuji většinou „Pavli.“ Ono záleží i na tónu hlasu, mě vůbec nevadí základní křestní oslovení, pokud je tón přátelský nebo s respektem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7087
12.3.25 10:34
@NinPe11 píše: Více

Působí jako stará panna, nebo zhrzená opuštěná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61103
12.3.25 11:00
@Iv.Sa. píše: Více

To ja vim, to je jako ivana a iva, ivana taky zní tvrdě a rikaj si ty ženský třeba iva, nebo jim tak říkaj, protože to je měkčí.
Já měla spolužačku Pavlínu ale říkali jsme ji Pavlo, jako třeba kamile kamco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7087
12.3.25 11:20
@a12 píše: Více

Třídní učitelka z 1. stupně, mně Ivě, říkala celý život /bydlela blízko/ Ivanko a moc to mým uším nesedělo 😊 Jednu oficiální Ivanku jsem poznala osobně, tu Devátou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
12.3.25 11:31

Bude to s Hanuskovou jeste zajimavy. Musi to byt fakt zoufaly, kdyz te nekdo v praci takhle obvini a ty vlastne nemas paky jak dokazat, ze to tak neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61103
12.3.25 11:31

No jasný, tady je to spíš Ivuška, jako zdrobnělina, ale naskočí to jako ivanka, protože ty jmena jsou prostě takový skoro stejný na ty domacky tvary, jako třeba ta Pavla /Pavlína.
Nicméně i tady se mi líbí víc Iva, ivana mi přijde tvrdý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148883
12.3.25 11:37

Mám kamarádku, říkám jí Ivi, a je to Iveta. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
12.3.25 11:42

Mela jsem spoluzacku, ktera se jmenovala Pavlina a nesnasela, kdyz se ji reklo Pavlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7087
12.3.25 12:02
@Anna766 píše: Více

Někdy jsou, spíše vzácně, ty nuance jmen brány i odzadu, třeba říkat Mirek Lumírovi, Bohumírovi, Lubomírovi apod. Fantazii se meze nekladou, a když se to zaběhne, tak to jen pak občas někoho překvapí. Někdy se zamýšlím nad přezdívkami, jak se ujmou a drží, že jsem žádnou nikdy neměla, vlastně jedna spolužačka na ZDŠ mi říkala Čvačko, podle rodného příjmení, sto let tomu zpět 😊
Zajímalo by mě, jak říkají zdrobněle synovi Matouše Rumla /v Ulici David Kučera/ - jmenuje se Nathaniel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7087
12.3.25 12:43
@Uličnice85 píše: Více

No právě, mám to stejně, tedy spíše opačně / coby Iva/ s tou Ivanou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3111
12.3.25 13:09

Má jedno dítě a vnučku či vnuka a manžel ji zemřel, a že ji velmi pomohl psychicky ten Standa, co musel odejít z komory…že byli velcí kamarádi… I se Standovou manželkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7087
12.3.25 13:11
@Letee píše: Více

Díky za info :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3111
12.3.25 13:15
@Snopy123 píše: Více

PRESKRTNUTo novinář ji nepomůže nebude to chtít psát, ale hlavně poletí za Kristýnou ji to říct a že to odmítl, ale že se to teď řeší tyto témata tak jiný kolega o tom klidně napíše.. I ji řekne o Hanuskove že s ní byl v úzkém kontaktu před půl rokem… Asi doufal, že se s ním Kristýna dá znovu dokupy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3111
12.3.25 13:17

Ona asi je zhrzena a opuštěná…asi se s tou rodinou moc nevida… to tehdy říkala, že dřív pekla pro ně a teď ne… A o astandovi jak ji podrželi když ji zemřel manžel říkala VandaBlance

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí