Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@a12 píše: Více
No to teda jooo
než tohle co vymyslí a myslím, že tam fakt bydlet bude…a fakt nechápu, když tak chtěla být s tím bráchou a mamce pomáhat, tak fakt pokoj navíc by nějak snad utáhli…než takto se nastěhovat k cizím tak snad jim taky něco bude přispívat… Nebo ať si holky najdou spolu podnájem…toto mě přijde celkem drze od Kristýny…a ještě že na rok
o Daniele nemluvě ![]()
@Letee píše: Více
No, mě i překvapila reakce Daniely, ze vlastně supeeer, bydlela bych s rodičema holky, kterou skoro neznám a rodiče vůbec, to je sen! ![]()
A úplně nejlepsi bude, až bude z koupelny vylejzat klasicky jen v ručníku a srazet se s Evzenem ![]()
Jinak ono hodně záleží na dané rodině. My jsme do nedávna měli barák, kde děti měli své patro v podstatě včetně koupelny s WC. Pak už tam i měli lednici a rychlovarku, protože ne vždy se jim chtělo běhat dolů.
Takže pokud by sourozenci souhlasili, umím si představit tam nechat za nějakých podmínek ji nechat rok bydlet. Stejně jako tam vegetovali drahé polovičky dětí a někdy se sešli od všech dětí, tak se museli domluvit, fungovat, atd…
Jako prát si může chodit do veřejné prádelny - není to drahé a když je sama tak zase toho moc nemá.
Jídlo - vaření se dá taky nějak pořešit.
Jinak pračky máme 2 (jedna psí a jedna pro lidi), takže i to by nebyl nějak problém, navíc je v prádelně, takže mně by to bylo jedno kdo zrovna pere, ale i to se dá řešit jinak.
Ale u Blanky v tom malém bytě si to taky moc neumím představit.
@Snopy123 píše: Více
já to mám jako kulisu k práci, často ani nevidím obraz a jen poslouchám na půl ucha a i tak mě to zvládá vytočit ![]()
@Anonymní píše: Více
já ale nepsala nic proti Vandě, ale proti Blance a vlastně všem, kteří nevidí, že je něco v nepořádku, tohle mi nepřijde už jako nějaká „běžná“ úzkost po porodu, ale něco mnohem vážnějšího, nechá dítě doma křičet v postýlce a odejde v noci pryč? Křičí na ni, Blance řekne, že ji nemá ráda, že k ní nic necítí… (to jsou její slova, ne moje), nevím no, podle mě to spěje k nějakému průseru a vadí mi, že to nikdo nevidí a Blanka to zlehčuje. Asi proto, že jde o miminko, tak mi to nedělá dobře.
@a12 píše: Více
Fakt že jo…a nehledě na to, že teda být Blanky není až tak velký, že místo obýváku je spíš obytná kuchyň…a tehdy řešili jak se vraceli a teď nevím jestli Adam nebo Kristyna
jak tam budou v tom pokoji spolu a učit se atd…a Adam šel nakonec bydlet k Luďkovi mám pocit…a teď cizí holka a pohodaaa…
@Letee píše: Více
Jo, vždyt ta holka vlastně bude taky v 2 +1 ale s cizíma lidma
teď tam budou 4,kolik ze má tech sourozenců?
@a12 Tuším že říkala že 2 a jeden z toho má ten PAS.
Příspěvek upraven 10.09.25 v 10:35
@a12 Nemají 3+kk Blanka?
A Blanka s Evženem může po vzoru Klímů spát v tom obýváku na sedačce. Mohou se inspirovat u sousedů ![]()
Nebo Klímovi mají volnou teď vlastně sedačku. Pokud tam nespí Erik tedy. ![]()
Tak je tam dětskej pokoj, ložnice, koupelna a ta kuchyň s gaučem.
@Amalthea Tak zase se dobře objednala k tomu odborníkovi Vanda. ![]()
A pomohlo by, kdyby Blanka Vandě řekla, že to co cítí je špatně a opravdu je špatná matka - protože to tak Vanda podala.
Mně je Vandy na jednu stranu líto. Luděk je narcis, její matka tomu chováním asi taky nepomáhá. A ona se v tom koupe od začátku, protože nesplňuje očekávání, které všichni okolo ní mají s naprostou nemožností to změnit, protože pro sebe krom RP nemá vůbec nic (z čeho by živila dítě) a bez pomoci okolí finančně je vyřízená.
A možná jediný chlap který by měl zájem je Rosťa, který sice by rád byl otec, ale několikrát prošel opakovanou léčbou, protože ujíždí.
Takže mně se zase líbí, že se řeklo, že Luděk se tou péčí o malé děti nepřetrhl. A vlastně ani Blanka, když studovala… Myslím si, že je to i dobré zrcadlo pro ně dva.
Na papíře nejspis 3kk ale reálně to jsou prostě 2 pokoje a kuchyň
Neměla ji říct, že je špatná matka, ale jako doktorka by mohla vědět, že existuje nějaká poporodní deprese a chce to začít řešit co nejdřív.
Fakt jsem čekala, kdy to řekne.. Jakože taky jsem měla stejný pocity, ale za nás se to tak neřešilo.. Dneska se tomu rika tak a tak a da se změnit, nebo tak něco ![]()