Umělé oplodnění – gyncentrum Ostrava

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucie87
13.4.12 20:03

Umělé oplodnění

Zdravím,
jsem po mimoděložním těhotenství a byl mi odebrán levý vejicovod, doktor mi doporučuje jít na umělé oplodnění, že mám příliš dlouhé vejicovody tudiž při druhém otěhotnění bylo na 99% opět bylo mimoděložní a na pravém vejicocodu. Chci se tedy zeptat jak to s tím umělým oplodněním je. Vzhledem k tomu,že mi je 25 let spadám tedy do kategorie, kdy by mi to měla hradit pojišťovna. Ale i tak než se do toho pustím, chtěla bych vědět za co se tedy platí. Jestli vše hradí pojišťovna nebo jen nějakou část. Příklad, že samotný odběr a následné zavedení oplozeného vajíčka platí pojišťovna a já platím třeba testy (ani nevím jaké). Prostě můj dotaz zní jestli platí vše pojišťovna nebo ne. Děkuji moc za odpověď. A kde je nejlepší jít, když jsem z Ostravy? Díky

• Citovat
  • Upravit
68
1.11.15 15:14

Poraď te mi prosím

Ahoj holky, Jsem tu nováček, tak nevim jestli jsem tu správně. Ale doufam že mi někdo poradí. Chodím do Ostravy gincentra ale po 4 a asi nezdařenem pokusu uměle oťehotnět. Chci změnit car. Chtěla bych radu kde přejit. Aby to finančně bylo lepši než v Ostravě gincentru a taky i lepší přístup. Prosím poraďte už jsem zoufalá. Klidně pište do správ budu ráda ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
1.11.15 15:35

@Virgi ahoj.ja jsem na gyncentrum moc chvaly neslysela.ja chodim do polanky, coz je kousek za ov a jsem spokojena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
1.11.15 15:47

Maradi ahojki jsem ráda že ses mi ozvala. A mužu se zeptat jak je to tam finančně a když tam dojedu musim mít doporučení. A kterého doktora máš pověz mi prosim vic děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
1.11.15 16:00

@Virgi finance ti reknoubhned pri prvnim pohovoru. Ty podle me dela docent Sobek(na nej jsem cetla i spatne veci, ma takovy jiny humor, ale nam nevadil, na vse odpovedel. Co se tyka financi, tak to je podle me individualni, ne vsichni potrebuji stejne mnozstvi leku… I seminaci jsme meli 2× a nic jsme za ni neplatili, ivf nas vyslo tusim do 30 000, ordinuji 7 dni v tydnu, ale predevsim pres vikend pokud je nut a kontrola, transfer,… Tak se jezdi na olomouce. Za ket cbteli cca 7 000 ale moc si to nepamatuju kolik presne chteli, ale nejak tak to bylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
1.11.15 16:11

@Madari no pravě to jsem četla taky. A stoho mám docela strach ty už máš vše za sebou? Proč jsis vybrala pravě Polanku slyšela jsem že v Oloumouci fn. Je levnějši připadá mi že ty ceny mezi centrem a polankou moc nejsou rozdilné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
1.11.15 16:51

@Virgi vybrala jsem si ji proto, ze mi byla doporucena mou gynekolizkou a navic pracuji 7 dni v tydnu. Nevim jake ceny jsou ve fa v ol, ale nedovedu si predstavit, ze bych tam porat jezdila na kontroly.Co se tyka tech negat. Recenzi, asi tak, kazdy jsme nejaci… Nekteri citlivejsi nekteri ne. podle me sobek pri pohovoru jedna fer, klidne ti rekne, ze jsi tlusta a ze to snizuje sanci. Ano i me to rekl, ale ma pravdu…a ze ma humor jaky ma… No a??? Humorem ti dite neudela, spis zalezi na tom, co umi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pcd
242
1.11.15 16:59

Ahoj já měla v gyncentru 2 x ivf katastofa :cert: nechali jsme tam asi 100tisíc a 2roky stresu, pak jsme přešli do fn olomouc přístup perfektní na všem se s náma domlouvali dělají i o víkendu přístup perfektní 1ivf nás vyšlo na 17tisíc (embryologové se s náma denně domlouvali připadalo mi že jim jde o výsledek né o peníze!!! Chodila jsem tam asi 3měsíce dělali mi ještě doplňující vyšetření no a termín porodu mám 5.3.2016 :pankac: za mě doporučuju a chválim je kde můžu jsou perfektníííííí!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
1.11.15 17:03

@Madari Ano ja vim toho se nebojim ale hlavně financi už teď jsme dost pustili v centru. A Hlavně mi jde o to aby mě pořádně vyšetřili ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
1.11.15 17:10

@pcd Tak to mocinky gratuluji ;) mohla bys mi říct jak to tam chodi od počatku Potřebuju doporučeni? A brala jsi s centra vypis s karty? A jake vyšezřeni ti udělaly než se do toho pustily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pcd
242
1.11.15 17:35

Nejdřív se objednáš doporučuju telefonicky trvá to asi měsíc než tě vemou budou chtít výpis karty doporučení není potřeba, doporučuju vzít sebou stimulační protokol, jestli máš nebo si trochu sepsat čím si stimulovala kolik bylo vajíček kolik se oplodnilo. A na 1konzultaci vzít sebou partnera udělají mu hned spermiogram a pak s tebou jezdit nemusí až k opu. Tobě udělají základní vyšetření a předběžně navrhnou protokol. Já měla krátky takže ti popíšu jak to probíhalo u mně: první den ms po této návštěvě jsem šla k obvodní aby mi vzala krev jen jsem jim to posílala nemusela tam jezdit za 14dnů byly výsledky měla jsem vyžší prolaktin tak mi dali léky a další ms už jsem začla se stimulaci byla jsem tam asi 3× na utz pak opu no a pak jsem se domlouvala jen s embryologama. Chodila jsem většinou k hejtmánkovi ten je super opu tam dělá asi jen docent a paráda já byla po opu čilá žádne bolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pcd
242
1.11.15 17:37

@Virgi jo ještě vyšetření mi dělali na prolaktin štítnou žlázu a chtěli svůj hormonalni profil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
1.11.15 17:46

@pcd Moc ti děkuju moc jsi mi pomohla opravdu. No a kdyz jsi zadala o vypis s karty nedělali ti problemy.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
1.11.15 18:35

@Attila8 ahoj ja chodim do Ostravy v centru ale chci přejit jinde. A už mi je jedno kde. Budu ráda za rady. Hlavně ať už snás netahaji peníze za nic ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pcd
242
1.11.15 20:04

@Virgi problémy s výpisem z karty mi nedělali dokonce mi sestřička říkala že paní co od nich odešla už fakt nevěděli co s ní přešla právě do fakultky a za chvíli bude rodit to mě tehdy hodně povzbudilo. A je fakt že poslední 3roky z gyncentra utíkají všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.