Úmrtí plodu v 38. týdnu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
zza
27.5.12 13:22

Tohle by se stávat nemělo :,( . V takové situaci asi nechat vypovídat, pokud o tom bude chtít vůbec mluvit.
Kolegyně si prožila podobnou věc a je na antidepresivach, nakonec požádala o adopci. Nejprve se jí narodil předčasně chlapeček v 29.tt a po týdnu zemřel, rok a půl poté ji při porodu zemřela holčička, je to 3 měsíce a teď nastoupila zpět do práce, říká, že ji to pomáhá přijít na jiné myšlenky :hug: .

• Citovat
  • Upravit
6292
27.5.12 13:33

je mit moc líto co se stalo tvojí sestře :hug: ale zkus jí říct že i tady ne e-miminu je diskuze kde mnoho maminek přišlo o svého andílka i třeba krátce po porodu a maminky jí určitě vemou mezi sebe a podpoří jí aby na tu bolest nebyla sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058
27.5.12 13:34

Je to hrozná tragédie :( :( Sestře třeba řekni,že jsi tu pro ni a může povídat jak dlouho bude chtít a o čem bude chtít…Přeji hodně sil k překonání těch nejtěžších dnů :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
27.5.12 13:41

Také přeji sestře hodně sil … bohužel i takové věci patří k životu, i když se mi to zdá strašně nespravedlivé :zed: Asi bych poradila jen, co už holky přede mnou, teda nechat ji to vstřebat a když bude chtít o tom mluvit, tak mluvit. Snad se jí brzy zadaří nové těhotenství, ale strach už teď bude mít pořád :( Tak ať je co nejdřív zase lépe :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
27.5.12 14:06

@Anibas55 milá zlatá, tak sem nelez, kdyby jsi byla v její kuži tak se chováš jinak, mám to za sebou, stalo se mi to v 38+5 dnes je to 5 neděl od porodu, peru se stím jak se dá a člověk co se mu to nestane nepochopí,a hlavně tohle je tak težká situace a víš co kdyby jsem byla informovaná tak bych možná tomu předešla, může se to stát každému, je to život, to utrpení si neumíš představit, bud ráda že jsi těhotná a nechod do týhle diskuze, vážně jsi mi pohnula žlučí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
27.5.12 14:20

@Misa12 ahoj, jsem ve stejné situaci, je to dnes 5 neděl, 3 týdny jsem se totálně topila v depce a život pro mě neměl cenu, snažím se stím bojovat co se dá, je to těžká situce, každému pomáhá asi něco jiného, já se snažím ted zaplnit den nějakou čností a pomáhá mi o tom mluvit když se mi chce, je to ale hrozné, vážně, nejhorší je že pomoc jako takovou ti nikdo nedá, člověk se stímhle musí nějak poprat sám, já se snažím ale taky mi to moc nejde, snad čas a dálší těhotenství pomůže a vyplní prázdnou náruč.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
27.5.12 14:30
@CokeLady píše:
A proč takové téma vůbec otevíráš, když je zřejmé o čem je? Přiznám se, že podobně sobecký názor jsem tu už dlouho nečetla „Já jsem těhulka, berte na mě ohled a nepište nic, co by mě mohlo ranit“. :zed:Já osobně mám pár dní to termínu a stále v hloubi duše trochu něco takového mám. Nikdy není nic jistého a racionálně uvažující člověk by se s tím měl naučit žít a ne zavírat před tím oči a ještě odsuzovat ostatní, které to potkalo, že si o tom chtějí promluvit a těmahle kecma z toho dělat TABU, o kterém správné holky nemluví. :pocitac:
:potlesk: :palec: taky nechápu docela bezcitný příspěvek
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
27.5.12 14:42

@Anibas55: Tvůj příspěvek svědčí o Tvé hlouposti, protože nevím, jak jinak si vysvětlit, že někdo otvírá téma, které ho už svým názvem rozrušuje. Tak jsi popustila uzdu zvědavosti a ještě jsi natolik omezená a primitivní, abys napsala, cos napsala. Přeju Ti sice zdravé dítě, ale internet raději neotvírej vůbec.

Zakladatelko, mně zemřel chlapeček dva dny před termínem porodu. Měl šňůru kolem krku a na ní pravý uzel, což je velmi vzácné a nedá se to za nic na světě poznat ani na UTZ. Přežili jsme, toť vše. Prázdná náruč zůstane, vždy jí bude chybět, pochopí jen ten, kdo zažil. Nech sestru dělat, co ona chce, musí si tím projít stejně sama. Jen ji podrž a podpoř, třeba i mlčením. Přeju hodně sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
27.5.12 15:41

Tohle jsou tak strašně nespravedlivé životní osudy. Sestry je mi moc líto..Držím jí palce ať se na ní štěstí brzo uměje.
Jinak já bych se jí snažila asi vymyslet nějaký program, kino, divadlo, večeře, prostě něco co má ráda..
Nejspíš bych jí moc nejitřila rány svým dítětem. Musí to pro ní být hodně těžké, když vidí tvoje mimčo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
27.5.12 15:42
@Anibas55 píše:
No teda prominte za nazor, ale takovy clanky by se sem vubec nemeli psat. Ja sama jsem ve 28 tydnu a tokove story me dost desi a komplikuji tehotenstvi.

já tě chápu, chceme druhé, ani jsme nezačali .. a už mám z toho těhu hrůzu a vůbec ze všeho, bohužel, patří to k tomu :,( :,( mě stačila amniocentéza :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
27.5.12 15:43
@Anibas55 píše:
No teda prominte za nazor, ale takovy clanky by se sem vubec nemeli psat. Ja sama jsem ve 28 tydnu a tokove story me dost desi a komplikuji tehotenstvi.

V tom případě rychle vypni počítač a lehni do postele a ani se nehni. Děsivé příběhy jsou na každém rohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anibas55
27.5.12 17:06
@teredes píše:
Smrt miminka v rodine jsme take bohuzel meli. Myslim, ze je dobre poslouchat, ale moc neradit, spis se snazit porozumet a chapat. Nevim jakou ma sestra povahu, treba by ji pomohl psycholog, nebo bys ji mohla zkusit nekam vytahnout ven. Tohle je tezke radit, kdyz ji clovek nezna. Drzim palce, at se jim alespon zase brzo zadari znova, az do konce.
@Anibas55 veci ktere se tykaji miminek holt nejsou jen vesele. Prijde mi tvuj nazor sobecky (ze by se to sem nemelo psat). Vzdyt kdo jiny uz potrebuje radu a podporu vic. Pokud te to stresuje, coz samozrejme chapu, tak priste neklikej na diskuzi s takovymhle nazvem.

No ono stačí jen vidět ten název úmrtí miminka v 38 nemusim to ani otvirat. Je mi te maminky moc lito, ale meli by byt nejake portaly oddelene tomudle tematu.

• Citovat
  • Upravit
sterezie
27.5.12 17:18
@Anibas55 píše:
No ono stačí jen vidět ten název úmrtí miminka v 38 nemusim to ani otvirat. Je mi te maminky moc lito, ale meli by byt nejake portaly oddelene tomudle tematu.

proč oddělené? takové věci se bohužel stávají, nemůžeš si myslet, že Tě v životě potká jen to hezké a příjemné :nevim:

edit: to mají být oddělené servery i pro ty, co je podvedl manžel, umřela jim babička, ztratili práci, mají postižené miminko atd atd.. :?: :idea:

Příspěvek upraven 27.05.12 v 17:20

• Citovat
  • Upravit
263
27.5.12 17:20
@Anibas55 píše:

Nebo radši oddělené portály pro ty, kdo nechtějí mít kontakt s realitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
27.5.12 17:41
@Anibas55 píše:

Ja ti nevim, ale to, ze se muze miminku cokoliv stat behem pobytu v brisku, porodu a kdykoliv po tom prece vis i bez tehle diskuze. Jestli te stresuje nazev diskuze, tak mi to prijde prehnane. Jako chapu, ze jsi v tehotenstvi citliva, ja momentalne cekam treti dite. Ale clovek prece nemuze zavrit oci, nestesti se stavaji na kazdem rohu. Vubec si nemyslim, ze by se smutne a nestastne udalosti meli nejak oddelovat, je to soucast zivota. To je jak zavirat postizene do ustavu, aby nam nekazili nasi iluzi stesti.
Jestli te stresuji informace o spatnych udalostech, tak o nich necti. Jestli te tak hodne stresuji i nadpisy, je to podle me na konzultaci s odbornikem. Bez nadsazky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty