Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat zkušenějších. Jsem v 18 týdnu, delší dobu se mi stává, že mám vlhké kalhotky, myslíte, že je to moč? Někde jsem četla o pomalu odtékající plodové vodě. K tomu mám občas čirý výtok, ale ne každý den. Zatím na všech kontrolách bylo vše v pořádku a na další jdu až za 13 dní. Nemám žádné bolesti, kromě lehkého tlaku v podbřišku. Mám si zavolat k Dr. Dříve?
Podle mne moč… Taky jsem na to trpěla celé tehu… Na vlhké kalhotky
Zkus si tam zavolat s zeptat se…v porodnici dávali na vložku (musela to bejt takova ta tlusta ne zadna alwayska…:-) )s plodovkou nějaký roztok - když se to zabarvilo, byla to plodovka…
@Petulilinka369 myslim ze v lekarne prodavaji test na zjisteni zda jde o plodovku ci moc.
Já se přikláníme k úniku moči, taky mě trápí v období těhotenství, hold se častěji sprchují a měním kalhotky…
Já měla v druhé půlce těhotenství vodnatý výtok. Nebyla to ani plodovka ani moč. Doktorka říkala, že je to časté. Plodovky jsem měla fakt hodně, ale nikam neunikala. Odtekla až při porodu.
Plodovka asi ne, spis ta moc s vytokem. Taky me to trapi cele tehu. Mimochodem moc poznas po cichu…
@vertunka
To bych řekla, že je cítit močí. Je to naše první těhotenství a tak mám asi ze všeho strach ![]()
@Vicky1 píše:
@Petulilinka369 myslim ze v lekarne prodavaji test na zjisteni zda jde o plodovku ci moc.
Tak po tom jsem taky pátrala (Temešváryho činidlo) a už je v lékárnách prý nedostupný. Snad jen Obilńák v Brně (v Čechách nevím).
Nejlepší jít s poporodní vložkou na gynekologii.
Mně voda odtékala v 23 a 24tt a neřešila jsem to, myslela jsem, že mám tak vodnatý výtok. Do dnes si rvu vlasy z hlavy ![]()
Příspěvek upraven 30.01.18 v 08:25
@Petulilinka369 píše:
@vertunka
To bych řekla, že je cítit močí. Je to naše první těhotenství a tak mám asi ze všeho strach
Jasny, chapu. Strach mame kazda
.
@Petulilinka369
Je to plodová voda, resp. ten výtok souvisí s tvorbou plodové vody. Pokud je ten výtok teda hustší bílá až lehce žlutá tekutina. Určitě to ničemu nevadí, taky jsem to řešila s mudr.
Příspěvek upraven 30.01.18 v 08:32
Nikdy mi neunikla ani kapka moči - v těhotenstvích ani po porodech, ale výtoky jsem měla hojné vždy. Každopádně i únik plodové vody to být může. Ve hře jsou všechny varianty.
@Petulilinka369 udajne by mely stacit laktusove papirky z lekarny na ph moci nad 7 by to byla plodovka, ale v porodnici ci na gynde by ti je mohli dat
Právě jsem dotelefonovala s Dr. říkal, že se není čeho bát, čirý výtok je běžný a i únik moči. Ono už to trvá cca dva týdny a to říkal, že kdyby to byla plodová voda, že bych to na bříšku poznala, to mě nebolí, jen roste… Tak snad to bude v pořádku, do poradny jdu za 13 dní… ![]()