Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, taky se vám někdy stává, že při cvičení(když se hopsá, běhá)a vy máte plný močový měchýř tak vám to trochu „ujede“
?Mě se to stalo sice jen dvakrát, ale stejně mě to znepokojuje. Je ale pravda, že jsem zvyklá před i během cvičení hodně pít a někdy cítím že se mi chce na wc.
Porod jsem neměla jednoduchý(víc jak hodinové tlačení, nástřih, šití i na čípku…)ale nikdy mi moč neunikla-ani v šestinedělí. Pánevní dno jsem měla povolené, chodila jsem na rehabilitace, poctivě cvičila doma a skoro po roce se to srovnalo a doktorka říkala, že už to mám opravdu dobré(předtím se právě divila že mi moč neuniká-soudila z toho pánev. dna). Tak nevím, jestli to může být ještě spojené s tím teď už míň posilovaným dnem
, anebo je to normální když se mi chce na wc? Znepokujuje mě to, protože dřív ještě před těhotenstvím a porodem se mi toto nikdy nestalo-ani když jsem v sobě měla dva litry vody.
Máte nějakou radu nebo se vám to občas stane také???Anebo se s tím musím po porodu už smířit??? ![]()
Před rokem se mi to dost stávalo, teď už ne (ťuk, ťuk), každopádně si radši na každé „skákací“ cvičení beru vložku ![]()
Ahoj,
přesně jak píše @Ywett také si na každé cvičení na trampolínách beru vložku. Do porodu jsem s tím nikdy neměla problém.
Teď při prudkých skocích taky cítím učurknutí. Není to hodně, ale pro pocit klidu tu vložku prostě mám.
Já mám za sebou 2 porody, z toho jeden CS a jeden bezproblémový, po půlhodině bylo hotovo. Od letošního léta vím, že trampolína je můj nepřítel
. I když jsem vyprázdněná, tak při výskoku vždy cítím, že je zle. Radu bych také potřebovala, tak si s dovolením počkám s tebou, jestli někdo písne
@1024 jinak já myslím, že je to prostě povolené pánevní dno. Dokážeš při čůrání přestat? jako na chviličku přerušit? já třeba ne, a to jsem četla, že je právě povolené pánevní dno. Jedinně opravdu poctivě posilovat, což já nedělám
.
To jste mě moc nepotěšily ![]()
@Janafugi přerušit čůrání dokáže bez problémů
.Nevim asi je to fakt tím že hodně piju, ale nějak se s tim nedokážu smířit, když se mi to předtím nestávalo ![]()
Asi to řekne na gyndě až půjdu na prohlídku-jestli teda překonám stud
a taky stalo se mi to zatím jen dvakrát no, tak si říkám, že mi určitě řekne že je to po porodu normální
.Jediný prostě co mě napadá je ještě víc posilovat to dno a ne to flákat jako já-jakože jeden den ano pak deset nic ![]()
@Janafugi Jo, v tom problém nemám
normálně dokážu přestat. Navíc to mám docela rychle za sebou, neb moč jakoby vytlačuji, tudíž mám strašně silný proud. Kamarádka se divila, byly jsem v lese a odskočily jsem si a já měla prý chcaní jak slon ![]()
Jinka porod mám za sevou před skoro 10lety, CS před 3 a ten by na to vliv mít neměl ![]()
Příspěvek upraven 11.09.13 v 13:36
Holky, můj gynekolog mi říkal, že problémy s únikem moči řeší ve větší míře ženy, které rodily rychle nebo porodily velké dítě (nad 4kg) - já jsem 2× střihla extrémně rychlý porod většího dítěte
A jediné, co mi doporučil, bylo zavčasu začít cvičit pánevní dno. No taky to flákám ![]()
@Ywett Aha,no to je možmá ono, já měla jen půlhod. kontrakce a na 2 vytlační byla malá venku
@1024 píše:
@Ywett Aha,no to je možmá ono, já měla jen půlhod. kontrakce a na 2 vytlační byla malá venku
Já jsem si myslela, že 2 vytlačení je standart ![]()
@Ywett Tak to nevím, moje kamarádky tlačily několik nimut
. U mě jedno hlava, druhé tělo
@1024 píše:
@Ywett Tak to nevím, moje kamarádky tlačily několik nimut. U mě jedno hlava, druhé tělo
To bych tam umřela. Obdivuju všechny ženy, které porodily normálně, tzn. několikahodinové bolesti. A hlavně ty, které trpěly celý den a pak byly hnány na císaře - to bych tu porodnici vzteky roztřískala ![]()
Já trpěla až u druhého porodu, asi hodinu, už jsem fakt hysterčila.
@Ywett tak to já jsem máslo, tlačila jsem asi hodinu a půl, chudák malej ![]()
@fifinka609 měla jsem je a jsou mi strašně nepříjemné
a zdají se mi hlavně hrozně velký na mě ![]()