Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak bohužel stát se to může a k potratu může dojít z toho důvodu, že tam nebude žádná voda…Zkušenosti nemám, ale Plodová voda se dá doplnit. Víc Vám poradí porodníci
Moc ti děkuji za příspěvek, i o této variantě jsem četla různé články. Ale otázka je jestli v tuto chvíli malého chcou zachránit když to tak blbě řeknu. Protoze mi bylo řečeno ze, zachraňují miminka od 24 tydne což já nejsem.
To nekonečně čekání je hrozné a myšlenky snad ještě horší.
Rada bych měla aspoň malinkou naději na zlepšení.
@Martiiinka plodova voda se ti muze doplnit. Kdyby ale ted odtekla a nastal porod, miminko bohužel nezachrání. ta hranice je 24.tt.
Pořad malinko odtéká, ale jinak žádné jiné potíže nemám. Tak si říkám proč čekají až voda odtece úplně a já o malého přijdu.
Nechápu ten postoj.
@Martiiinka oni nic dělat nemůžou. ted musis jen cekat jak to dopadne, ale plodova voda se ti průběžně vytvari.
@Martiiinka stalo se mi totéž ve 24tt. Měla jsem štěstí, voda se doplňovala a pravděpodobně se i ta dírka časem zacelila, protože pak během porodu mi voda „normálně“ praskla. Rodila jsem ve 37tt a porod byl vyvolávaný. Oni s tím doktoři moc nenadelaji, prostě se čeká
při tom předčasném odtoku plodové vody pak mimo jiné hrozí dost různých komplikací, třeba předčasné odloučení placenty. Ležela jsem proto po celou dobu v nemocnici pod dohledem. Za dobu mého pobytu tam bylo dost těhotných se stejnou diagnózou (určitě 10+) a vlastně kromě mě a ještě jedné „kolegyně“ se všem porod/potrat do jednoho až dvou týdnů rozjel.
Držím palce, ať patříte s miminkem k té šťastnější menšině.