Poradna duly
Jana Čurdová
no baby to tu zůstanu sama ![]()
lena ten vorvaň byl hezkej ![]()
Mne už tejden debe kostrč a vystřeluje to do zadnice, mám problém chodit, tedy občas
tak co dělá asi naše nevěsta? ![]()
http://www.gify.nou.cz/…ubory/25.gif
Heliku, tak rodit do vody bych taky chtela, ale tady se mi to asi nepostesti, maximalne nahodou. Musis nam napsat, jake to bylo a jak to probihalo.
Lenyo, ty zada ti nezavidim. Ja tady chodim k chiropraktikovi a kdyz jsme v CR tak to same, jen si ta pani nerika chiropraktik, rika se ji proste pani, co napravuje zada
Ale je to v podstate to same. Takze doporucuju nekoho takoveho najit. Mas zrejme pater mimo lajnu a ted ti to tahne svaly bokem. (Je teda fakt, ze v tehu jsem byla na napraveni zad jen jednou, to bylo na zacatku a moc jsem si to neuzila, protoze jak jsem lezela na brichu na tom docela tvrdem stole, tak me bolely prsa… ale kdyby se mi stalo to co tobe, tak jdu hned.
Holky, byli jsme dnes na prohlidce porodnice. Bylo to docela zajimave a mela jsem z toho celkove dobry pocit. Teda byly tam 4 dalsi pary (vsechny maminy uz mely velke pupiky, citila jsem se tam trosku neadekvatne) a sestra, co nas provadela to brala trosku z rychliku, ale dala nam prostor na otazky. Nikdo se na nic neptal, tak az vsichni odesly, spustila jsem na ni ja…
To, co jsem se dozvedela me uklidnilo. Nebudu vam to vsechno popisovat, kdyby vas neco konkretniho zajimalo, tak napisu podrobneji. Mozna tak pro zajimavost… u normalniho porodu muze mit mamca 3 osoby, celou dobu na jednom pokoji, ale asi hodinu po porodu se premisti o patro vys na pokoj. Je tam cekaci mistnost, kde muzou byt jeste dalsi osoby, krome tech 3, v nemocnici je kantyna nebo spis mala restaurace. V kazdem pokoji je sprcha (nebo vana), televize a postylka pro mimi. V nemocnici nam daji plenky, vlozky, dokonce i jednorazove kalhotky.
Holky, chtela jsem se vas zeptat na epidural. Nevim teda, jestli jste o tom uz premyslely, ale chcete ho? Nechate si ho pichnout. Tady je to totiz tak, ze bych uz v 7. mesici musela podepsat lejstro (po pohovoru s doktorem), abych mela vubec tu moznost, protoze se muze stat, ze kdyz se najednou rozhodnu, tak tam ten anesteziolog proste nebude vubec k dispozici.
Nevim, jestli to nekoho zajima, ale mam toho plnou hlavu, takze kam jinam to napsat
Chtela bych co nejprirozenejsi porod. Bez epiduralu. Proste jsem se rozhodla, ze ten papir ani nepodepisu. Protoze kdybych to podepsala, tak mam porad na mysli, ze tu moznost mam (to je jak kdyz mate neco dobreho v lednicce, jestli jste jako ja, tak na to musite myslet dokud proste nejdete a nesezerete to
) Takze do epi nejdu. Taky z toho duvodu, ze s epiduralem se proste uz musi jen lezet. A to je posledni vec, kterou bych chtela. Klecet, sedet, byt ve vode, cokoliv jineho, myslim, ze porod v leze je obtiznejsi, kdyz nepomaha gravitace. Nevim, je to nazor nezkusene prvorodicky. Takze jsem docela zvedava, co k tomu budete rikat vy.
Omlouvam se za roman, ale muselo to (aspon z casti) ven ![]()
Ahoj holky, jsem tu nová, ale už pár dní na vás koukám. Je mi 22 let a taky budu prvorodička. Termín mám 15. 2. Také se zajímám o porod do vody tak pokud některá máte zkušenost a můžete napsat něco bližšího, budu ráda. Dnes jdu na ultrazvuk a měla bych se dozvědět co to bude. Já bych si moc přála holčičku, ale už jsem se smířila i s klukem, protože mi všichni říkají že to bude určitě kluk. Dám každopádně vědět ![]()
Ahoj holky! Tak vas zdravim po svatku! Dneska mam vsak nejak zblble dny a mam porad dojem, ze je pondeli!
Co se tyce naseho vyroci, tak to prilis nedopadlo, protoze ve stredu drahousek sel slavit od kamarada narozeni dvojcatek - holcicek (2.8 a 2.4 kg a 35 a 33 cm) a prisel ve 4 rano jak delo. Takhle jsem ho dlouho nevidela. No aspon holky jsou poradne zapity a budou zdrave, takze jdeme nakonec na veceri az dneska, protoze vcera to drahy trochu nezvladal ![]()
Xsonah: Ten Emitex fusak se mi take moc libi a rozhodne ho budu kupovat. Nechci jej vybirat po netu, protoze tam ty barvy jsou zkreslene, ale pristi tyden jak pojedem do PHY, tak vybereme.
Jinak Soni, preji at ti to na genetice vyjde a myslime na tebe! Pak se urcite ozvi!! ![]()
Lenya: Historka s vorvaněm mně velice pobavila, ale dokazala jsem si ji dost predstavit. Kolikrat se nemuzu zvednout z gauce a to sic brisko nejake uz je, ale porad si rikam, co budu delat za 10-15 tydnu.. ![]()
Zanet: Nad epiduralem jsem tedy jeste nejak nepremyslela, musim nejdrive prostudovat pro a proti a pak uvidim.
Mujka: vitam te do naseho klanu unorovych tehulek
Urcite pak napis, co mas. Ja zas mam naopak, ze bychom si prali chlapecka, ale tak uvidime
Take mi rikaj, ze to bude asi nejspis chlapecek, ale z posledniho UZ to moc nevypadalo, tak uvidime ![]()
KUK ![]()
vítám tě mujka těch dětí se nám začíná rodit fakt hodně, jen mne zajímá, zda Paroubek prohlásí že je to díky jeho politice
![]()
mujka odkud jsi?
Zanet mně na epidurálu ještě nějak vadí to že mám strach, abych se nehla a nakonec nebyla mrzák, jo moje nedůvěra…
Myslíš že u Vás se nedá rodit do vody? Nebo spíš v té dané porodnici…?
Nane, Zanet, mujka o porodu do vody se Vám rozepíši, třeba až bude Anička spát. Ale řeknu na začátek pár věcí. Porod ve Vrchlabí (přirozenej) je pro ty které jsou naprosto přesvědčeny že porodí! Že nepotřebují k takové přirozené věci nemocniční techniku, zní to divně, kurňa ta klávesnice nevyjádří co myslím
Pokud je tu někdo jako já, kdo je přesvědčen, že klistýr, holení, stříhání hráze a ležení na koze při porodu NECHCE, tak ať si začne shánět literaturu, aby věděl co to asi tak je… Já mněla Zdravé těhotenství Přirozený porod od Ingeborg Stadelmann, pak není špatné pročíst si Znovuzrozený porod - to je taková celosvětová sbírka
![]()
Třeba se dovíte kdy a proč se začalo rodit na stolech, nebo jak dnes rodí „primitivní“ národy.
A k Vrchlabí ještě toto: já myslela jak se mi bude PA věnovat a ono tůdle nůdle, jejich přístup je nechat bejt… to nebylo úplně ono, ale jak už dnes vím dá se dohodnout i že PA vás masíruje, no prostě je hodně s Váma ![]()
Dobré ránko ![]()
Tak já jdu na objednání dalšího kousku pro mimi…
Zůzo ,
mám pocit,že Ty jsi o ní mluvila,že sis ji koupila,že???Já jsem z ní unešená,ten materiál miluju a je pro mimi jak dělaný
Tak už se těším..
Jeje ,
to mě mrzí s tím výročím,ale tak nějak se to dalo čekat,co???Když se jedná o mimi,však počkej,až bude zapíjet Vaše mimi - to bude nadělení
!!!To znám,můj drahý se z toho vzpamatovával několik dnů…
Ale je to třeba.Hlavně,že si to vynahradíte a dneska si to pěkně užijete
!!!
Mujko ,
ahoj a vítám Tě mezi námi,já jsem taky přišla nedávno a je to tu moc fajn ![]()
Zani ,
ta porodnice dle popisu vypadá dobře..to my si musíme brát do porodnice i toaletní papír
!!!Ale tak Ty si za to zase dost zaplatíš,takže ono je všude něco ![]()
Porod do vody bych já teda nezvládla,teda myslím s malou,protože to byl nejen fofr (za 2 hoďky byla na světě),ale hlavně,já celé ty dvě hodiny vkuse prozvracela,takže můj drahý mi podával mísy,kýble,všechno co se stihlo vyčistit a já pořád zvracela a zvracela…Byla jsem už ke konci slabá jak moucha,takže pro mě vidina toho,že si lehnu na ten stůl byla vysvobozující
Když jsem skákala na tom (nesnášela jsem ho
) míči,tak jsem u toho ztrácela vědomí..Hrůza,ale jinak to šlo dobře a dokonce jsem ani nekřičela - nebyl čas
Takže mě kdyby dali do vany,tak jsem do 5 vteřin tuhá a zaspala bych porod vlastního dítěte… ![]()
Jo a k tomu epidurálu ,já ho neměla a ani bych ho nechtěla.Ale je fakt,že já měla opravdu docela rychlý porod,pro ženy,co se trápí i 20 hodin třeba
,to musí být hrozitánská úleva,takže zase je to případ od případu…Já ho každopádně chtít nebudu..
Pet já zvracela 8hodin a zvracet přestale až v té vaně
Tak a když jsem tam tak byla tzak jsem tam nakonec porodila ![]()
http://slunatko.mimishop.cz/…oto28874.jpg /> Tady to je,nějak se mi to do předešlého příspěvku nechtělo vlést..
Hel ,
tak každá jsme jiná,já byla ráda,že si můžu lehnout na stůl a opřít si hlavu,prostě úplně si odpočinout…Já jsem rodila s tím,co Ty jsi u porodu nechtěla - nástřih (rozhodně lepší než natržení
),protože ne každé ženě se povede porodit bez nástřihu,klystýr,holení ne-to jsem byla oholená dostatečně a doktoři mě taky nechali být,byla jsem tam jen s mužíkem,což byla ta největší opora!!!K samotnému tlačení už pak přišla banda lidí ![]()
Dopr…kynka
Ted jsem psala opet tak dlouhou odpoved a blbec si to smazu ![]()
Vitam novou mamcu, konecne mladice jako ja ![]()
Holky,ja o epiduralu uz cetla hodne moc,koukala jsem i na diskuzi a nejsem proti. Pokud budu mit zdlouhavej hoooodne bolestivej porod, tak si ho necham pichnout, abych si odpocinula a nacerpala sily.Existuji pry dva druhy, pri tom setrnejsim-mobilnim vam jen ztlumi bolesti,ale chodit muzete a kontrakce taky muzete citit(jestli ne,tak tlacit podle doktora). Takze nechci si o nej rikat hned pri prvni kontrakci,ale pokud uz nebudu moct,tak proc ne. Nejsem takova, ze bych rikala za kazdou cenu „prirozeny porod“ apod. Kdyz to proste jde i bez trpeni,tak proc ne?
Jenze
Me moje mamka nedavno oznamila,ze budu muset rodit cisarem,takze… Rekli ji to doktori hned, jak jsem se narodila(taky cisarem), mela jsem velky problemy s kyclema. Tak uvidim, musim to rict svymu Dr., ale pokazde na to zapomenu ![]()
No ono na ty porody se názory a zkušenosti hodně liší,ostatně jako u všeho!!!Každá máme a budeme mít jiný prožitek (průběh porodu) a hlavně jiný práh bolesti…Já doporučuji vše,co samotné ženě vyhovuje a uleví jí,protože (a v tom se shodneme všechny) porod je prostě bolestivý a musí se udělat vše,aby mimi bylo v pořádku,takže někdo je pro toto někdo pro támhleto…Ať si každá z nás vybere,co jí bude vyhovovat ![]()
Hlavně ať je maminka i s miminkem v pořádku a vše bude ok.Ať si to každá prožijeme jak chceme,už tak to bude dost náročné ![]()
Jojo, Petis, tu zavinovacku jsme tady nedavno resily a skoro kazda jsme se do ni zamilovala. Me se taky libi ta bezova s bananovou a urcite do ni jdu! Kdyby ji meli vetsi, tak si koupim i pro sebe ![]()
Pet
já zase slyšela že natržení je lepší
A vysvětlení? Stříhají úplně všechny vrstvy, ale trhá se třeba jen horní…
Hele pokud se ženská rozhodne na přirozenej porod, tak si masíruje hráz a rodí tam, kde se nerodí do kopce a hlavně UMÍ chránit hráz!!! To neumí všichni
Kámoška je Dr v Neratovicích (uvažuji o porodu tam) je taková ta co vyšla z fakulty, takže se učí a prý chránit hráz Dr neumí
Mně se díky mé elastyčnosti, vodě a Dr. co chránil hráz podařilo porodit bez nástřihu a bez trhání
![]()
Jo a každej porod je jinej, já mněla fakt hnusný bolesti cca 2h, píchly mi vodu (plodovou
) a mněla jsem jít rodit a já?? Přestala jsem cítit stahy, prostě otupělá
Jo a ve vaně se leží!! i hlava opřená. Ta porodní vana je hlubší a širší. A když si tak někdy lebedíš ve vaně, tak to je ono, akorát tam je to o fous pohodlnější ![]()