Únor 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13211
29.9.06 09:57

Vím vím, Matesko ,
to už jsem tu u toho řešení byla…zprvu jsem váhala,ale teď už jsem rozhodnutá,ještě dokoupím ten fusak nastavovací,Soňa ho tu dávala-obrázek,ale už i předtím jsme ho tu řešily..Já bych do něj zalezla taky hnedka.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5229
29.9.06 10:00

Heliku: Natrzeni rozhodne neni a nemuze byt lepsi! Hlavne to siti potom a hojeni! Svagrova je PA a ted rodila a jeji porodnik ji to vysvetlil tak, ze pokud by si mela vybrat, tak ten nastrih si urcite vybere! Natrhnout se muzes pekne hnusne, treba az ke konecniku, nastrih je rovnej rez, kterej se pak lip hoji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5229
29.9.06 10:01

Jo Petis , me se prave zdalo, ze uz jsi tady byla :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1864
29.9.06 10:02

Ahojky,
je mi sice furt blbě, ale mezi tím smrkáním něco sesmolím. jo a děkuji za léčebné rady.

Pet,
našla jsem tu fotku a dobré, nevím cos proti ní měla. Jo a u té tchýně to šlo. Byli jsme tam jen na odpoledne a bylo tam hodně lidí, tak jsem mohla sedět v rožku a snoplit si tam v klidu.

Vítám taky Mujku., ať se jí tu líbí.

Žanet,
já bych si ten epidurál dala, ale mám strach jako Helik. Takže jsem rodila normálně, s nástřihem, bolesti jako prase, no druhé dítě jsem po porodu něchtěla ani náhodou. Ale jak vidíš, vše je brzy zapomenuto a jdu na to znova. Takže ještě druhý hrdinský čin a mám splněno. Žádná slast to není, ale dá se to vydržet. Ale na druhou stranu znám hodně holek co epidurálem rodily a byly velmi spokojené. Ale stejně si i s epidurálem nějaké bolesti vytrpět musíš, píchají ho až v době, kdy jsi otevřená na nějaký rozměr - jaký nevím.

Nic holky, jdu pracovat. Malý mi právě strčil DVD do videa, to jsem zvědavá, jak to vyndám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5811
29.9.06 10:03

Holky jsou maminy, co se moc bojí a chtějí být celou dobu na monitoru. Prostě každá musí hledat porodnici takovou, aby tam byli porody pro ní :) Naprosto nejdůležitější je personál :! :! A to bývá kámen úrazu, myslím že by se mněli chovat tak jako že jste zrovna vy ta nejdůležitější a nejlepší! Ale jak to je?… Psychika je nejdůležitější u porodu to platí dvojnásob. Já mám husinu z nemocnic, rodila jsem na pokoji, kterej rozhodně nevzbuzoval pocit nemocnice, ale já stejně cítila zklíčenost že jsem ve špitále :oops: Jelikož jsem ryba, tak mně ta vana fakt strašně pomohla, dnes vím, že nebudu už zkoušet sprchu a vlezu do vany hned, moc mne uklidnila - tedy to zvracení a tak :wink:
Každá si asi musí uvědomit co má ráda a jaká je… a stejně to bude jinak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13211
29.9.06 10:04

Hel ,
tak jak už jsem napsala před chvílí,toť můj názor…Víš,já se nechtěla u malé porodem zabývat až tak do detailu,prostě jsem to brala tak,že příjdou porodní bolesti a já půjdu porodit.Tečka.Jesti mám jednu nebo 5 vrstev na roztržení( :lol: ) jsem fakt neřešila :wink: Nijak jsem porod do podrobna nestudovala,prostě jsem nechtěla,přišlo to a za cca 2 hodiny silných bolestí (ty předchozí nepočítám :lol: ) jsem porodila.Jsem maximálně spokojená,ale věřím,že to musí být příjemné i do vody,to každopádně!!!Sice já ve vaně nevydržím bez čtení déle jak 5 minut,ale to už zlehčuju :lol:
A druhého prcka budeš rodit taky do vody??víš,já tu možnost vlastně asi neměla,takže jsem to taky neřešila a halvně,já bych ani nikam nestihla asi dojet :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5811
29.9.06 10:06

Mat hele já to neumím posoudit, ale vím že je to 50/50. Když ti někdo bude chtít vysvětlit že je lepší trhání asi se natrhneš… A mám 2kámošky co jsou šmiknutý až k tomu konečníku :cry: 8O 8O Myslím že je důležité především to chránění hráze!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1864
29.9.06 10:07

Heliku,
taky jsem u porodu blinkala.

Pet,
já fusák mám, ale tak se mi líbil ten z Emitexu, že jsem si ho chtěla ještě včera objednat. Ale nakonec jsem vytáhla ten starý, prohlídla ho, dostala rozum a nový fusák kupovat nebudu.

Jo a k tomu šití po nástřihu, tak to moc příjemné není. Ale nástřih jsem necítila vůbec. Po porodu jsem se divila, že mě nastřihli a já to necítila. Ale kámoška se natrhla až k zadku a to hojení té rány byl hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1864
29.9.06 10:09

A už opravdu jdu uklízet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13211
29.9.06 10:11

Holky,
Vy mně štvete… :cry:
Já myslela,že jsem zvracela jen proto,že jsem duše nenažraná…snědla jsem totiž před porodem na obídek špenátek a na večeři (cca 3 hodiny před porodem) jsem si dopřála segeďák a to obojí v hojné míře,takže si umíte představit,jak to zvracení bylo úžasné…fujfujfuj,se omlouvám za detaily :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5811
29.9.06 10:16

Pet asi né, pro mne nebylo důležité rodit do vody, ale prostě rodit :D já jsem vanová :D Je to asi tak, nesnáším být v nemocnici NĚCO, bohužel skoro vždy v mém životě to tak bylo :cry: Takže já se zajímala, jelikož jsem neočekávala že mi Dr řekne co a jak :cry: A děsilo mne že mi „vrátnej“ :lol: píchne mezi dveřma NĚCO :D ( taky to zlehčuji) A dospěla jsem k závěru že nechci aby to zrychlovali, jelikož i hovínko má svůj čas :D Já jela do Vrchlabí pro to abych to byla já kdo rodí a koho se na vše optají. Prostě pro mne není porod ve velké porodnici, já pojedu zase mimo Prahu do menší nemocnice, kde se budu cítit dobře a polohu? hele jak to příjde tak to příjde. Ale musím říci že můj porod byl 12h (interval 4min stahů) a po porodu bych rodila klidně zas 8O Prostě ta vana to tak uklidnila že jsem byla v poho, myslím tím především 1dobu porodní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9785
29.9.06 10:16

HOlky, jak vas tady ctu, tak mi teda pekne zacina naskakovat husi kuze a delat se mi uzko… Fuj Fuj :( Ja jsem navic takovy tvor, ktery nesnasi bolest a hnedka omdleva. No to bude na sale veselo… :roll:
Kazdopadne asi pred samovolnym natrhnutim take radeji dam prednost tomu nastrihu. Mluvila jsem o tom se svoji mamou a ta rikala, ze pres bolesti to neciti (ze to pry strihaji ve stahu)…

Petis: ja si ten fusacek necham koupit na vanoce od nejakeho pribuzneho :) Sama si koupim ten Combi fusak Emitex. Uz se nam to pekne zacina ta vybavicka naplnovat a prcek se mi uz rozvaluje ve dvou mega suflatech me skrine :)
A co tyce k tomu vyroci, no dalo se to tak trochu predpokladat, i kdyz nastvana sem byla. To hlavne pro to, ze v poledne kdyz vstal, delal jako kdyby nic a kdyz sem mu rekla, jestli to trosku neprehnal, tak se nastval on na mne a nakonec jsem byla spatnou ja.. Takze vcera tak do sesti vladla ticha domacnost, dokad ho nenapadlo se prijit omluvit, ze on byl ten, ktery ten den zkazil. Takze tedka mam zas splhajiciho manžu! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5811
29.9.06 10:20

Holky,
zvracení je asi normální a řekla bych že dokonce možná i dobré, uvolňuje :D Ale ta námaha. Já jsem nejprv seděla na záchodě a zvracela a kadila. Takže klistýr přirozenej :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5811
29.9.06 10:24

Pet tak to je bledá závist, takovej apetit, mně v průběhu porodu přinesly oběd. Borůvkové knedlíky a já? no hotovo, hlad by byl, alr žaludek udělal další pokus o zvracení. Takže já pospávala ve vaně a manžílek si mlaskal :lol: :lol: Prý byly fantastický :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5229
29.9.06 10:25

Ja s vama zase nic neudelam! Musim nastrouhat mrkvicku a supnout do mrazaku a pak uvarit. Dneska nam kooonecne prijede tatka. Ja jsem ted hrozne zamilovana,jak „za mlada“ :wink: Jsme spolu pet let, tak uz to bylo takovy…normalni a ted, co jsem tehu, tak jsem zabouchla jak skolacka :oops:

A s tim zvracenim to je zvlastni, o tom jsem nikdy neslysela. Me jen kazda, co rodila u nas v Spk. vypravi o klystyru, jak musela prejit dlooouhou chodbu plnou lidi a drzet si u toho prdelku,aby to tam nepustila. Navic tam jsou pry na patre dva zachody :! , takze hrozilo, ze tam bude jina rodici maminka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí