Poradna duly
Jana Čurdová
helik píše:
Termín mám 25.1., ale já mám favorita 1.2. tedy mnělaJe to Lucinka
Koukám že metřík nějak neposlouchá
Mamina ma termin 18.2 a ve stredu se dozvi co to bude,uz jsem hodne zvedava
Tak jsem pěkně uklidila, jsem šikovná. Obídek je hotový a já se půjdu na chvíli natáhnout.
Pet,
já jsem ti říkala, ať neplašíš, jsem ráda, že i ten tvůj lenoch se začíná projevovat. Taky jsem se před porodem „nažrala“ nezdravých věcí, tak myslím, že blinkala jsem z toho.
Ale prvorodičky jsem strašit nechtěla. Porod prostě není žádný med, představovala jsem si to méně bolestivě, ale přežít se to dá.
Jeje,
to je dobře, že už spolu zase mluvíte. Ale je to dacan, ten tvůj manža, takhle to zasklít. Jenže co naděláš.
Liliku,
mně taky někdy hrozně fikne v křížích a nějak vyloudit další pohyb dost bolí. Ale zatím to vždy nějak přešlo. Kříže mně bolely i v prvním těho, to jsem myslela, že je to z práce u počítače. Z čeho je to teď, netuším, když nějaké velké přírustky váhy nemám. Ale pomohl mi tenkrát vodní těhobik.
Teda děvčata, sousedi nade mnou normálně souloží, to je hnus, jak je to slyšet. No nic. jdu hajat.
Vítám nové „hlavičky“. ať se Vám tu líbí.
Jak to tak pročítám , tak mám asi nejmíň věciček. Máme asi dvoje dupajdy, nějaké to body, ponožtičky a teda tu zavinovačku. ![]()
Tak asi taky začnu shromažďovat.
Pěkně si všechny po obídku odpočiňte.
Ahoj
Radus : Tak to je teda fakt hnus, asi bydlis v panelaku,co? Ja bydlim v domku,tak nevim,jak je to slyset, to je fakt tak hrozny?
Vsak jim to v unoru oplatis,az ti bude celou noc brecet miminko
![]()
To víš, že jim to vrátím Matesso.
Zůzo,
nejsi sama, kdo zatím nic moc nekupuje. Tedy ono já mám věci po prvním prďolovi. Ale něco málo stejně potřebuju nakoupit. Jen to raději odkládám až tak po 28 týdnu, z důvodu, co kdyby se něco stalo. Ani u prvního prcka jsem si nic nekoupila dříve a kočár jsme vybírali tři měsíce před porodem a domů ho dovezl až manža, když jsem byla v porodnici. Ale to víš, že mi to škube rukama, jak to tady všechno čtu, co holky shánějí nebo už mají-ale já to vydržím.
Ahoj holky
zdravím nováčky Mujka a Hlaviiicky.
Tak jsem byla s malou u doktorky -boulička je uzlina a má jich ještě několik za krkem na které jsem ani nenarazila.Vzali jí krev výsledky budou za 3dny a pak se rozhodne jestli půjdou řezat nebo se to nechá být.
Lilik mě záda taky od včerejška bolí.Noc byla jakš takš,ale ráno jsem to nemohla rozchodit.Když pohnu pravou nohou tak mě píchne v zádech takže trochu pajdám.A to mám jít s malo odpoledne na cvičení.
Jeje,Zuzu a ostatní prvorodičky porodu se nebojte stejně přijde a každá to budeme mít jiný tak je škoda stresovat se už teď.Já vždycky taky poslouchala katastrofický scénáře všech okolo a když jsem šla rodit tak jsem měla tak slabý bolesti že jsem až měla strach že nebudu vědět kdy mám pořádně tlačit.A nástřih nebo natržení?Já myslím že to záleží jen na porodníkovi.
Vanu vřele doporučuji.Byla jsem v ní 2h před porodem a pak jsem šla rodit na kozu a myslím že ty bolesti byly tak slabé jen díky té vaně.
Žanet epidural je téma samo o sobě.Já bych se taky bála té injekce do páteře že se pohnu-jak tady holky psaly.Ale vzhledem k tomu jak lehký porod jsem měla tak radit nemůžu ,nevím jaké to je když to opravdu moc bolí.To už pak asi člověk udělá cokoliv.A úplně jiné to je když máš císaře.To je určitě lepší chvilka hrůzy při napichování než to celý krásný prospat.
Petis tu zavinovačku v banánovo-béžové mám taky objednanou.A vaření-dneska jsem dělala pizzu,zítra budou bramboráky a špenát a v neděli asi taky něco jako kuřátko.
zůza píše:
Vítám nové „hlavičky“. ať se Vám tu líbí.
Jak to tak pročítám , tak mám asi nejmíň věciček. Máme asi dvoje dupajdy, nějaké to body, ponožtičky a teda tu zavinovačku.
Tak asi taky začnu shromažďovat.
Pěkně si všechny po obídku odpočiňte.
Ahoj
Dekujeme za pekne uvitani a jestli muzu neco dodat,tak mama nechce nakupovat vubec nic,ma strach ze je brzy my se setrou uz se nemuzeme dockat a zkoupili by jsme vsechno.Tak se tesime na stredu az jak dopadne ultrazvuk.Mami byla v nemocnici v 9tt cely mesic tak ma strach,ale strasne se tesi. ![]()
Lenyo,
tak ať ti vyjdou ty výsledky dobře.
S tím pícháním v zádech a zvedáním nohy - no jako kdybych to psala o sobě. Jsem ráda, že taková „zdechlina“ nejsem sama.
Díky Radko já už měla pocit že taky jenom skuhrám.
Matesso nemysli že na baráku to není sklyšet.My jsme v létě doma divočily ,zapoměly jsme zavřít ventilačky a soused mě druhý den říká:Tak si představ večer sedím s kámošem na schodku a posloucháme že tady v ulici někdo šu… a ono to šlo od vás.Nejdřív mě to bylo trapný ,ale pak jsem řekla že my se teda večer na televizi dívt nebudem když existuje lepší zábava,že by to měl taky doma zkusit než vysedávát na schodech.Ale od té doby radši kontrolujeme okna.
Holky opravdu se porodu nebojte, je to přeci jenom pár hodin, ve srovnání s celim životem je to PRD a ten sladkej konec http://www.gify.nou.cz/…bory/126.gif /> Já jsem opravdu tvrdila okamžitě že klidně znova
A i když jsem byla slabá, celou noc jsem nezavřela oči a byla tááák silná ![]()
zatim se loucime je hezky a jedeme k babi k bazenu,mama si natahne nohy a mozna si da kapučíííno normalni kafe nemuze ani citit a po20minutach bude zavirat oci a bude rikat ze mela zustat doma a spat.Tak kdyztak vecer mozna zas pííísnem.
Ahoj vsem ![]()
Ti mimisci jsou krásní Heliku.
Lenyo a dobře jsi mu to řekla, ale že mu nebylo trapně ti to vůbec říkat.Mně by hanba fackovala něco těm sousedům říct.
Já bych to taky neříkala, vždyť je to krásné. Ale baby já se kvůli Aničce naučila sou… jaksi víc potichu. Už nejsem tak hlučná
Ale dřív si asi sousedi užili
![]()
S tou bolesti je to presny popis, na levou nohu obcas nemuzu ani slapnout, doufam ze se to zlepsi… ![]()
Holky, tady prece nejde o „straseni prvorodicek“. Ja mam proste pocit, ze chci byt informovana. Nejsem az zas tak naivni, abych si myslela, ze porod je bezbolestny, ale na druhou stranu jsem rada, ze vim, o moznostech, jak od bolesti castecne ulevit. Takze straseni se nekonalo, spis vam ty porody zavidim, mely jste je vsechny uplne v pohode (Lenyo, Pet a Heliku). A je jasne, ze kazda to bude mit jinak, s tim pocitam, proto chci vedet, co nejvic. (Taky proto, ze planuju jen jedno dite, tak bych si ten porod chtela uzit.) ![]()
Hlavicky3, ahoj devce, ale nevim nevim, jestli je tahle diskuze zrovna vhodna pro tebe, nenechas to radsi na mamku? Vis, tady uz jsme same velke pani a bavime se o vsem, i o tom, co bys jeste vedet nemusela (ja vim, prave proto te to laka)
Tak pozdravuj mamku a at se nam brzo ozve. A jak se jmenujes ty?