Poradna duly
Jana Čurdová
Soni,
pěkný břušek. Jak tam koukám, to jen já mám pupek, co vypadá jak jáma.
Nic holky, jdu hajat, pořád říkám, že půjdu brzy a nakonec prd, takže dnes opravdu jdu.
Dobrou.
jo tak to já byla fakt klikař, kruh jsem mněla a nepotřebovala a Ani se narodila v 16:30 a já někdy ve 21,30 šla normálně na záchod ![]()
Zanet to tučné, ale asi nejde, jelikož takové úpravy se vpisují na konec
Nechám to, už takhle jsem to slintala dlouho ![]()
Soni tak sem dej fotku, nebo kdo to bude prodávat, já jsem DĚSNĚ zvědavá jo a kolik bude stát?
Jo kolotoč je hezkej, ale ty peníze ![]()
Zani ,
podruhé čtu Tvůj příspěvek,ve kterém mluvíš o věku svého manžílka a jsem pěkně v šoku…Vždyť on vypadá jak mladík na té Vaší svatební fotce… ![]()
Helíku, tak já byla přesvědčená, že chci rodit na stoličce, ale u Víta mi to nedovolili, do vodyjsem se bála i u Anny, jo a podruhé my doma odtekla plodová voda, v porodnici to nepoznali polslali mě domů, že ještě nic a pak jsme přijeli po pohodě doma, kdy mi muž masíroval záda četl už na šest, takže jsem si jen párkrát vykakinkala do záchodu obídek a šla se ukzát PA, ta řekla, že můžeme tlačit, jestli chci na tu stoličku, mě se nechtělo slézat, takže jsem rodila Anny na boku, tka pohoda, ale oproti Vítkovi jsem musle fakt tlačit a asi na potřetí byla na světě, hrozně jsem chtěla vědět co toje a pak volala Vítkovi, že má tu Aničku! Slzím si tu do klávesnice…tentokrát se pokusím objevit pohodlí zemské přitažlivosti, vana se mi zdá být fajn na první dobu, protože muž tam nemůže za mnoua já potřebuji aby byl co nejblíž! Doufám, že stihneme odevzdat děti a rodit spolu! Jinak poprvé jsemdostala i kyslík a oxitocin, podruhé jen oběd po porodu a pár stehů. Uvidíme co bude dotřetice! Nane2
helik píše:
Holky já mám nového favoritahttp://www.kocarky-zlin.cz/detail.php?…
ale dnes byla debata s tátou a jelikož mám sporťáček, nechce vynakládat peníze za další kočárDokonce mi počítal, kolik by nás stál měsíčně
![]()
Bere v úvahu že kočár využiji maximálně, ale to prý jen jemu na truc 9měs a pak vemu starej sporťák
![]()
Tak a pro Nan a možná dalším, k porodu do vody. Upozorňuji předem že toto jsou jen a jen moje názory a zážitky, nemíním tu s nikým diskutovat jestli špatné nebo né. Jsou moje
![]()
Takže především já do Vrchlabí nejela až s porodem, kámoška má pidi byt v Jánských Lázních, nejsem příznivcem cestování během porodu. Jelikož mám VELICE bolestivé menstruace a i zvracívám, mohla jsem čekat co budePůvodně jsem plánovala v 1době tance a tak
ale skutek byl že mne velice brzo chitily křečovité bolesti poi 4min a zvedání žaludku. V porodnici mi řekly ať to nerozdejchávám, že se moc unavím a že nejsem moc otevřená
(nepamatuji kolik) Dostala jsem se okamžitě na porodní pokoj
- je tam jen jeden, a vůbec to nepřipomíná nemocnici. Přestala jsem prodýchávat a začalo to křeče dělohy a pak zvracení a zase křeče
Na míči jsem ani chvilinku nevydržela a sprchovala se jak ďas, ale nic
Když už jsem přestala lítat na WC požádala jsem o vanu, to už jsem ani nezvracela, nebylo co, jen se obracel žaludek. Holky vlezla jsem do vany a za chvilku se to začalo zklidňovat
Manžel musel akorát párkrát otevřít a zavřít okno a dát hadr na hlavu a začal božskej klid a já mněla mezi stahama pokoj
A do toho přinesly ten oběd, no fuj, málem to začalo zas
Takže žádná hudba, aromaterapie či tance, ale vana. Po nějakém čase jsem mněla zase velké bolesti, ale né při stahu, nýbrž tak po celou dobu, bylo to divné a když to trvalo asi hodinu řekla jsem PA (občas si přišla poslechnout malé) jak mi je a ona že mne může vyšetřit a já ANO a výsledkem bylo že mi Anička vysí v plodovém vaku a neleze dál. Nevím jak dlouho to tak bylo, ale pro mne věčnost
Píchla mi plodovku a šla napustit vanu, nějak ze mne mněli pocit že to je pro mne nejlepší a když jim od 5:30 blokuji pokoj
Jo a dnes už bych si to nedala píchnout, raději bych začala tančit a rodila na stoličce. Jelikož jak to píchla mně se ulevilo a to hodně a byla jsem schopná jít dom, no a pak jsem mněla tlačit a já nic necítila
Tady přirozenost končila a píchli oxitocin a ono nic, dokonce ani na Aničku to nemnělo vliv, takže tam protekly 2,5 lahve než jsem Aničku dostala ven. Hele fakt už si nedám vak píchnout, já nic necítila a tlačila ji cca 2h
Jo a ven šla až když si odskočil doktor a já 3× zatlačila a byla venku. Také mne nenapadlo jak to bude pálit
Jak se dere hlavička ven, tak se dělají mini prasklinky asi jako na rtu a to pálilo. Poloha ve vaně taky není asi úplně super, jelikož je to pololeh. Nejlepší by bylo aby tam dali porodní stoličku
To rodíš dolu a ještě do vody
Nevím jaké to je na sucho, ale tady tak nějak pěkně vyklouzla a asi to bylo příjemné jí
Díky vodě, dobrému chránění hráze a ostatním věcem jsem nepraskla. Prostě ani jeden steh a jsem jako za svobodna
Co vím tak i v Brně se už rodí do vody, ale neboj se říci třeba že né já si to rozmyslela. Klidně se mne ptej
odpovím
Moc zajimavy prispevek o porodu,taky jsem premyslela o jinnem zpusobu porodu,ale ja budu rada kdyz porodim hlavne rychleji nez jsem 2krat rodila.U obou holek jsem mela problem se otevrit,takze pri kazde 2 vyvolavacky a i pak to byla makacka a ja prisahala ze uz nikdy a vidite du do toho zas.
Nejste nektera nahodou z Plzne?rodila jsem 2krat na Slovanech a chtela bych zkusit vojenskou nemocnici,ale nevim
Holky a co první sex po porodu??Já teda striktně dodržela šestinedělí,protože jsem se sexu bála snad víc než když to bylo poprvé.Šla jsem do toho jen kvůli manželovi aby se necítil odstrkovaný.Nebolelo to ,ale nic jsem z toho neměla -nalitý prsa,unavená z nevyspání a do toho ten strach z bolesti-to by to už muselo být něco exklusiv aby se mě to líbilo.A co vy jak jste na tom byly?
Jo a ještě Žanet, mně teda taky ten tvůj manža na té fotce přišel jako mladík.
Nane,
kyslík jsem měla taky, malý se mi věšel na pupečníku i ten Oxytocin byl, ale jak už jsem věděla, že stačí zatlačit a bude venku, tak to byla úleva. Nejhorší je fakt ta první doba porodní, ta druhá mi tak namáhavá nepřišla. Každá si jen musí vybrat tu pro sebe nejlepší cestu, jak to do té vypuzovací fáze doklepe.
Lenyo,
já se sexu nebála, sice jsem šestinedělí dodržela, ale klidně bych do toho šla i dříve. O to více jsem byla překvapená, co to se mnou při nástřihu provedli, takže jsem se bála spíše podruhé, po předchozí zkušenosti.
Nan tobě spíš hrozí porod doma
u třetího se to prý stává često ![]()
Jak je asi poznat, tak já o porod do vody vysloveně netoužím, ale na tu 1dobu my vanu nevemou ![]()
Pet že se zrovna ty hlásíš
jako bys ty se mnou polemizovala
ale dobrá máš to mít, šlápla jsi do mněkého voňavého ![]()
A teď už fakt ahoj. Jdu za jediným chlapem, co mi doma zbyl. Taťka se loučí s kolegy v práci, takže přijde až zítra.
Já si stejně myslím,že u porodu je nejdůležitější,aby ta žena uměla ty kontrakce rozdýchat…to hrozně moc pomůže a taky jak tady někdo psal (nevím už kdo) je stejně důležitá psychická podpora…já tam měla mužíčka a bylo to skvělé a půjde zas..ikdyby nechtěl
Né,on samo chce.. ![]()
Sex po porodu ,
tak to byl špatný vtip…
Dodržela jsem šestinedělí - ze strachu z bolesti,ze zdrav. a hygien. důvodů a taky nebyla chuť - a pak to bylo horší jak poprvé…couvala jsem před mužíkem,nic jsem z toho neměla a jizva bolela..takže
nic moc…Ale samo,že se to pak jen a jen zlepšovalo…
Holt je to pro ženu a její tělo velká zátěž a veliká změna,takže to chce svůj čas…Ale mám kámošky,u kterých to probíhalo úplně v pohodě,takže zase každá to má jinak..
Pet jasně já mám taky kamošku která si 14 dní po porodu naprosto sex užívala.Já už se ale neměla na co vymlouvat ,po porodu jsem krvácela jen asi 5dní.
Tady to frčí, můj pomalej net nestíhá ![]()
Hele jak tam dáte to že je tam třeba Helik napsal a bla bla, a potom teprve píšete? Nechápu ![]()
Zanet ještě jsem se chtěla zeptat, jak že MUSÍTE mít vyřešenou antikoncepci? To jako regulace porodnosti? To se u porodu upíšeš co budeš dlabat? Nechápu?
Jo a ještě jsem ti psala jestli ten porod do vody nelze ve Vaší porodnici, nebo na Floridě. Hele máte tam třeba porodní domy? Koukej napsat ![]()
Leny ,
tak tak…Já krvácela taky jen pár dní po porodu.Dokonce musím napsat,jak jsem byla neskutečně blbá - šla jsem asi týden po porodu do města a dala jsem si na cestu tampon,protože vložky normálně nepoužívám a neumím s nimi pořádně zacházet,prostě se v nich cítím hrozně
Taky mívám normál MS tak nanejvýš 3-4 dny a to tak,že ani nevím,že je mám.Krabička tamponu mi vystačí na dva až tři měsíce,takže představu si uděláte.Ovšem ten tampon byl opravdu blbý nápad a nedoporučuju výrazně ho používat
Bolestí,když jsem ho vyndávala jsem brečela…
Fakt jak jsem byla mladá,tak jsem byla blbá…