Poradna duly
Jana Čurdová
holky nahrávám fotky do alba, je to konec 15tt a konec 17tt novou zatim nemám, snad v sobotu nebo v neděli mě přítel vyfotí
A ten plavací kruh na sezení jsem měla taky a vřele doporučuji. Zá:,–(ně nemohu mluvit o své prdce jako ploché, je kvalitně vystlaná a bolelo to taky. Seděla jsem jen na půl prdky, aby to nebolelo, na kruhu to byl luxus.
Jo a každá má fakt jiné zážitky z porodu, takže si jen udělejte úsudek co vše vás může potkat z našich příspěvků, ale všem bych mooooooc přála, aby to bylo krátké a v poho. Já to teda přeji i sobě, aby to bylo krátké, když už to bude druhé dítě.
No Pet,
jestli to budou živly po tobě, tak si asi nevybereš, jestli holka nebo kluk. Stejně tak, jestli budou po mně-no nemůžu se divit že je malý živel, když je po mně. Ale ani manža není žádná putinka, takže u nás je to jedno, po kom budou. Pravdou je, že já s klukama se asi nebudu muset bát, že mi je někdo znásilní nebo přijdou domů těhotní.
Já teda kruh neměla…po porodu jsem seděla v pohodě,až se všichni divili…no,třetí den to přišlo
Nebudu se rozepisovat..Mě spíše bolelo než samotné sezení čůrání…Co Vy???Měly jste to taky??Já chodila i doma pod vodu,normálně jsem si pustila sprchu na prcinu,na sucho se to fakt nedalo…takže já mám zase zkušenost takovou… ![]()
Leny ,
ten kolotoč stojí dost peněz - nejlevnější jsem našla za necelých 1300,–!Ale fakt se mi líbí a děti mají rády světýlka a tak,tak jsem tak načatá…zase nebudeme mít nebesa,tak investuju do tohodle…je roztomilý.
Ali, do třetice jsem si nenechali říct co to bude, už se těším, že se to dozvíme až toho 3.2. Ale cítm se na kluka, i Vítek tvrdí, že je to brácha, vysnil si Aničku atak ji máme, nyní mluví o bráškovi, jinakje mi to docela fuk! Předpokládám, ž ekaždé dítko je jiné, tedy ve výchově i v přístupu k životu, my mu ukazujeme tu cestu, ale ono po ní peláší samo, k nám se vrací, mámy utírají slzy a natlučená kolena, tátové učí se prát, i holky! Tka je to u nás. Jeden se učíme od druhého! Učitelka Nane2
Holky já mám nového favorita
http://www.kocarky-zlin.cz/detail.php?…
ale dnes byla debata s tátou a jelikož mám sporťáček, nechce vynakládat peníze za další kočár
Dokonce mi počítal, kolik by nás stál měsíčně
Bere v úvahu že kočár využiji maximálně, ale to prý jen jemu na truc 9měs a pak vemu starej sporťák
![]()
Tak a pro Nan a možná dalším, k porodu do vody. Upozorňuji předem že toto jsou jen a jen moje názory a zážitky, nemíním tu s nikým diskutovat jestli špatné nebo né. Jsou moje
![]()
Takže především já do Vrchlabí nejela až s porodem, kámoška má pidi byt v Jánských Lázních, nejsem příznivcem cestování během porodu. Jelikož mám VELICE bolestivé menstruace a i zvracívám, mohla jsem čekat co bude
Původně jsem plánovala v 1době tance a tak
ale skutek byl že mne velice brzo chitily křečovité bolesti poi 4min a zvedání žaludku. V porodnici mi řekly ať to nerozdejchávám, že se moc unavím a že nejsem moc otevřená
(nepamatuji kolik) Dostala jsem se okamžitě na porodní pokoj
- je tam jen jeden, a vůbec to nepřipomíná nemocnici. Přestala jsem prodýchávat a začalo to křeče dělohy a pak zvracení a zase křeče
Na míči jsem ani chvilinku nevydržela a sprchovala se jak ďas, ale nic
Když už jsem přestala lítat na WC požádala jsem o vanu, to už jsem ani nezvracela, nebylo co, jen se obracel žaludek. Holky vlezla jsem do vany a za chvilku se to začalo zklidňovat
Manžel musel akorát párkrát otevřít a zavřít okno a dát hadr na hlavu a začal božskej klid a já mněla mezi stahama pokoj
A do toho přinesly ten oběd, no fuj, málem to začalo zas
Takže žádná hudba, aromaterapie či tance, ale vana. Po nějakém čase jsem mněla zase velké bolesti, ale né při stahu, nýbrž tak po celou dobu, bylo to divné a když to trvalo asi hodinu řekla jsem PA (občas si přišla poslechnout malé) jak mi je a ona že mne může vyšetřit a já ANO a výsledkem bylo že mi Anička vysí v plodovém vaku a neleze dál. Nevím jak dlouho to tak bylo, ale pro mne věčnost
Píchla mi plodovku a šla napustit vanu, nějak ze mne mněli pocit že to je pro mne nejlepší a když jim od 5:30 blokuji pokoj
Jo a dnes už bych si to nedala píchnout, raději bych začala tančit a rodila na stoličce. Jelikož jak to píchla mně se ulevilo a to hodně a byla jsem schopná jít dom, no a pak jsem mněla tlačit a já nic necítila
Tady přirozenost končila a píchli oxitocin a ono nic, dokonce ani na Aničku to nemnělo vliv, takže tam protekly 2,5 lahve než jsem Aničku dostala ven. Hele fakt už si nedám vak píchnout, já nic necítila a tlačila ji cca 2h
Jo a ven šla až když si odskočil doktor a já 3× zatlačila a byla venku. Také mne nenapadlo jak to bude pálit
Jak se dere hlavička ven, tak se dělají mini prasklinky asi jako na rtu a to pálilo. Poloha ve vaně taky není asi úplně super, jelikož je to pololeh. Nejlepší by bylo aby tam dali porodní stoličku
To rodíš dolu a ještě do vody
Nevím jaké to je na sucho, ale tady tak nějak pěkně vyklouzla a asi to bylo příjemné jí
Díky vodě, dobrému chránění hráze a ostatním věcem jsem nepraskla. Prostě ani jeden steh a jsem jako za svobodna
Co vím tak i v Brně se už rodí do vody, ale neboj se říci třeba že né já si to rozmyslela. Klidně se mne ptej
odpovím
No přesně, Radko ,
to je to,co jsem myslela…Prostě si myslím,že kluci to mají i tak v životě kapku jednodušší,ale zase nezažijí takové prožitky jako my…takže těžko říct,prostě je to osud…A jak píšeš,naše malá je ďábel - však to má i v očích - ale je na druhou stranu strašně uvědomělá a rozumná,prostě naše.. ![]()
Petisa píše:
Ali ,
mrkni do naší galerky,tam máme fotečky…
Nalevo je Nová Fotogalerie a na ní klikni,pak si najdi Únor 2007 a tam nás všechny najdeš…a můžeš přiložit i svou fotečku
Ale padlo tu,že se o víkendu vyfotíme a hodíme to do galerky na porovnání,tak se těším…
Jinak ten hlad známe všechny a na sestru se vyprdni…každá jsme jiná…Kolik jsi už přibrala??Že se tak děsí..
Moc dekuji za galerku,nakoukla jsem a projedu to.Namatkou jsem tam videla brisko,ted nevim ktere z vas myslim ze 17tt a uklidnila jsem se
nebot mam podobne brisko spis do spicky.Jinak pribrala jsem 5 a pul kg.Je to dost ale kaslu na to.Pri prvni jsem mela 13kg a pri druhy 20kg.A po holkach jsem vazila 58kg,takze jsem to schodila-a na sestru prdim,sama je jak…
Pet,
já se zase v porodnici bála vykakinkat, že se mi jako rozjedou stehy a budu mít jednu velkou díru, no neměla jsem představu o tom, jak moc jsem nastřižená, neviděla jsem si tam. Ale jeden čípeček a bylo to. Ale toho se snad obával každý. Čůrání mi šlo dobře, jen po porodu se mi nechtělo, tak jako že musím a chtěli mně cévkovat. Ale přemluvila jsem je, že budu čůrat určitě později a oni povolili, takže nakonec dobré.
Ale víš co mi připadalo nejpotupnější? Ta kontrola na vizitách, jako kalhotky dolů, roztáhnout nohy a oni čuměli.
A ten kolotoč je moc hezký, ale takové vybluté barvy mají ti medvědi na trikách.
Petis kolotoč je nádhernej ,ale 1300 je taky síla.To bych ti spíš doporučila mrknout po bazarech tam se dají sehnat kolem 500.
Mě teda čůrání problém nedělalo.Všichni mě říkaly jaká je hrůza jít po porodu na velkou.Já měla hemeroid tak mě daly na něj čípek,ten mě však strašně proháněl.Takže podle vyprávění jsem šla na velkou s hrůzou,ale naštěstí to bylo taky dobrý.Což potvrzuje že co zažilo 10lidí nemusí zažít jedenáctý,ale nevím jaké by to bylo kdybych musela třeba po třech dnech tlačit.
heliku, tak ten jsem měla taky vybraný, ale nemá nafukovací kola, tak jsem ho pak zamítla, bydlim na vesnici a ta silnice tady není nic moc. tak chci nafukovací
Lenyo , dik za uklidneni, tak ja to teda tak beru, ze v unoru bude presila holek a snad na nas taky neco zbude ![]()
Mne bude taky pristi rok 34, ale manzel je teda jeste starsi nez ten tvuj.
Helik , diky za popis porodu, moc zajimave. (Jo, prispevek muzes upravit, pokud se ti tam neco nepovede.) Stejne je zajimave, ze co zena, to jiny prubeh porodu, ze?
Pet , Fisher price je dobra firma, mne se ti mali piloti libi ![]()
Heliku,
jak jsi psala o tom porodu, tak si přesně vzpomínám na ten pocit pálení, jak se tlačila hlavička. Mně taky píchali plodovku, ale já to teda cítila setsakramensky a to zase nemůžu říct, že jsem padavka, co se bolesti týče.
No jo, škoda, že tady u nás není nikde poblíž porodnice, kde se dá rodit do vody. U Lukajdy jsem o tom taky uvažovala. Teď spíš řeším to, jestli stihnu dát Lukiho k babi a dojet do porodnice včas.
Ale jinak jsem rodila ve Frýdku-Místku a musím říci, že dobré, jak zázemí, tak personál. Akorát to šití nemusel Dr. tak odbýt, pak mě ta jizva při styku dost dlouho a kvalitně bolela. Ale teď už mohu souložit jako zamlada, podotýkám.
Hel ,
neboj,nikdo s Tebou diskutovat (teda mluvím za sebe
) nebude,já jsem Ti dopoledne popsala jen své pocity z porodu,nehádala jsem se s Tebou,jestli byl lepší ten můj nebo Tvůj…Já nevím nic o vodě,Ty o stole a tak jsem to i psala,takže se nemusíš cítit dotčeně!!!Mrzí mě,že jsi to špatně pochopila.Četla jsem si teď ty příspěvky z dopoledne znovu a fakt jsem mluvila jen o svých zkušenostech…Víš já nesnáším jediné,když někdo odsuzuje něco,co nezná…a tak to mám u všeho…To vyloženě nesnáším,proto jsem se bála,že jsem se tak snad zachovala já nebo to tak znělo,ale nemám ten pocit…
Takže snad vše ok a jak jsem už psala,ať si každá z nás vybere,co bude chtít.Já jsem max. spokojená s mým prvním porodem a Ty zase se svým…a tak to má být
!!!