Poradna duly
Jana Čurdová
Radko bohužel tohle je soused kterému není trapné vůbec nic.Ale alespoň jsem ponaučená a on určitě závidí,protože má takovou dúru co s ním snad ani nespí.
Lilik já taky doufám že to rozchodím protože za dva měsíce ještě s břuchem pajdavá bych asi moc přitažlivá nebyla.
Teda holky já nevím jak vám ,ale pořád jsem si stěžovala že břicho neroste a teď roste tak že jsem vás asi dohnala nebo možná i předehnala.Na víkend plánuju focení ať to můžem porovnat.
Já vůbec nestíhám dočítám
, takže to zkusím postupně …
Zanet , musím napsat k tomu epidurálu… Je asi podstatné, jestli budeš rodit přirozeně nebo císařem. Já o něm vážně uvažuju z jednoho prostého důvodu. Pokud bych musela rodit císařem (zatím mám tedy ještě šanci na přirozený porod, protože prckové jsou dvojvaječní a mají každý vlastní placentu - ale záleží v jaké budou poloze), půjdu tam, kde mi umožní porodit s epidurálem, abych alespoň byla u toho když se mrňousci „vylodí“. Vůbec si nedovedu představit, že bych byla v celkové narkoze. Samozřejmě pokud si to zdravotní komplikace vyžádá, nedá se nic dělat, ale pokud bych si mohla vybrat, určitě chci epidurál. U přirozeného porodu je to otázka a vážně zatím nevím. Člověk má vůli tomu nechat přirozený průběh, ale že bych byla až 100%-ní hrdinka - to si nemyslím
(a navíc nikdy nevíš jak se to bude vyvíjet…)
Mujko , vítám tě tady. ![]()
Petiso a Heliku , co se týče nástřihu. Určitě bych se nechala raději nastřihnout, než se nechat potrhat.
Jeje , to je škoda, že vám to výročí nevyšlo, ale určitě si to vynahradíte
Ale musíš zase uznat, že se kamarádova dvojčata zapít musela…
Já se obávám, že svého manžela po porodu neuvidím tak 14 dní
, protože zatím mám termín 28.2. (od druhého dr. 1.3.) a manža má 2.3. třicátiny ![]()
Matesso , to zamilování je ale super, ne? My jsme spolu skoro deset let a teď na sebe taky jenom vrkáme
jo, hormony jsou hormony
![]()
Vítám taky Hlavičky ![]()
Zůzo , buď v klidu. Já jsem nekoupila ještě jedinou věc. Nějak jsem vnitřně „zablokovaná“ a prostě chci vědět co to bude ![]()
A teď ještě novinka ode mě
Tak druhý den v bříšku pociťuji občasné pohyby
Je to super. Sice zatím jenom poskromnu, ale myslím, že je to dobrý začátek
A bříško roste neuvěřitelnou rychlostí ![]()
Téééda,člověk si odskočí na chvíli do města a tady tak plno..super ![]()
Holky s tím milováním…to je prča!Jsem se musela smát,jaké používáte zkratky..
Tak my jsme teda taky v paneláku,ale jsou tady samí důchodci a ti už jaksi asi nic nevyvádí,jelikož nic neslyším…
Ale jednou jsem teda slyšela a je to fakt zvláštní…
Se člověk cítí tak hloupě…já to poslouchala aniž bych chtěla - prostě slyšela a připadala jsem si jak nějaký úchyl…jako že nic nedělám (
) a slyším je …no cítila jsem se jak blbec sama před sebou…jóóó,kdyby byl doma tenkrát mužíček ,tak to by byla jinááá
A jak psala Helik ,tak kvůli dětem ztlumí decibely asi každý
Mám takový pocit,že naši milí sousedi musí mít perfektní přehled o tom,kdy máme doma malou a kdy je na „přenocování“ u babi… ![]()
Tak a tak moc jsem se unavila,že jsi lehnout.Fakt jsem celý den nevyspalá a je tu příšerné horko venku..ale to je dobře,co nevidět nás čeká zima… ![]()
Ahoj, tak jsem se vrátila domů z ultrazvuku. Byla jsem trošičku zklamaná, ale je to doopravdy klučina. Je však vše v pořádku a to je hlavní.Také máme video. Jsem z Brna( polepším se a doplním více info). Také bych se ráda zeptala, protože já ani nevím jak se sem vkládá ten metr
Jinak všem moc děkuji za milé uvítání a za přijetí ![]()
Mujko, tak ja dopadnu urcite stejne, nic si z toho nedelej, taky si moc preju holku, ale uz se mi 3× zdalo o klukovi, takze to urcite bude kluk
Uz mate vybrane jmeno? A kdy jdes priste na kontrolu?
Zuzi, gratuluju k pohybum, je to super, ze? Ja jsem vcera skoro cely den nic necitila, tak jsem z toho byla skoro spatna, ale pak se mimco k veceru zase rozcvicilo, tak jsem byla rada. A dnes poprve citil kopanecek i Danny, tak jsem z toho byla nadsena vic nez on. On se me zeptal: To delas ty nebo bejby? ![]()
Holky, Lenyo, ja se taky chystam na foceni pupiku nejspis zitra, tak jsem zvedava. Tesim se na to porovnavani. Jo a tesim se, az mi vyleze pupek, vcera jsem mela naple tricko a bez toho vylezleho pupku mi to pripadalo, ze je tam takova plosinka
S pupkem ven to bude pekne kulatoucke ![]()
Zani ,
já právě vždycky neměla moc ráda,když mi ten pupík šel vidět přes oblečení…tak divně trčel,ale co nadělám…Ale je fakt,že jak jsem včera šmejdila po galeriích tady a bříšcích,tak tam jedna paní měla už veliké bříško bez toho vylezlého pupíku a vypadalo to tak nějak divně..
Asi že jsem zvyklá byla od sebe,že tam prostě byl vidět… ![]()
Mujko ,
nezoufej nad klučinou…jsou rozhodně jednodušší později na výchovu (si teda myslím já
) než holky…a já po něm teď spolu s mým mužíčkem toužím,takže jen tiše závidím..
,hlavně,ať jsou ti naši broučci zdraví ![]()
Ježiš Žanet ty se těšíš na vylezlej pupík????To já se toho hrozím.Určitě mě vyleze mám ho hodně mělkej a u Lenky vylezl taky.Mě to hrozně vadí jsem na jakykoliv dotek okolo pupku hrozně citlivá takže úplně trpím.Jo a jak jsi psala že druhý dítě neplánujete tak nikdy neříkej nikdy.My jsme si Leňu taky užívaly ptotože jsme víc dětí nechtěly-manžel má už jedno z prvního manželství-a vidíš kde jsem.Tak třeba si Joy vydupe za pár let sourozence.
Lenyo ,
tak to jsme na tom podobně,já taky nějak extra netoužila po druhém dítěti..
Jenže jsem doma měla přesilu - našeho taťuldu a malou - takže mě ukecali a bylo to..
A teď jsem natěšená a fakt si to užívám,stejně jako u malé…Máme to ale štěstí,že máme tak prima rodinu a chlapy,co nás podporují…ne každá ženská má takové štěstí ![]()
Pet, presne jak rikas, vcera jsem mela tricko a byla tam plosinka namisto pekneho zakulaceneho briska… nekde jsem cetla, ze se tam rozestupuji svaly, tak to bude ono. Netesim se na pupik pocitove (je mi to jaksi proti mysli, cely zivot byl zalezly, tak co se ma najednou ukazovat? a doufam, ze to fakt nebude citlive, prave proto, ze byl zalezly), ale esteticky.
Lenyo, ja vim, je mozne, ze az se mimi narodi, budu premlouvat Dannyho, ze chci jeste jedno, ale ted rikam rozhodne NE! Danny uz je starsi (ja taky nejsem nejmladsi), on uz ma dve deti 16 a 18 let, takze jsem rada, ze jsem ho ukecala na jedno. On by druhe nechtel na 100% a ja vlastne taky ne. Dokonce jsem se zajimala o sterilizaci, ale rekli mi, ze po prvnim to nedelaji. Tak asi pujde Danny. My tady totiz uz pred porodem musime mit rozmyslenou antikoncepci ![]()
Mujko ,
mrkni sem kvůli tomu metříku,je to tam popsané docela dobře ![]()
http://emimino.cz/modules.php?…
zanet píše:
Holky, tady prece nejde o „straseni prvorodicek“. Ja mam proste pocit, ze chci byt informovana. Nejsem az zas tak naivni, abych si myslela, ze porod je bezbolestny, ale na druhou stranu jsem rada, ze vim, o moznostech, jak od bolesti castecne ulevit. Takze straseni se nekonalo, spis vam ty porody zavidim, mely jste je vsechny uplne v pohode (Lenyo, Pet a Heliku). A je jasne, ze kazda to bude mit jinak, s tim pocitam, proto chci vedet, co nejvic. (Taky proto, ze planuju jen jedno dite, tak bych si ten porod chtela uzit.)Hlavicky3, ahoj devce, ale nevim nevim, jestli je tahle diskuze zrovna vhodna pro tebe, nenechas to radsi na mamku? Vis, tady uz jsme same velke pani a bavime se o vsem, i o tom, co bys jeste vedet nemusela (ja vim, prave proto te to laka)
Tak pozdravuj mamku a at se nam brzo ozve. A jak se jmenujes ty?
JJ chapu chapu ona si to stejne spis cte mamina.Ja jsem ji to tu jen zalozila a koukla se.
Jmenuju se Radka a vyridim pozdrav mamine. ![]()
Zanet uvidíš, ale měla jsem taky takové sny. Teď se s tím vyrovnávám a snažím se nacházet pozitiva. Manželova rodina je šťastná, že se zachová rod a můj taťka zase že si s ním vyhraje s autama
Můžu říct, že jsem už v pohodě a zítra půjdu koupit něco modrého a určitě pak už budu spokojená. Jméno ještě nemám, ale přemýšleli jsme nad Marko, Mario …ale ještě budeme hledat
Ke své doktorce jdu příští týden.
Pettsa já ti také přeji toho chlapečka. Já si zase říkám, že příště to bude holka, stejně jsem chtěla obojí (jen v jiném pořadí) ![]()
Ahoj holky, všechny zdravíme
Vítám nové těhulinky.
Plodová voda byla v pořádku. rovnou nás z genetiky poslali na ultrazvuk k Apolináři (bohužel to nebyl ten 3D ani nemáme fotečku, mimi by tam nebylo skoro vidět mělo ručičku před obličejem.
Na veletrhu to bylo docela fajn, ale jsem nějaká utahaná.
Kočárků tam měly asi 4 až 5 stánků. a ještě nejsme pevně rozhodnuti.
ale asi vyhraji X-LANDER XA je to ta otáčecí čtyřkolka
http://www.prag-info.cz/…etailbig.php?… /> nebo jsme tam viděli ještě jeden, sice neměl otáčecí kola,ale byl lehký. Bohužel nevim ani značku ani název kočárku a zatim ho nemaj ani na inter stránkách (nějak jsme tu značku zapomněli
)
ale třeba si časem vzpomenu co to bylo
Sono ,
tak to je super…a máte klideček,že je mimi v pořádku,to je dobře!!!A nenapínej nás…co to bude
??????????Nebo to nechceš říct???