Poradna duly
Jana Čurdová
Co vím, tak moje kamarádka má knížku od Johnsons a je s ní moc spokojená. Těhotenství je tam po týdnech. Je tam všechno. I dětské nemoci a tak.
No holky, tady je fakt rusno, to je super.
Mahony , myslim, zes to byla ty, na zacatku sis stezovala, ze nikdo nepise a bala ses, ze se diskuze nerozjede
a ted nestihas. Co mas z toho, ja taky ne. Ja uz si musim delat poznamky, jinak bych byla ztracena.
S tou knizkou, uz jsem to tu nekomu doporucovala, zajdete si holky do knihovny a podivejte se, ktera se vam nejvic libi a jestli se vam bude libit super moc, tak si ji pak muzete koupit, ale ja mam zkusenost, ze tech knizek je tolik a ne vsechny jsou az zas tak dobre a poucne.
Miso , jee, ty uz mas metrik
Jsi sikulka, hned jsem si vsimla. Moc pekny!
Milo , jeste ze te mame, nase zkusena mamco, diky, ze nas vsechny uklidnujes od vselijakych bolistek a pichani (ja jsem to mela taky, pri chuzi, pri kazdem kroku me pichlo vlevo dole, ale uz to preslo)
Jsme moc rady, ze si na nas udelas aspon chvilku cas i s Danielkou.
Bebe , tech belicich prouzku bych se nebala, peroxid je neskodny, spis naopak, slysela jsem o nem same dobre veci. Mozna bych spis vynechala kavu, nam tu porad rikaji co nejmin kofeinu. Cim min tim lip.
Stiko , pani, 3 cm! Tak to jsem rada, snad ten muj prcek uz je taky tak velky
Proc vlastne musis porad lezet? Uz je vsechno v poradku, ne? Musis lezet cely 1. trimestr? Ja v posteli rada ctu, ale to se taky neda delat porad. Co kdybys zacala hackovat vybavicku
Nebo vysila nejaky obrazek do detskeho pokoje?
MaK , chudinko, tobe je tak spatne? At se to brzo zlepsi, chudinka i Kristynka, musi se o tebe bat. Toho strachu uz se nezbavime, ze? Ja se taky uklidnim, az prcka uvidim na vlastni oci a bude mit vsechny prsticky a nebude mit sikme oci
To je udel maminek, ze? ![]()
Jahudko , nafoukla jsem taky vzdycky vecer. Vcera jsem si dala jedny uplejsi kalhoty a brisko uz pekne vykukovalo
To je jeste brzo! Ja za chvilku nebudu mit co na sebe!
Lucci a kam byste radi na svatebni cestu? Litat muzes, toho se neboj. Ve 20. tydnu uplne v pohode. Jen musis hodne pit a casto vstat a prochazet se. To zvladnes ![]()
Ja jsem nad jmeny premyslela, ale nechala jsem toho, bylo to umorne
Vybavicku jeste vubec nechystam, ale chysta mi kamaradka veci po svem chlapeckovi. Mysli si, ze budu mit kluka, ale ja chci holku!!!
Prinejhorsim bude mit holcicka tricka s autickama ![]()
Mne je dnes dobre, jsem rada. Hned toho vyuzivam a pilne pracuju. Ale kysele rybicky uz dnes byly ![]()
Holcicky, mejte se vsechny krasne, Zanet
tak uz to tam mam ![]()
ja mam velkou knihu o matce a diteti a zda se mi dobra!
Ahoj všem,
koukám že jsme se pěkně rozjely, ale bohužel nestíhám všechno přečíst, závidím vám ten volný čas…
Já jsme vyrazila včera na kontrolu ke svému doktorovi, ale v čekárně bylo úplně plno a po 1,5 hodině čekání sestřička oznámila, že panu doktorovi končí ordinační doba a že nás už nevezme! Byla jsme pěkně otrávená, protože jsem strašně zvědavá na UTZ. Takže to zkusím zase zítra a jestli mě sestřička nevezme, tak jsem rozhodnuta do ordinace vtrhnout násilím! ![]()
Jinak s pícháním v podbřošku mám stejné zkušenosti, s Haničkou to bylo stejné a myslím, že je to normální. A nevolnosti jsou pořád a hrozné, teď v tom horku do toho i závratě, ale musím to zvládnout! Hanička je tento týden v jesličkách, takže vždycky když přijedeme v 16 hodin domů tak se spolu schoulíme vpracovně na postel a hodinku si chrupnem! Ještě že tak, manžel jezdí domů až okolo 19 hodïny a to bych asi po celém dni v práci nezvládla! Ale s HAničkou mi bylo špatně jen 12 týdnů, potom jak mávnutím kouzelného proutku všechny nevolnosti a nechutenství zmizelo a já jsem si to až do konce pořádně užívala! Tak doufám, že za měsíc bude lépe, jen ten měsíc vydržet…
No nic, Hanička se domáhá mojí pozornosti, vyrazíme na písek.
Mějte se moc fajn a zítra se zase ozvu jak jsem dopadla.
Hanka
Holky znovu všem pro uklidnění, píchání v podbříšku, při straně je normální, tlusté střevo je utlačované rostoucí děloho, po vykandění cítínte určitě úlevu, nebo jsou to napínané vazy dělohy a nebo prdíky…jo ty trápí i maky. Jinak výtok jako soplík mám a znám ,pokud je žluto bělavý je to pohoda, zelený a smrdutý se léčí, je to plíseň nebo kvasinky v těhu dost často…mimi neškodí ani léčba jen zanedbání. Jinak určitě používáte nějaké intimný mycí prostředky na bázy ph o, nebo s laktobacilem…mě dr. doporučuje už druhé těhu výplachy pochvy s tantum rosa, ale to se mi nelíbí, i když je to účiné, ale je mi nepříjemné…Zítr jdeme na UTZ, s manželem se těšíme, že oba uvidíme co máme+ screening ve 12 týdnu. Špatně je mi už jen tak na trojku a už ani tolik nejím. Břicho mám jak balón, musím pohledat těhu oblečky…to budu zase kočka, v těch námořnických kalhotech! Tak zatím pa pa Nane2
Nane, taky tobe zkusena mamulko moc diky za uklidneni. Ja jsem si taky vsimla, ze mi vsechno zacina byt tesne, ach jo. Snad budu nosit vsechno na gumu
At je vsechno v poradku zitra na UTZ a uvidite broucka.
Tantum rosa mi taky doporucovala doktorka, ale ja taky na vyplachy neverim, myslim, ze delaji vic skody nez uzitku. Lepsi do bazenu nechodit. Hlavne ne do virivky, protoze horka voda se pri tehu jednak nesmi a navic se tam ty bakterie a kvasinky a buhvico pekne mnozi. Takze holky, radsi jedte k mori ![]()
Hanko, teda to bych byla nastvana cekat u doktora 1,5 hodiny. To tady nastesti neexistuje. Pokud jsem objednana na urcitou hodinu, tak tam nikdy nesedim dyl nez 10 minut. Snad to zitra dopadne lip. Bojuj! ![]()
Za chvilku ti bude urcite lip. Ja uz to pozoruju, dnes se citim uplne super a sice rano kysele rybicky byly, ale jinak mam chut na vsechno (bohuzel dokonce i na cokoladu, tak tu chut jsem zpatky nechtela) ![]()
Mejte se hezky, Zanet
Ahoj holky.
Tak sem posnidala rybickovou pomazanku a hned je mi lip. Taky mate po probuzení desnej hlad??? Driv sem dostala hlad az v praci (cca 1,5hod po probuzeni) a ted s hladem uz vstavam. Taky sem hrozne unavena, po ulici se plouzim jak snek, kde je moje svizna chuze??? ![]()
Dneska jedeme pod stan, do nedele, tak si snad odpocinu, uz se tesim.
Co se tyce knizek… ja osobne mam vybrany dve (uz sem to tu psala)… jednak Co cekat v radostnem ocekavani a druhak Zdrave tehotenstvi, prirozeny porod . V knihkupectvi sem s obema sedela snad 20min a studovala, vic se mi libi ta Co cekat… Mam je ted rezervovany v knihovne, dneska si pro jednu jdu, kouknu na ni a uvidim. Jo a urcite si koupim Nejstastnejsi miminko v okoli od H. Karpa. Ale na to je dost casu. ![]()
Vybavicku-alespon cast-podedime po kamaradce, zrovna o vikendu mi rikala, ze at si pospisime, ze mimiska planuji i jini známí a ze to da tomu, co driv prijde. Bohuzel zatim tehu tajime, takze doufam, ze za mesic to jeste nebude pase. ![]()
Vcera sem byla zkouset svatebni saty, na fotce se mame libi jedny s raminkama, jenze ty mi celkem obepinaji pupik a za dva mesice to bude jeste horsi. Jo a na saty co se libi me, mi muj drahy tatinek sdelil, ze sem v nich jak rambo.
Jsou s holymi (y??) rameny a to mi prej vubec neslusi.
Ach jo. Alespon ze priteli se libi.
Tak zatim, jdu vytvaret hodnoty.
Ahoj holky,
vy jste tak čilý spisovatelky, že nestíhám číst a ještě na to reagovat
Mám v práci docela fofr, protože od pondělka mi začíná zasloužená 14ti denní dovolená, tak musím všechno dodělat a stihnout, abych tu nechala čistý stůl.
K tomu píchání v podbříšku se taky přidávam. Nijak zvlášť mě to neznepokojovalo, protože s Lukáškem jsem to měla taky a bylo to v pohodě. I když, někdy, když třeba prudce vstanu a narovnam se, tak mě tam píchne tolik, že se leknu, ale rychle to přejde. No jo, no, proto se tomu říká jiný stav ![]()
Jo, knížku já si asi žádnou kupovat nebudu, ale moje kamarádka má Velkou knihu o matce a dítěti a ta se mi líbí moc, tak si jí asi půjčím.
Ale zjišťuju, že čím víc toho vím, tím víc se pozoruju a bojim. A jak tak pročítám různý diskuze…např.TPP…tak mam čím dál větší strach, aby bylo všechno v pořádku…sladká nevědomost ![]()
Páááááá Luka
Ahojky spolučekatelky ![]()
Tak to jste mě opravdu uklidnily, že to píchání i prudké je normální… už jsem z toho byla na nervy
No jo, teď už se těch starostí nezbavíme ![]()
Jinak mi asi začínají pěkně krušný časy.. včera mi bylo hrozně blbě a pořád jsem čekala kdy bude těhuvrh… naštěstí jsem to ustála. Taky se mi strašně motala hlava… ach jo… jiný stav
už abysme měli ten 12tt za sebou a měly trochu klidu ![]()
Cau tehulky,jak je? Me je blbe kazdej vecer a v noci, ale jinak pres den je to docela ok, ale ty vedra!! Dneska sem se radovala, ze je zatazeno a zase uz ten zlatej kotouc vylejza, ach jo. Vcera jsem tu mela 35 stupnu, mame byt na jih v patym patre a okna jen na tu stranu ![]()
Co bych dala zy ochlazeni a destik, no vy asi taky ne? S tou nevedomosti je to fakt, mam vsechno nacteny a cim vic vim, tim vic se bojim. Na tynevolnosti mi pomaha hodne vychlazena cola po lzickach, to mi doporucil doktor a zabira to. Chtela jsem jet na chalupu do chladku, ale nedoporucuje mi tak dlouhe cestovani, ze to auto hazi a vibruje, prej at jedu, ale kdyz mi bude po 15min tvrdnout bricho tak to otocime. No jo ale ja nepoznam kdy tvrdne a tak nikam radej nejedu. Tady sem furt sama zavrena a na chajde je mama a teta, ale nebudu riskovat. Holky, jak casto chodite na kontrolu? Ja jdu az 25.7. a prijde mi to dlouho. No asi je to normalni, tak se drzte mamulky, cusanek
Stiko … ja mam mezi kontrolami mesic, taky mi to prijde dlouho, ale do 21.7. to snad vydrzim.
Jo a ta cola pomaha obecne na zaludek, kdyz clovek zvraci… mam to vyzkouseny, ale musi se fakt po lzickach, ne pít!
Ahoj holky, tak ja bych taky mela mit TP v unoru, potvrdi mi to dr. v patek na Uz. Muzu se k vam pridat?
Podle toho co jsem pocitala ja tak 1.,2. unora. Doufam ze v patek mi to reknou presne…
Ahoj holky,
za dobrou radu ohledně knihy bych byla taky dost vděčná… přeci jen mám také pořád nějaké bolení, píchání a pod. a pod… a nikdy nevím, jestli je to vážné, nebo normální.