Poradna duly
Jana Čurdová
Poslušně hlásím: kontorla dopadla dobře. Mám fotečku. Prdelka se otočila obličejíčkem, tak je krásná. Pak jí dám do galerky. Máme už 4 cm
Je to tak úžasný ![]()
Misa2: rozhodně nesmíš litovat, já si nedovedu představit, že bych byla ve tvé situaci. Ale pro bezpečnost tebe i tvých dalších dětí ti asi nic jiného nezbude a tak to asi musíš taky brát. Drž se.
Matessa: já jsem úplně prapůvodně taky nechtěla vědět, co to bude, ale nějak jsem změnila názor a už se nemůžu dočkat až mi to doktor řekne ![]()
Ahojky pupíci,
musím vám napsat jednu krásnou hlášku našeho klokánka. Ona ráda poslouchá Pejska a kočičku a tam jsou občas docela jadrný staročeský výrazy, dnes už téměř vulgární a tak jsme byly v jednom krámku a malá tam obdivovala a očmuchávala takový pěkný mejdlíčka a prodavačka si s ní povídala a najednou slyším Lenču: „… no a mýdlo se nesmí papat, protože to bysme pak měli plnou hubu pěny“. Prodavačka zalapala a rozchechtala se a já rychle uvedla na pravou míru z čeho to má. Je s ní fakt zábava.
Holky, s těma svýma týdnama nikam nespěchejte, on se člověk (já) pořád těšil - už aby měl větší bříško, už aby to bylo na světě, už aby to sedělo, už aby to chodilo, hrálo si na písku, … a ono to tááák uteče a je to všechno pryč jako když luskne a už to půjde do školky a za chvíli … Ještě, že mám to štěstí a můžu si to teď všechno zopakovat a znova vychutnat.
)
Mak, koukám, že budete kupovat kočárek? A to nemáte po Kristýnce nebo chcete nový? Já totiž mám hluboký a sporťák a golfky, … jenže … když se tak podívám co se zase teď prodává, tak jééé, strašně moc bych p o t ř e b o v a l a nový (alespoň ten sporťááák a už budu hodná), jenže to doma nemůžu ani nadhodit, pče bych se asi se zlou potázala.
) Kupovali jsme zvlášt hluboký, protože jsem chtěla nějakou velkou korbičku a ne ty pidi co jsou u kombinací a ten se teda fakt povedl, obyčejný, levný, prostorný jako za starých časů ;o), takže to je v pořádku, ale se sporťákem jsem úplně spokojená nebyla, jenže mu bohužel nic není (aha, že mu nic není? to je nápad!!! ;o))) ) a tak není důvod kupovat jiný. ??? Ach jo, to jsou starosti.
)))
Co se týče toho nechat si říct pohlaví, moje mamka mě taky pořád přesvědčovala, abych si to říkat nenechala a mě to bylo tak nějak docela jedno, myslela jsem si, že mi to říká, protože to je nějaká pověra nebo zastaralý zvyk nebo co a tak jsem se po tom teda nepídila a můžu říct, že, když jsem se to dozvěděla až ve chvíli kdy jsem mimíska měla u sebe na bříšku, ta radost byla neskutečně intenzívní, protože najednou ten krásný malý uzlíček dostal konkrétnější podobu, byla to holčička, moje holčička a ne TO miminko. V tý vší velice emotivní radosti to byla voňavá třešnička na dortu. Takže tentokrát si to taky nechci nechat říct a už se těším na to překvápko.
)
Míšo, je mi líto tvýho nelehkýho rozhodování. Držím palce ať jste silný a dobře to dopadne. Možná k tomu zkus přistupovat víc rozumem a tolik si nepřipouštět city… Je to těžký, držím palce.
Normálně Žanet i ty naše miminka na fotce jsou si podobný. Když jsem to viděla, tak jsem si říkala - hergot, dyk to je ale moje miminkooo! .o))) Pokusím se tam dneska tu fotku taky šoupnout.
tak se mějte všechny moc hezky
Kuli,to je teda fakt,všechno to strašně rychle uteče a za chvíli budem mít doma puberťáky
.Třeba mě se těhu zdá hrooozně dlouhý,zvlášť,když si řeknu,že AŽ v únoru…to je prostě straaaašně daleko.Ale vím,že to bude za chvilku.V prvním těhu jsem byla od 5.měsíce doma,neměla jsem nic na práci a myslela jsem,že září nebude asi nikdy.Ale i tak to uteklo hrozně rychle a vůbec mi od porodu život tak rychle utíká
.Tímhle tempem budu za chvíli stařena ![]()
Kočárek-na Kristýnku jsem měla čtyřkombinaci,velkou,prostornou,jako hluboký byla celkem fajn,ale byla veliká a těžká a já docela dost jezdím autobusem,metrem a tak,takže jsem se s ním docela dost nadřela.Na sporťáku už jsem těch chybiček našla víc,takže jsem ho po odježdění prodala.Jednak pro to,že jsme si říkali,kdoví,kdy se zadaří další mimi a neměli ho kde uskladnit,ale upřímně přiznám,že i pro to,že jsem v tomhle směru děsnej rozmazlenec a vybojovala jsem si,že když manžel v týdnu užívá auto a já musím jezdit MHD,tak si pořídím vozítko,které mi to trochu usnadní a nebudu se s ním celá splavená rvát a ještě za ruku druhé zlatíčko(to bych s tím původním fakt nezvládla,jednou rukou byl takřka neovladatelný).Takže tak ![]()
Ale po Kristýnce mi zůstal Quinny zapp a ten si plánuju nechat pod autosedačku a pak jako golfky.
A poznámka vaší berušky o hubě plné pěny nemá chybu
.Se nedivím,že šla prodavačka do kolen ![]()
Míšo,máte to fakt těžký,ale těch PRO pro redukci je asi přecejenom víc,že?Myslim na vás,už aby to bylo za vámi
Jak se rozhodnete,tak to bude,ale pak už to chce nechat být a neřešit…
Ahoj všem,
tak na vás zase koukám a všem blahopřeji k dobrým výsledkům z kontroly u lékaře. Já jdu na kontrolu za týden a ani nevíte, jak se těším až zase uvidím miminko na UTZ. HAničce jsme řekli, že má maminka v bříšku miminko (i když si vůbec nejsem jista nakolik to chápe, klidně jsem tam mohla mít pejska nebo panenku
) a několikrát za den příjde, vyhrne mi triko a pohladí mě po bříšku a miminku dá pusinku! Tak doufám, že jí ta láska k mladšímu sourozenci dlouho vydrží!!! ![]()
Míšo, držím palce na redukci, určitě vše dopadne dobře! A budou ti ji provádět ve Zlíně? Já jsme ve Zlíně rodila a musím tamní nemocnici velice pochválit a jedině doporučit, setkali jsme se s báječným přístupem od úplně všech!
A pohlaví miminka - my si ho rozhodně necháme říct. Haničku jsme taky věděli, ale nikomu jsme to neřekli. A bylo moc fajn, když jsme na ni od toho 20tt mluvili jako na Haničku a vlastně i u porodu jsme ji pořád oslovovali jménem a nakonec jsme nakazili i porodní asistentku a taky ji lákala ven slovy „Tak už pojď, Haničko!“ No prostě to byla paráda, ale o porodu až jindy…
Tak se mějte pěkně, celá rodina mi usnula a tak se asi přidám k nim!
Hanka
Vy jste se mi tady zase rozpovídaly… to je fajn
![]()
Lucci , ta velikost je určitě v pohodě. Já jsem byla na UZ v 9+1 a oba prckové měli 26mm a pan doktor to odhadoval na 9+3, takže to je to samé. Výbavičku se zatím snažím neřešit, ale nějak to nejde, takže už s manželem všude koukáme na kočárky. On je ten výběr pro dvojčata docela omezený, takže mám strach, že to nestihnem ani do února
No snad neskončíme jako MaK u Kristýnky ( i když to by bylo možná ještě dobré
) A o víkendu už chtěl manžel kupovat nějaké dupačky, protože byly v akci a strašně se mu líbily
. Tak jsem ho musela násilím odtáhnout
.
Dendulko , zdravím tě. Občas na nás jukni jak se ti daří. Sice občas nakukuju do března, ale někdy vás nestíhám číst.
Matesso , vesnice je vesnice, ale vyprdni se na ně ![]()
Přemýšlela jsem jestli si necháme říct pohlaví, ale tím že to budou dvojčata, tak si to říct necháme (ale asi to nebudem říkat nikomu dalšímu). Přece jenom jim chceme připravit hezký pokojíček a podobně.
Miso , moc ti držím pěsti. Ani nevím co víc k tomu napsat.
Kuli , Lenča je tedy číslo
S těmi týdny máš asi pravdu, ale já se teď nemůžu ubránit počítání dní od jednoho ultrazvuku k druhému ![]()
Zanet , to je super, že se zase podíváte domů. Mamka bude mít určitě radost, že? A kde máte Spunky když odletíte? A ještě jedna velká gratulace k UZ ![]()
Jahudko , sdilim tve nadseni z ultrazvuku. Ze je to krasa videt miminko na vlastni oci? Jak se poprve objevilo na obrazovce, tak jsem si rikala, kdovi jestli je vubec zive, vzdyt se vubec nehybe… ale pak jsem zakaslala a zacal tanec, pak uz bylo zive az moc
Taky jsme poslouchali srdicko - 167 tepu za minutu, jak masinka. Za mesic pujdu na kontrolni ultrazvuk, tak uz se tesim.
Kuli , cely den jsem cekala, ze to tve mimi se objevi v galerce, abysme mohly porovnavat
Tak treba zitra. Tos hezky napsala, o tom prekvapeni u porodu. Asi obe varianty (vedet i nevedet) maji neco do sebe, vzdycky jsem si myslela, ze to budu chtit vedet, ale ted tihnu spis k tomu nechat se prekvapit ![]()
Mak , to me taky desi, ze ted se muj zivot bude motat jen kolem mimca a ja si ani nevsimnu a budu stara… Ale na takove veci lepsi nemyslet a premyslet jen nad tim dobrym.
Hannko , to je krasne, ze Hanicka uz se tak tesi na sourozence. Ja myslim, ze ji to urcite vydrzi. Pro ni je stejne asi jednodussi predstava, ze v tom brisku mas panenku, se kterou si pak bude moct hrat ![]()
Zuzi , to vis, mamka se tesi a ja taky. Spunky zustava doma, jsou tu pres zahradu Dannyho rodice, takze se o ni postaraji. Diky za gratulaci. Ted uz chapu to nadseni z tech cernobilych obrazku plnych svetlych a tmavych fleku
![]()
Dnes v noci se mi konecne vrati manzel, tak uz se tesim. Byl pryc 12 dnu.
Ted uz ho nikam nepustim! ![]()
Ahoj holky,
zdravím Vás po 14 dnech „dovolené“ 3 dny jsem Vás dočítala, ale bylo toho tolik, že nedokážu reagovat na nic ![]()
Dovlenou jsem ukončila po 3 dnech a přešla jsem s Lukáškem na paragraf, protože dostal zánět průdušek, antibiotika a zákaz pobytu na sluníčku
Takže jsme se v těch vedrech pařili doma, malej se nudil…no prostě paráda
Teď je u mých rodčů a má se dobře ![]()
Kontrola mi dopadla dobře, mimi je v pořádku a další kontrolu mám 15.8., to jdu na krev a dostanu průkazku…tak konečně ![]()
Jinak mi si pohlaví říct necháme, věděli jsme to i u Lukyho a netajili sme to a teď to chceme stejně. Než poslouchat až do konce zvídavý otázky : Tak co to bude???, radši všechny zvědavce uspokojíme hned a budeme mít klid ![]()
Taky sem zaznamenala, že ste se bavili o kočárkách…já potřebuju novej, protože u prvního sme chtěli ušetřit a koupili sme polskej křáp a ten je úplně K.O. Takže se nám ta laciná koupě teda vůbec nevyplatila
Tentokrát budu vybírat s rozvahou a nebudem škudlit ![]()
Zdravím všechny nový těhulky!!!
Paaaa Luka
ahoj holky, vsem vam moc dekuju za podporu… proste to tak bude a nesmime se v tom dal rypat a premyslet nad tim co by kdyby…
hanko, me to budou provadet sice ve zline ale v Atlasu, je to vlastne 31. budova… ale byla jsem tam na laparoskopii a dalo se to…
pak vam dam vedet a holky fakt moc diky…
a uz dost… uz me to dojima… ![]()
doufam ze vam mimca rostou a ze je vse v poradku a vam je dobre…
me vcera brali i krev (z obou ruk - dve strikacky) ze na prvni tehu testy… uz vam je taky delali?
a uz mate vsechny prukazku? me ji asi vystavi az moje gynekolozka…
Ahojky holky!
Počásko je úplně parááádní, já se motám míň a míň. ![]()
Misko - taky držíme palečky a tak a vůbec!
Hanni - to je hrozně hezký, že se Hanička takhle těší na miminko! To mě dojalo.
Zanet - příští týden se má prý malinko oteplit, ale takový pařusy jako v červenci by to už být neměly. A taky chladnější noci. Uf uf uf. Tak poleť!
Zprávy z kontroly:
Mimís vypadá jako zombie (pak dám fotku do galérky), má cca. 9 cm. Já vypadám taky jako zombie, mám při 175 cm 53 kilo…
Nějak mi to celou dobu nepřišlo, až když jsem se dostala mezi lidi. Ale prý je to OK a já už se docela cpu. A už mě tlačí kalhoty, takže jsem jak oteklá niť. Našla jsem u mámy šortky s laclem, ty jsou pohodlný, ale zato v nich vypadám ještě vyzábleji než jinak. No ale já jsem tak strašně ráda, že je mi líp, že je mi úplně jedno, jak vypadám. Akorát chudák manža, že se na to musí koukat, ale prý mu to nepřijde (hm, to on musí říkat, žejo…
).
Na další kontrolu jdem 31.8. a předtím ještě na krev na tripple testy.
My si pohlaví říct necháme (i když člověk musí být vždycky připraven na to, že to není stopro) a ani se s tím nebudeme tajit. Jsme se prostě takhle nějak shodli.
A věcičky bych taky chtěla kupovat postupně, mít čas to vybrat a tak. Teď jsou ty věci tak roztomilý, to by se jeden neudržel. ![]()
Tak holčinky, mějte se všechny moc krásně a pohlaďte bříška!
Pa Majda
Ahoj holky,
nekdo se tu ptal,jestli uz mame vsechny prukazku,tak ja ji mam uz od 8tt. Ale fotecku mi da az na pristi kontrole - 15.8. Jenze mi nefunguje skenr,tak jeste nevim,jestli ji sem nejak dostanu ![]()
A vybavicku budu kupovat postupne,neco dostanu od kamaradky a hodne od spoluzaku a rodiny atd.
Ale priznam se,ze jsem neodolala a objednala si asi 5 kousku obleceni…jenom tak
Vim,ze je brzo,ale bylo to tak roztomily… ![]()
Pohlavi si nakonec rict nenecham,prece jen si chci vychutnat ten pocit,az mi ho po porodu ukazou a pak mi bude volat cela rodina a ptat se,co to teda je…
Kdyz ja bych tak chtela holcicku-Natalku,ale babca mi zakazala dat Natalku…ona mi vlastne zakazala mit holku
Tak me porad cpe okurkama,aby to byl kluk.Teda nevim,jak to tomu napomuze ![]()
Ve vesnici jsem zatim stale zhavym tematem,ale zacina to upadat…Ted je v kurzu jedna 15 leta holcina,co prave vysla ZS a je v 6 mesici ![]()
Mejte se kraaaasne a mimca at se maji jeste lip
Ahoj holky.
Taxem vcera doma uklizela a dnes me boli pupik. Picha na leve strane.
A to sem „jen“ uklidila koupelnu, kuchyn a obyvak a uvarila gulas. No… nesmi se to uz prehanet, zda se. A nebo bude cvrcek peknej lenoch, kdyz nesnasi uklid uz ted. ![]()
Vcera jsem rekla tehu v praci sefovy a dnes ostatnim (4lidi). Celkem maji radost. To me potesilo. Uz sem si predbezne dohodla pul uvazku nekdy od leta-uvidime, jak na tom budu ja i cvrcek.
Matess … prosim te, jak ti babi muze zakazovat jmeno.
Just bych dala takovy, co se libi me. ![]()
Jo-dekuju za uklidneni s velikosti miminka, sem rada, ze jsme v normalu. ![]()
Dnes se snad dostanem k tomu, rict to doma, tak drzte palecky. (nasi furt nekde litaj
)
Majdo, to jsi teda hubenoura… ale to je pekne kdyz ma mamca jenom brisko… a ne ze je cela zavalita… tak budu vypadat ja, mam skoro o 20 kilo vic nez ty pri stejne vysce! hruza!
Matessa, vzdyt to je pekne jmeno!!!!
Lucci, tak v praci uz to vi a vasi ne?
Majdo, to jsi teda hubenoura… ale to je pekne kdyz ma mamca jenom brisko… a ne ze je cela zavalita… tak budu vypadat ja, mam skoro o 20 kilo vic nez ty pri stejne vysce! hruza!
Matessa, vzdyt to je pekne jmeno!!!!
Lucci, tak v praci uz to vi a vasi ne?
Ona to ta babicka tak nemyslela,asi jsem to spatne napsala. Kdyz ona se zna s tolika dalsima babcama a hodne z nich maji prave vnucky Natalky nebo Elisky,tak chce,abych si vybrala jine jmeno. Ale samozrejme to vsechno zalezi na me. Babicka je moje zlaticko ![]()