Poradna duly
Jana Čurdová
Zuzi, mas pravdu, jsou to jen formality, hlavne ze mimi je komplet upecene a ma 5 prsticku na kazde ruce ![]()
Ty dvojcatka v satku jsou super!
Mahony, ty me honis, no jo, mas to tu
I s nasi novou maminkou Kuli
TP----NICK/věk-------------bydliště----------KO------(deti)
28.1. - Lilik/28------------------------------16.8.
31.1. - Hanna/32 ---------Kromeriz-------9.8.---(Hanicka 1,5)
2.2. - Ryta-----------------Kladno
2.2. - Kuli---------------------------------------------(Lenka 3)
3.2. - Zanet/33 -----------Florida, USA -29.8
3.2. - Zlata/29 ------------Praha 10 -------16.8.– (Kamilka 8,5)
4.2. - Mila/26 -------------Plzen------------------ (Dany 6 mes.)
5.2. - Majda/28-----------Kladno---------1.8.
5.2. - Nane2/31-----------Brno---------------------(Vitek 5,5, Anicka 1,5)
13.2. - Mahony/29-------Pardubice------1.8.
13.2. - Stika/35-----------------------------25.7.
15.2. - Kacka2/30--------Prerov-----------8.8.
16.2. - Oren----------------Jikev------------26.7. (dvojcatka)
18.2. - Lucci/26-----------Praha-----------18.8
18.2. - Lukaska/28--------C. Budejovice----------(Lukasek, 3,5)
20.2. - MaK---------------Praha------------7.8.----(Kristynka 2,5)
22.2. - Zoona/28----------------------------17.8
23.2. - Jahudka84/22-----Praha------------1.8.
27.2. - Dendulka/28------Severni Cechy ---------(Stepan 8, Tomas 6)
27.2. - Ruza---------------Slany------------26.7.
28.2. - Zuzika/27---------Litomericko----28.7. (dvojcatka)
6.3. - Misa2/31 -----------Zlin----------------1.8. (zatim trojcatka)
Oren, tak to se tesim na tu fotecku s medvidkama
Akorat ze mi na galerku jeste nikdo neodpovedel
Budto jsou fakt na dovolene nebo je budu muset trosku popohnat. ![]()
Žanet já mám dojem, že jsem tu četla, že i Šárka je mimo net (ta dokonce 3 týdny). Budem si prostě muset počkat. A dík za seznámek, ale zas tak to nespěchalo. Honit Tě teda vážně nechci ![]()
Oren - na medvídky se moc těším ![]()
Počet kusů vyžehleného prádla (do této doby): 0
Počet kusů nevyžehleného prádla (bůh ví do kdy): asi milion
Mahony
Ahojky, dobré ráno,
čeká nás další parnej den, ale snad si o víkend od veder drobátko odpočineme, už se těším. Žanet (ty asi ještě chrupkáš, viď?;o) ), chtěla bych ještě doplnit své údaje do seznámku: město Mělník, věk 33, ty data tam jsou asi termíny příští kontroly??? jestli jo, tak 17.8.
díky
Píšou v jedný chytrý knížce, že dvojčátka jsou každý v tom svým vaku, ale mohou se sebe dotýkat, takže si vlastně už v bříšku spolu hrají. Také děti v bříšku vidí světlo, takže vnímají když se maminka opaluje nebo když večer před spaním zhasíná lampičku. To je hezký, že jo? Když jsem čekala Lenču, tak se říkalo, že když je před porodem děťátko otočené obráceně, tak může pomoct svícení baterky do rozkroku a třeba rádio (nebo tatínkův zpěv ;o) ) taky v těch místech, protože prckové jsou hrozně moc zvědavý a pokouší se tak otočit.
Dneska fakt už musím něco dělat, takže hezký den všem.
Ahoj holky,
pro Žanet - já mám další kontrolu 21.8.
mezi tím velké vyšetření u Apolináře, ale to do seznamu počítat nebudeme. Jde spíš o dvojitou kontrolu, aby bylo všechno v pořádku.
Nicméně se tam pokusím pro Pražačky zjistit maximum informací, aby jste je měly k dispozici až se budete rozhodovat kde rodit!!
Já to mám k Apolináři z domova také 70 km, ale denně jezdním do Prahy do práce, takže zvládnu v Praze i porod.
Každopádně pro Zuziku - zá:,–(ně mi nedoporučují porod s dvojčaty v Mladé Boleslavi nebo v Nymburku. Nikde nejsou vybaveni, tak aby měly miminka doboru poporodní péči. Podle info mé Dr. nás stejně s dvojčaty umístí do nemocnice dříve. Moje Dr. mi říkala že to vypadá, že mě tam pošle kolem Vánoc - snad po Vánocích
, abych si to ještě užila doma s rodinou ![]()
A pak už jen klid na lůžku a co nejdéle je udržet v mém bříšku.
Ahoj těhulky,
tak hlásím, že jsem absolvovala dnešní kontrolní UZ
a pan doktor byl velmi spokojen
Mrňousci jsou jednoznačně dvojvaječní, takže je možná i varianta kluk a holka
a navíc jsou to pěkní „pučmelouni“ (tak je nazval pan doktor
). Mají oba stejně 26mm a vypadají zatím, že si navzájem „neškodí“ (což se někdy stává u dvojčat, že jedno žije na úkor druhého) a že jsou velmi dobře živeni
Průkazku zatím nemám, jdu zase za 14 dní (to už ji dostanu, už budou i výsledky z krve), takže pro Žanetku - KO 10.7. ![]()
Oren , já jsem právě na toto téma zatím s dr. nemluvila. Dneska naznačil, že si nenechá ujít porod (je primářem v Roudnici kam chodím). Ale uvažuji, že se přesto zaregistruji pro případ předčasného porodu u Apolináře. V pátky tam mají informační schůzky, tak jsme s manžou uvažovali, že bychom tam zítra nebo příští týden v pátek zajeli a poptali se. Zase si nechci připouštět že porodím předčasně a pokud bych normálně donosila (i takových mamin je docela dost) tak si myslím, že je to jedno. Takže asi budeme mít dvě varianty.
Všechny vás zdravím
![]()
Já mám dneska takovou radost ![]()
No samozřejmě opravuji kontrolu - 10.8.
fakt jsem dneska mimo
![]()
Jo ještě pro Oren - sleduji na www.porodnice.cz poradnu Dr.Kouckého (je z Apolináře) a právě že v případě, že nejsou žádné problémy, není zastáncem předčasné hospitalizace. Myslím, že v tomhle bude záležet na přístupu každého doktora. Pro mě je docela dneska nepředstavitelné, že bych ležela dva měsíce ve špitále
(i když povíme si za pět měsíců až budu škemrat ať mě zbaví toho maxibřicha
a nebudu moci ani chodit
). Určitě dej vědět jak to u Apolináře dopadlo ![]()
Zuziko,
díky za odkaz, určitě tam juknu. Myslím že u té předčasné hospitalizace má ten pan doktor pravdu. Ležet měsíc v nemocnici na lůžku je pro mne naprosto nepředstavitelné. Ještě horš to je, když ležíš rovnou na porodním - to se vlastně nevyspíš a celé noci jen sleduješ, jak okolo tebe rodí 3× za noc jiné maminky. No žádná krásná představa!!!
Ncméně u mne jde asi o to, že bych se já (ani doktorka) nerada dostala do situace, kdy mi praskne voda a v únoru, kdy může být třeba sněhová kalamita mne manžel poveze 70 km do porodnice. To by mne taky nemusel vůbec dovézt. Nebo bude v práci a já porodím doma??
No při těchto představách bych byla možná radši v nemocnici pod stálým dohledem. Myslím, že se před porodem - cca 7 týdnů radši ani nehnu, abych si nevyprovokovala předčasný porod.
Jinak gratuluji k maličkým. O tom parazitování jednoho na druhém mi Dr. říkala, že se to projeví až budou větší a bude méně místa. Nyní mají obě dostatek a ani se zatím nedotýkají ![]()
Ale jsou to moji medvídci… i když bude jeden menší… já si ho pak doživím!!!
Ahojky holčiny,
tak jsem konečně zase tady. Jsem na neschopence a neměli jsme doma internet, tak teď konečně máme… zrovna to testuju ![]()
Tak co je tady nového???
Mahony , bud v klidu, seznamek kdykoliv rada poslu ![]()
Jak dopadlo zehleni?
Dnes jsem poslala dalsi zadost o galerku. Sarka mi neodpovedela, asi ma fakt dovcu. Ale nekdo by tam snad mohl byt, kruci ![]()
Kuli , jo jo, u nas je o 6 hodin min, takze kdyz vy tu rano stebetate, tak ja mam jeste pulnoc
Dik za info do seznamku. Pochopilas to dobre.
Kde ty na ty informace chodis? Ale je to hezke, jen si nedovedu predstavit tu baterku a Dannyho, jak mi tam zpiva ![]()
Oren , no pani, uz po vanocich do nemocnice? Tak to nic moc. Ale zas lepsi byt v klidu a v peci doktoru, ze? I kdyz doma by ti mozna bylo lip… ale je fakt, ze ten unor byva nekdy pekne hnusny.
Zuzi , jee, pucmelounci
No vidis, jak je dulezite pekne papkat, jak je pan doktor pochvalil. To je krasa, moc ti to preju ![]()
Jahudko , jsi v poradku? Proc musis byt doma?
Holky, uz se nam dlouho neozvala Stika , ze? Snad se ma dobre.
My jsme vcera navecer vyrazily s pejskem na plaz. Spunky se moc nechtelo chodit, asi ji bylo horko, ale ja jsem si to uzila. Docela si to slamene vdovstvi uzivam
Danny se vrati az nejdriv v utery vecer, tak to tu plaz stihnu urcite jeste nejmin jednou.
Akorat uz mi leze bricho z plavek (a zadek taky)
![]()
Zanet: na bříško a zadek máš teď nárok, tak na to buď hrdá ![]()
Už je to v pořádku… ze začátku jsem špinila… a teď asi zůstanu celou dobu doma. Do práce se mi fakt nechce… za ty peníze… trochu stávkuju, přiznávám… ![]()
Ahoj holky,
v práci přituhuje, takže není moc času. Termín pro odevzdání projektu se povážlivě blíží…nevím proč dělám pokaždé vše až na poslední chvíli
. Když já si pokaždé říkám času dost a najednou zjistím, že toho času zas až tak moc není
.
Výbavičku musím začít pořizovat co nejdřív, abych si náááhodou neříkala času dost až do 38.týdne ![]()
Žanet tak tu pláž ti vážně závidím
. My jedem o víkendu na Seč, to mi bude muset stačit. Ale uznej, že je to slabá náhražka ![]()
Oren - možná Tě chtěla doktorka jenom připravit na možnost, že budeš muset nastoupit do nemocnice už po vánocích. Prostě aby jste s touto možností počítali. Určitě se uvidí podle aktuálního zdravotního stavu.
Ad žehlení - včera mě zachránily Slavnosti sněženek. Mám vyžehlenou zhruba půlku a dneska to snad dorazím (i když…na balkóně mi visí další pračka
)
Mějte se krásně
Mahony
Ahoj holkýý,
tak jsem ráno byla na krvi a mám pěknou modřinu
,zítra jdu znova,tak doufám,že mi to naberou líp.
S Kristýnkou jsem dneska byla na kožním,vyškrabávaly jí takový pupínky,bylo to drama jako blázen.Když jsme vylezly z ordinace,brečely jsme obě dvě
.
Mahony,tak takhle jsem to měla já,furt dost času a nakonec jsem všechno skoro nestihla připravit
.K.se narodila 5 dní před termínem a mě prostě připadalo strašně neskutečný,že to brzo skončí a budeme tři.Byla jsem v klídku,říkala jsem si,že všechno nachystám a nakonec budu určitě přenášet,takže klídek,pohodička a najednou mi praskla voda a já letěla balit tašku ![]()
Zuziko,supéér,už se těším na fotky toho dvojnásobnýho štěstí ![]()
Oren,to je fakt,ten únor je na to počasí takovej blbej.Uvidíte,jak se to vyvrbí
.Na Medvídky jsem taky zvědavá.Já jsem ještě dvojčata na UZV neviděla ![]()
Žanet,na Štiku jsem zrovna včera vzpomněla,že se tu dlouho neukázala,snad se jen někde dovolenkuje..
Monika
Ahoj,
taky už mířím z práce k žehlícímu prknu. Ale než dojedu domů určitě sama sobě a posléze i manželovi vymyslím nějaký důvod proč dneska žehlit nebudu.
V tom horku to prostě nejde!
Hodinku v autě domů a pak se chystám rovnou natáhnout do chladného obýváku v našem starém domečku.
Jo jinak se těším , až budeme mít galerku. Moje dnešní foto z UTZ vás všechny určitě pobaví. Obě děti - jedno z profilu a druhé zepředu vypadají jak medvídci - opravdu se zdá jakoby měly čumáček a uši.

No v práci si ze mne dneska utahují, že porodím medvíďata
Příští týden asi půjdu k Apolináři na UTZ - mají tam i ten 3D tak se tam poptám… a dám všem vědět!!
Mějte se a odpočívejte!!