Poradna duly
Jana Čurdová
Cau tehulky jak se vede? Ja zatim taky nemam zadny nevolnosti, akorat bolesti v podbrisku, obcas pichnuti ve vajecniku a bolej me prsiska ![]()
Vcera jsemdo sebe naladovala, na co sem prisla, budu se muset krotit. Uz ted mi zadny kalhoty nejsou, mam nejaky nafoukly bricho.
V praci zatim nic nezpozorovali, akorat jedna kolegyne zaznamenala ze chodim furt na malou.
Preju Vam krasnej vikend, at je Vam dobre a uzijete si to.
Jo chtela jsem se zeptat, muzou se v tehotenstvi barvit vlasy? Pry to miminku skodi ze ta chemie jde do kuze a to samy umele nehty. Nechci bobyste ohrozit.
dekuju
Dobré ráno přeji,
za chvíli mažu k doktorovi a už teď jsem nervózní
. Já na gynekologii chodím taaak strašně nerada. Ale teď se s tím budu muset nějak poprat
. Až dorazím od dr, tak se ozvu.
Hezký den všem
Mahony
ahojky,
ako sa máte, a čo plány na víkend??? Šéfová dnes slaví 40.narodeniny a ideme na chatu. Nejak sa mi nece..... Už ma za to v práci sprdli
. Proste parta ludi, s ktorymi nejako nemusim travit volny čas. Tak snad to nejak prežijem. Pit určite nebudem, vyhovorila som sa na lieky. ![]()
Zanet: príprava na kojenie: otužovat prsníky a masírovat bradavky hrubšou žinkou. Aby potom nepopraskali a nenastali problémy s kojením. To som robila aj u prvého těhu a skutočne som potom nemala žiadne problémy.
Orientálni = břišni
Hodně si u toho odpočiniem.
Inak prima, že sa niekto ujal zoznamu, ja žijem v Prahe 4. rok a je mi 29.
Mahony: určite sa ozvi ako to dopadlo. Aký je tvoj Dr??? Moj je velmi príjemný človek a rada tam chodím. Dobre si s ním popovídám, je to už taký starší pán. A ma rád deti.
Stika: podívaj,sa, ked máš akekolvek pochybnosti o farbení vlasov, odlož to na obdobie po prvom trimestru. Ja už mám dost prešedivele vlasy a prave to mi bolo doporučené. Takže barvit - dám asi preliv, barva mi hrozne smrdí (amoniak) - budem až v srpnu. Nechty by sa nemali farbit. Plánuješ chodit niekam na kurz pre těhule??
Hanna: tak štastnu cestu a užite si to tam ![]()
Zlata
Ahoj holky,
pořád hic, co?
Mah , jsem zvědavá na zprávičku, až přijdeš od dr.
Zlatko , jsme na tom s postojem k dobrovolně-povinným pracovním akcím hodně podobně. Já jsem se zrovna včera vymluvila z jedné večeře. ![]()
Jinak mám pocit, že se to tady v práci asi brzo domáknou (řekla jsem to kolegyňce v kanclu a šéfovi, protože ten šílel, když jsem přišla o půl hodiny později, tak abych měla klid), jsem v sekretariátu, který je celkem průchoďák, chodila jsem do práce na sedmou a teď, jak je mi ráno blbě, tak chodím na půl devátou a lidi po mě pokukujou a uculujou se. No jo, asi to nechám koňovi. Když si to lidi domyslí a půjde „fáma“, stejně to neovlivním, tak ať mi vlezou na hrb! ![]()
Hezký den!
Majda
Cauky,
zlatko, kde presne bydlis? Ja planuju nekam chodit, ale zatim to jen obhlizim, premyslela jsem i o nejaky dule, ktera ma pomoci v prubehu celeho tehotenstvi, jeste uvidim. mrknete na
tak zatim papa
Ahoj holky nemohla jsem tomu uvěřit, ale patřím k vám. Loni v prosinci se nám narodila krásná holčička a před týdnem jsem zjistila, že jsem opět těhotná. Takže bude únorňátko. I když mě okolí straší.. věřím, že to všichni 4 všechno zvládneme.
Držím vám všem i sobě palce abychom prožily pohodová těhotenství, rychlý porod a užívaly si své krásné a hlavně zdravé mimísky a dětičky. Mila
Stika: bývam na Prahe 10. Tiež z Prahy??? Posielam ti odkaz na jednu podla mna dobru stranku. Chcela by som tam skusit hodinu jogy a potom by som sa rozhodla, či budem pokračovat.
http://www.materstvi.cz/…vi/index.php?…
Inak tá dula nie je zlý nápad. Tiež som už premýšlala o nejakej PA alebo dule, pretože po skusenostiach z prvého porodu mám nejaké požiadavky, a to sa asi nebude velmi páčit Dr.
Určite si vypracujem porodný plán. Ale asi ešte je skoro na to mysliet.
Mila: vitaj medzi nami. Tak sa naša parta únorňátek 2007 rozrástla na 8. ![]()
Majda2: chjo, nejak ma už prestalo bavit chodit pařit. Začalo to v únoru. Holt príroda… U nás v práci nič netušia, nejak príznaky ma obchádzajú…
Zdravo sa stravujem a nechodím pařit už dlhšiu dobu, takže nemajú šancu postrehnut zmenu
. Plánujem im to oznámit až niekedy v červenci. Ale už dnes jak mi vyčítali moj negativistický postoj k večejnej pařbe, tak som sa uculila štýlom „vylezte mi na hrb“
Proste my maminy už inak rozmýšlame a plánujeme.
Ahoj holky,
Tak jsem od doktora zpět. Samozřejmě, že jsem se nedozvěděla nic převratného. Chtěli mi vzít krev, což ale nemohli, protože jsem přišla až když už měli odběry odvezené. Taky se podivovali nad tím, že mě nenapadlo přijít hned ráno (jak jsem ale měla tušit, že krev budou chtít brát určitě???). Je vidět, že opravdu nejsem zběhlý matador v obíhání gynekologických ambulancí a jiných zdravotnických zařízení
. Takže na krev jdu v pondělí ráno (s tím jsem počítala). S čím jsem ale nepočítala je to, že můj dr. má od pondělí až do 28.6. dovolenou
. Mám dvě možnosti, můžu si dojít pro výsledky k jinému doktorovi na druhý konec města, nebo můžu počkat až se vrátí můj dr. z dovolené. Telefonicky mi výsledky nikdo neřekne
. Zatím neví, ale asi budu čekat. Ptala jsem se ho na sport a zakázal (teda spíš nedoporučil, ale ono to vyjde na stejno) mi vlastně všechno, co dělám ráda. Tj. volejbal, squash, aerobic…jízdu na kole pokud možno po asfaltkách (sbohem mé horské kolo
). Doporučil plavání a strečink…nesnáším ani jedno. Cachtat se dokážu pouze v moři a to ještě chvilku, pak mě to přestává bavit
.
Jsem z toho prostě přešlá. Nic mi není, nikde mě nepíchá, prsa mě nebolí…já si snad půjdu koupit další test
. Dostávám vážně strach, jestli je vše v pořádku. No snad jo.
Jo a dostala jsem balíček pro nastávající maminky, je to samozřejmě samá reklama. 1 plenka Pampers, dudlík od Aventu, Lenor pro mimina, vysoce intelektuálský časopis jehož název jsem hned zapomněla a příručka o kojení. A pak ještě reklama na autosedačky a bůhvícoještě
.
Jsem se trošku rozepsala
. A jdu vás dočíst ![]()
Mahony
Cauky Mahony,
nebud z toho smutna, ja taky se cejtim jako netehotna a stale mu rikam drzis se smudlo? Je to divny kdyz vsichni zvracej a tak a ja nic, jen se prejidam ![]()
Muj doktor se taky ke me chova tak nijak, jsem zvedava co mi rekne v pondeli a jak se smudla rozrostl, treba bude mit k ty postylce z minulyho ult i polstarek a perinku ![]()
No musime se drzet a prtata taky, vzdycky rikam, zakousni se do delohy a drz se jak muzes ![]()
zlata: jojo, taky z Prahy 4, mrknu na ty webovky
tak cus tehulky
Stiko - já myslím, že se vlasy barvit můžou. Jen ti může barva vlivem hormonů hůř chytat. Já mám umělé nehty a pryč je zatím dávat nechci. Kamarádka je ve 20.tt a ptala se právě na nehty svého dr. a prý to nevadí. Ale co doktor, to jiný názor.
Zlato - jedete na celý víkend? Většinou to bývá tak, že pokud se ti někam vyloženě nechce, dopadne to super a naopak. Tak třeba se ti tam ještě bude líbit ![]()
Majdo - no tak to se ai kolegům nedivím, když chodíš do práce o hodinu a půl dýl
. Já bych vlastně docela brala, kdyby na to v práci přišli sami. Byla bych ušetřená předstoupení před celou kancelář s výlevem o mém těhotenství.
Milo - jooooo další těhulka. Vítej u nás! A neboj, však to určitě zvládnete. Mít děti brzy po sobě má určitě spoustu výhod ![]()
Když už jste to tu nakously, kdy se chcete pochlubit ostatním rodinným příslušníkům (rodiče atd.) a kdy v práci. Já se přiznám, že ani s jedním nějak nespěchám. Rodičům a kamarádům to řekneme asi až bude vidět srdíčko a v práci to chci tutlat co nejdéle to půjde. Bude to ale oříšek, chodíme každý týden hrát squash, příští týden máme objednaný kurt na beach volejbal, občas si jdem sednou do hospůdky......vůbec nevím, jak se mám začít vymlouvat, aby to znělo věrohodně a nikdo nepojal podezření.
Holky přeji vám krásný víkend. Já se tu objevím asi až v pondělí, zítra máme sraz ze základky a taky k nám přijedou na návštěvu moji rodiče. Takže na netu nebudu.
Mahony
Ještě jsem zapomněla, Zanet , jestli se ti to bude chtít evidovat v seznamu, tak na další kontrolu jdu 29.6.
Mahony
Ja uz jsem taky povidalka hec ![]()
uz me to v praci vubec nebavi, hrozne se to vlece. na vikend jedeme na chaloupku, tak se moc tesim, to asi budeme stavit kazdou chvilku na curacku ![]()
Jdu se nechat ostrihat na kratko, protoze mi vubec nedrzej vlasy, no a barvu odlozim az po 1 trimestru.
Tak holciny krasnej vikend Vam i miminakum