Poradna duly
Jana Čurdová
holky, jak poznam v jakem jsem tydnu? Posledni ms jsem mela 1.5., ale mam ovu pozdeji ![]()
Stiko já myslím, že týdny se počítají od 1. dne poslední menstruace. Takže bys měla být 6 + 4, tj. 7. týden.
Diky Mahony, me prave doktor rikal, ze to tomu neodpovida, ze tam je jen ta postylka, tak snad vsechno bude ok, mam z pondelka strach ![]()
ale ja mela ovu az 18.5.
Dobre ranicko, holky (teda u vas uz odpoledne), dnes bude urcite dobry den, protoze je mi zatim dobre, huraaa
Vy jste toho napovidaly, povidalky. To je super.
Milo, moc te u nas vitam a gratuluju k //! Musim ti rict, ze te obdivuju, ze budes mit dve deti tak brzoucko po sobe. Jsi odvazna. Drzim ti moc pesti, at to vsechno zvladnes a at je vse v poradku. Pak mi napis, kdy ti vychazi termin.
Mahony , co ty mas za doktora? On si klidne jede na dovolenou, vubec mu nevadi, ze TY JSI TEHOTNA???
Ja jsem byla na krev odpoledne a doktorka mi rekla, ze si to zavezu do laborky, ale sestra pak rekla, ze nemusim, ze pro to jeste neprijeli. Takze ti meli nabidnout aspon tohle. Urcite si na tu krev zajed jinam. Ja myslim, ze si pak do te laborky muzes zavolat, to je prece normalni.
My jsme to zatim rekli mamce v CR, tady to nevi jeste nikdo. Manzelovym rodicum a jeho synovi (ktery zije s nama) to chceme oznamit po prvni kontrole 12.7. to ma tchyne narozeniny. Tak doufam, ze bude z darku nadsena ![]()
Stiko , barveni se nedoporucuje, ale ja ted ctu moudrou knizku (je humorna) Kamaradcin pruvodce tehotenstvim, tak tam se pise, ze pani si ty vlasy barvila prave proto, ze je mela prosedivele. Takze je to na tobe. Ale jestli nechces riskovat, tak radsi pockej. Miminku se budes urcite libit i tak
Jo a jeste se tam doporucuje nestrihat se. Ze zenu v tehotenstvi ovlivnuje spoustu hormonu (ranni nevolnost prejmenovali na otrava progesteronem), takze by toho pak mohla litovat
Ale klidne se ostrihej, na leto je to urcite lepsi.
V kterem jsi tydnu si muzes vypocitat na nekterych webech, ale uvidis, ze ti to kazdy ukaze jinak, takze nejlepsi je, kdyz ti to vypocita doktorka a pak jedes podle terminu porodu.
Zlata , diky za ty rady, jak pecovat o bradavky, studenou vodu bych snesla, ale hrubou zinku ted absolutne ne, mam je moc citlive. Od ktereho mesice se to ma delat? Nebo hned od zacatku?
Uzij si oslavu, aspon se odreagujes od prace ![]()
Majdo , v praci se to stejne dozvi driv nebo pozdeji, takze si z „fam“ nic nedelej, jen at si mysli, co chteji
Je lepsi prijit do prace v pohode nez zelena ![]()
Tak tady je updejtovany seznamek, diky za info. A krasny vikend. Uzivejte si leta, dokud je.
A hladte briska
Zanet
Zanet (33 let, Florida) - TP 3.2.07 - KO 5.7.
Zlata (29 let, Praha 10) - TP 3.2.07 - KO 29.6. (2. dite)
Majda (28 let, Kladno) - TP 5.2.07 - KO 27.6
Mahony (skoro 29 let) - TP 10.2.07 - KO 29.6.
Zoona - TP 19.2.07 - KO 20.6.
Hanna (32 let, Kromeriz)- TP 20.2.07 - KO za mesic? (2. dite)
Stika (35 let) - TP ? - KO 19.6.
Mila TP ? (2. dite)
Stiko, nevim, jak dlouhy byl tvuj predchozi cyklus, ale podle ovulace ti vychazi termin 8.2. a podle posledni MS 5.2.2007. Z www.rodina.cz
To mas pravdu, to je hezke cislo
Tak ja ti to zatim pripisu do seznamku, jo? Pak to muzem opravit, az co rekne doktorka. Ted uz si muzes udelat metrik ![]()
Mah , nic si z toho doktora nedělej. Mně doktorka „nedoporučila“ akorát bungee jumping (no, to teda nevím, co budu celé dny dělat…
) a pít tvrdý. Ale ono je to trochu o tom, že by člověk potřeboval nějaké ujištění, že je všechno OK a kde nic tu nic, viď? Já jsem si to „potvrzené těhu“ taky musela tak jako vybalit z těch všech řečí… ![]()
Stiko , jsme na tom podobně, taky jsem měla last MS 1.5. a ovu (asi) později. Moc to ale neřeším a týdny počítám podle MS.
My už jsme to rodičům řekli. U nás se ani v jedné rodině nedělá s ničím moc cavyků, takže jsme prostě řekli, že to vypadá, že nám to vyšlo a normálně se o tom bavíme. Naši byli zrovna na dovče, tak jsem posílala sms, že „klokan přiletí v únoru“
. Neví to širší příbuzenstvo a taky babi s dědou, jedině tam chceme mít ještě větší jistotu, abychom je neplašili.
Asi je to taky tím, že já jsem docela extrovert, takže nemám problém to říct a říct i to, že si uvědomuju, že se ještě může něco přihodit, ale že samozřejmě doufám, že ne. No prostě všechno na sebe vykecám… ![]()
Holčinky, páčko, hezký víkend a žádné stresy!
Majda
Stiko, musis tam zkopirovat ten BBC kod, zkus to znovu. Vetsinou jsou tam tri radky (na poslednim je URL), tak ja vzdycky zkopiruju jen ten prostredni. Zkus, uvidis.
Majdo, ja jsem to taky hned chtela rict celemu svetu
Byla jsem moc rada, ze jsme to zjistili v CR, ze jsem to mohla rict mamce, byla moc stastna, priznam se, ze vic nez my dva dohromady, ale ono je to na zacatku stejne tak trochu sok pro kazdeho.
Tady to drzime zatim v tajnosti, nejsme si jisti, jak bude reagovat hlavne manzeluv syn (16. let).
Jak dlouho jste se snazili? My 9 mesicu. ![]()
Fakt se omlouvám nechci sem zasahovat, to je vaše diskuze
jenom pro ZLATKU: já taky chodila od 16.týdne do konce těhotenství do A-centra www.materstvi.cz na gravidjógu ke Kataríně a můžu vřele doporučit. Probíhá to tam tak, že se nejdřív představíš, pak jsou nějaká dechová cvičení, protahování a nakonec relaxace+zpívání miminku. Vždycky jsem odcházela dokonale odpočinutá a moc mi to pomáhalo při bolestech kostrče, které jsem od půlky těhu měla. Pokud máš ráda orientální tanec tak ten tam mají taky, já na něm taky byla a jeho instruktorka Tamara je fantastická! Jsem sice pohybový antitalent, ale líbilo se mi to. Taky jsem tam byla na míčích, což doporučuju ke konci těhotenství kdy už člověk sotva leze, pěkně se protáhneš a posílíš pánevní dno. Jinak Tamara i Katarína jsou duly a Tamarku bych si k porodu určitě vzala-je fakt skvělá!
Já chtěla taky dulu, pak jsem od toho upustila, stačil mi u porodu manžel, ale určitě to není špatný nápad.
Berun ty jsi prostě všude
. Abyste vůbec na ty portášky odjeli ![]()
Mah
Holky díky za super přivítání, chci jen říci že se na druhé mimi těším. Nemyslím si že zasluhuji obdiv, když si „troufám“ na děti od sebe 14 měsíců. Dříve takových rodin bylo a nikdo to neřešil.....naše babičky a dědečkové lecos již zkusili.
Také ale nedoufám, že mě všichni pochopí a podpoří.
K rodičům - u nás už to vědí, jsou obojí super, takže není důvod před nimi něco skrývat.
Termín mám asi 4.2. ještě upřesním po další prohlídce.
Užívejte sluníčka Mila + Danielka + ???