Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj hoky, zdravím Márty, Sandulu a Luciáše. držím moc palce, aby porod dopadl podle vašich představ a mimísci byli zdraví. já už to mám skoro dva měsíce za sebou a jsem ráda. bylo to hrozný, ale výsledek stojí za to. kdybyste se chtěli mrknou na našeho mrňouse, tak na www.romanpetrus.cz
jinak jsem se taky nedovedla představit jako máma, ale přijde to samo. teď zase šprtám na zkoušky. tak letim se učit, dokud manžel drandí s kočárem. mějte se krásně.
To je pěkný, a neměla to snad moc dlouhý, v půl 9 psala, že zatím nic moc necítí a ve 2 byl na světe - no těžko se to odhaduje. Ale má krásný datum. Tak už bude teď ta holčička? ![]()
Moc moc moc gratulujeme
![]()
Huráááá, další miminko je na světě ![]()
Hlavně ať jsou oba v pořádku
Ještě Mose:
Doplňuji míry Vojtíška: 2480 g a 46 cm, šlo to opravdu rychle, v půl 12 mi píchli vodu, protože pořád žádné bolesti a hned se to spustilo. Moc vás všechny pozdravuju a taky moc děkuju za podporu, hrozně to pomáhá.
Ahoj holky,
jeee dalsi miminko…a opravdu se jmenuje Vojta David..to je hezky..Tak Mose moc moc gratulujeme a drzte se..
Tak kdo dalsi? Emanko? sup sup..
Vy mate problemy s tim sexem..co mam delat ja..ja bych si vrzla,manzel taky a mezi nama 5000km..
Holky kdepak je dneska Marty? Nerodi taky nahodou nekde? nebo sexuje ![]()
Tak Mose už má chlapečka na světě! Hurááá!!!
Gratuluji a přeji hlavně zdraví, dobré mlíčko a spokojenou maminku !
Holky prosim Vas,jak je to ted s krevnim tlakem?
Vzdycky jsem ho mela ukazkovej a ted mi doktor naridilmjak mam ty otoky abych si obcas zmerila..tak jsem si ho ted zmerila a mam ho 147/107 puls 91…nevite jestli je to jeste dobry nebo spatny? ja se v tom nevyznam..nikdy jsem problemy nemela.
Psala jsem Mose sms, že ji moc gratuluju atd. bla bla bla tak mi odepisovala, že Vojtíšek je sice drobek, ale krásnej ![]()
Já mám z toho takovou radost.. že bych šla nejraději taky vyhánět… ![]()
né kecám, nějak se na to ještě necítím.. myslím, že se na to nebudu cítít do té doby než to na mne příjde ![]()
Sandul s tím tlakem Ti neporadím, já mám tlak vždy tak 145/78 +- a nijak to doktora nevzrušuje i když si myslím, že tu první hodnotu bych mohla mít nižší, ale mám to tak celé těhu, tak mi s tím nic nedělá. Já bych být Tebou tak taky neplašila. Pokud Ti není od vysokého tlaku špatně, nebo se Ti netočí hlava, tak bych to neřešila. A taky bych se asipak vzrušovala, kdybych to měla dlouhodobě, teď už bys s tím mohla mít problém a mohla bys mít takové trápení jako Mose. Ale vidíš, už má příjemné trápení, ale Ty musíš ještě 14 dní vydržet!!!!! ![]()
Jeee další kluk je na světě
MOSE moc moc blahopřejeme a přejeme hodně zdravíčka, mlíčka a radosti
teda celkem rychlovka ![]()
Tak že bychom taky dneska vyháněli? no Adam asi nebude moc chtít zítra jede na ryby a těší se jak malý kluk takže porod zítra by mu moc nevyhovoval ![]()
S tlakem taky neporadím já ho mám naopak pořád spíš nízký.
A.
KOBLIŽKY AHOOOOJ!!!!
Jsem zde!Nerodím ani nesexuju…koukáme na telku a cpeme se nezdravejma věcma. Včera jsem taťku ale málem popravila, protože odrovnal notebooka tak, že nešel nahodit a nemohla jsem celej den na net. A to byl teda absťák…ale ušetřený čas jsem využila k tomu,abych zabalila tašku do porodnice a sbalila věci pro Emičku…takže něco zlý k něčemu dobrý!
…a když se sem konečně dostanu, tak koukám jako blázen…další miminečko!
TAKŽE MAMINO MOSE!PŘIDÁVÁM SE S GRATULACÍ KE KLUĆÍKOVI!!! ŠIKULKY!!!!
…a zároveň dodávám jako LUCI…až mě z toho mrazí ![]()
LUCI, my dvě máme vůbec skoro totožný myšlenkový pochody
![]()
Jo a ten sexík jo?…tak u nás to taky není nijak valný,ale spíš je to únavou taťky ![]()
A vůbec, nepiště prosííím (dokud všechny neporodíme) že porod byl hrůza…jde z toho na mě depka
![]()
EMANKO, tak bude další miminko holčička Emička
![]()
Jo a zítra si jedeme pro kočárek! HURÁ!!!!!
Ú N O R Ň Á T K A 2 0 0 8
http://nd.blog.cz/…21558443.jpg
AJJAA /1979/Ostrava/ TP 15.2.2008 / holčička/Viktorie /Adámek, 10. 5. 2005
ANLEA /1980/Kladno/ 24.1.2008,Vendelínek,49cm,3500g,v 8:32 /Alenka, 25.12.2001
http://nd.blog.cz/…21780630.jpg
ANN /1980/Jičín/ TP 15.2.2008 / holčička / EMANKA /1971/Slaný/ TP 4.2.2008 /překvápko/Ema nebo Šimon/Bára, 28.11.1997 ENDY /1976/Praha/ TP 11.2.2008 /překvápko/Klárka nebo Šimon ENKAL /1986/Praha/ TP 22.2.2008 /překvápko/Iva nebo ?/ Standík, 29.8.2006
E.V.A. /1980/Studénka/ 15.1.2008,Adámek,51cm,3650g,v 1:14
http://nd.blog.cz/…21558639.jpg
FYZIKARKA /1981/Kroměříž/ TP 24.2.2008 / chlapeček/Lukášek LUCIÁŠ /1981/Ostravsko/ TP 22.2.2008 / holčička/Adélka MÁRTY /1980/Praha/ TP 21.2.2008 / holčička/Emička MAŤKA /1979/Praha/ TP 27.1.2008 / holčička /zatím nemáme MIRENKA /1983/Bílina/ TP 21.2.2008 /překvápko/Klárka nebo Lukášek
MOSE /1968/Praha/ 1.2.2008, Vojtíšek David,46cm,2480g, ve 13:50 /Alžběta,7.11.1992 a Václav,10.4.1990
http://nd.blog.cz/…46644530.jpg
PETULINKAS /1982/Rohov/ TP 17.2.2008 / holčička a chlapeček / Míša a Matěj SANDULA /1981/Strakonice/ TP 25.2.2008 / holčička/Rozárka TYNINKA /1984/Brno/ TP 17.2.2008 / holčička/Viktorie
8 HOLČIČEK ** : 5 CHLAPEČKUM **… a 4 překvápka
Ahoj holky,
nějak mi včera nejel net a dneska jsem to dávala do kupy … pěkně jsem se u toho zapotila a děsně jsem funěla ![]()
Teeeda, tak v první řadě moooooc gratuluji Mose … nádherné … zase mám slzy na krajíčku . Moc hezká rychlovka a takovej prcíček … musí být opravdu nádhernej. Aspoň si to měla rychle a trošku nečekaně za sebou:-)
Přeji hodně zdravíčka a štěstíčka do života
EVI a ANLEI … máte úžasné budulínky a koukám, že ste si obě dvě rychle zvykly a ste moc spokojené vy i vaši prckové.
ANLEI … Alenka žárlí, ale to je asi přirozené … byla středem vesmíru a teď je tam ještě jeden drobeček okolo, kterého je spousta povyku. ALe děláš strašně dobře, že malou zapojuješ a může Ti pomáhat … hlavně to chce ji hodně za každou maličkost chválit. Určitě to bude chtít pevný nervy, ale ona si za chvilinku zvykne .
Sandul … no ten TK se mi zdá vysoký … určitě je vysoký pokud míváš normálně klasiku kolem 120/80. Vysoký tlak sme brali od 145/90 - někdo mívá normálně vyšší, ale pokud ne, tak bych se asi raději poradila … teda pokud bude tento tlak přetrvávat. Nejlepší je ho změřit třikrát po sobě … když pokaždé vyjde vysoký a nesnižuje se a je to při klidném režimu, tak se považuje za vysoky. Pokud máš k tomu otoky, tak pak není od věci aby ti zkontrolovali bílkovinu v moči. A pokud Tě začne bolet hlava nebo budou otoky výraznější a tlak stoupat, tak vůbec neváhej a jdi raději k lékaři nebo do porodnice. Lepší jít 10× zbytečně nebo spíš pro jistotu než jednou nejít, když by to byla potřeba.
Já teda holky s tím vyháněním prcka sexíkem bohužel nebudu moct operovat, ale kdyžtak vyzkouším to běhání po schodech .. je to určitě méně příjemné, ale třeba to bude taky pomáhat ![]()
Jinak jsem nějaká rozložená … hormony už začaly pracovat. Včera mě strašně rozčílil malej brácha … člověk se o něj od narození stará a on je pak drzej a hnusnej … no jo, já vím puberta, ale přišlo mi to strašně líto a hlavně se mi nelíbí, že si moc dovoluje … já s bráchou bysme si toto nikdy nedovolili - stačil jen blbej tón hlasu a u nám přiletěl pohlavek a malej si na nás ječí a zuří a mamka se mu ještě pomalu omlouvá a udobřuje si ho
Bylo by mi to jedno, ale pak si bude dělat co bude chtít a mamka bude zase nešťastná, jak u druhýho bráchy a bude se děsně divit proč ¨se tak chová ![]()
Jinak dneska jsem byla už na třetím termínu( tudíž posledním ) zkoušky a opět jsem to neudělala — fakt su naštvaná, kdybych na to kašlala, ale takto … no hrůza - fakt zuřím.
Ale byla jsem po zkoušce posedět s kamarádkou a jejím přítelem a několik hodin v kuse jsem se musela smát — malá se v tom pupku celé odpoledne ani nehla, jak jsem z těch záchvatů smíchu měla stažené svaly.
No ale vypila jsem dneska cca 3 litry tekutin a na malé jsem byla tak 5× a to vždycky jen tak strašně malinko. Navíc mám dvojité nohy a prsty na rukách nemůžu ani ohnout
Tak sem to dneska asi někak přehnala … no taky jsem se vrátila až ve 21hod. a odcházela jsem ve 12h. Samozřejmě jsem si doma vyslechla, že už jsem měla být doma a že večer nemám být jinde než doma
To mám vždycky nejradši … za chvíli bych se zbláznila, kdybych byla furt doma … už takto su z toho zoufalá.
Ježíšky … no omlouvám se za ten slovní průjem
nějak toho bylo už moc. ..
![]()
Sandula píše:
Holky prosim Vas,jak je to ted s krevnim tlakem?Vzdycky jsem ho mela ukazkovej a ted mi doktor naridilmjak mam ty otoky abych si obcas zmerila..tak jsem si ho ted zmerila a mam ho 147/107 puls 91…nevite jestli je to jeste dobry nebo spatny? ja se v tom nevyznam..nikdy jsem problemy nemela.
Ahoj Sandulo, snad se nezlobíš za můj opětovný vpád k vám:o)
Dnes jsem byla na pokecu s kamarádkou - doktorkou. Říkala, že u měření tlaku není až tak podstatný ten první údaj (tlak systolický) jako ten druhý (diastolický), který by neměl jít nad 90. Jí samotné kolem této hodnoty ke konci těhotenství kolísal a šla na císaře. Čímž Tě nechci strašit, jen konstatuju, co jsem slyšela. Také je lepší měřit ručním tlakoměrem než tím na baterky. Může „přeměřovat“ a navíc nevíš, v jakém stádiu vybití ty baterky jsou. Snad jsem aspoň trochu pomohla. Určitě se poraď se svým doktorem.
MOSE: srdečná gratulace k Vojtíškovi!
Lenunka
Dobré ráno,
jdu se mrknout jestli se neděje něco nového
včera jsem usoudila, že porodím asi tak v květnu
Malá byla tak hrozně vysoko a tak mi večer tlačila na žaludek, že jsem nemohla ležet, sedět nic
Spala jsem asi pět hodin což je pro mě nic moc a když už jsem ráno znovu skoro usnula tak mě někdo chytá za ruku a mami vstááveej
tak si ho vzal Adam do obýváku. Udělali si snídani a pak nám taťka odjel na ryby. Odpo jdeme na ten karneval.
TYNINKO: teda to ti tu zkoušku nemůžou dát? To jsou fakt lidi
Zkouší to ženská nebo chlap?
A.