únor 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
116
19.11.08 09:36

ahoj

můžu se přidat? Mám termín někdy na přelomu ledna a února, ale lednová diskuze je tak rozjetá, že už bych se těžko zapojovala:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
19.11.08 09:52

DObré dopoledne.

Rdn. vítej a určitě se přidej. Můžeš nám o sobě něco napsat…

Pilcando, já kojit určitě chci. Zatím mám předpoklady dobré, protože od 20 tt mi teče mlezivo proudem :roll: . Alespoň moje gyndra z toho má velkou radost…Ale uvidíme, jak to půjde. Pokud se ukážou genetické dispozice, tak po porodu odkojím 14 dní a dostanu zánět, jako moje babička, mamka a teta :evil: . Snad se mi to vyhne.

No a nadstandart si chci zaplatit, ale jak psala Mirka, tak to má výhodu jen ve vlastní sociálce a návštěvách. Vlastně ho chci hlavně kvůli těm návštěvám…
Ale rozhodla jsem se rodit ve Vítkovicích, které mají poslední dobou pěkně plno, tak možná budu ráda, že mě tam vůbec vezmou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
19.11.08 10:09
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
19.11.08 10:15

a k tomu nadstandartu- já jsem měla normální pokoj a co jsme se s maminkami scházely u snídaně, tak vím, že ty na tom nadstandartu nakonec trochu litovaly, protože zatímco my jsme si na pokojích vyměňovaly zkušenosti (což mi jako prvorodičce výrazně bodlo, nasávala jsem informace od zkušenějších maminek jak houba) ony tam byly odstrčené. Nebo jenom taková hloupost, že člověk jde na záchod/do sprchy (jako že je tam po porodu každou chvíli) a může poprosit tu druhou maminku, aby na ní houkla, kdyby se malý vzbudil, nebo začal plakat.
Takže podle mých zkušeností je škoda vyhazovat peníze za nadstandart…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
19.11.08 10:21

Sammmy : Myslím si, že přeplněné porodky jsou snad všude a furt :( Když jsem rodila minule, tak měla Poruba Stop stav a když jsem odcházela z Fifejd, tak už měli Stop stav taky :roll: Dostat se na nadstandart je hodně o štěstí :(
Proč chceč rodit ve Vítkovicích? Byla jsi se už juknout v nějaké porodnici? Já uvažuji o Opavě, pokud bych rodila přirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
19.11.08 10:52

Rdn. : Vítej, ať se ti u nás líbí ;)

Já tedy musím říct, že peněz za nadstandart nelituji a pokud bude volný, tak bych do něj rozhodně chtěla jít znova!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
19.11.08 11:05

Rnd, koukni na nějakou kulatou stránku, tam mám tabulku a pokud chceš dopsat, tak mi písni potřebné info :wink: .
Ono na jednu stranu máš s tím nadstandartem pravdu, ale je pro mě důležitější, ať tam se mnou může být přítel kdykoliv budeme chtít…

Miri, já jsem byla rozhodnuta rodit v NJ. Ale co jsem četla recenze za posledního půlroku, tak tam skoro nikdo nebyl spokojený. A co jsem četla o Vítkovicích, tak je to tam teď zrekonstruované, je to klidnější, než v Porubě a maminy, co tam poslední dobou rodily byly skoro nadšené. Vím, že je všude něco, ale to mi připadá nejlepší. Navíc po dálnici a Rudné jsme tam i rychleji než v NJ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
19.11.08 11:23

Sammmy : Však se tam zkus zajet podívat, všechny porodnice pořádají „prohlídky“. Taky uvidíš, jak se tam chovají dr. a sestry. Jinak na Vítkovice jsem taky slyšela dost chválu ;)
Kdybych rodila dříve, tak budu raději volit porodnici s dětskou JIP, kdyby přece jen něco neprobíhalo jak má…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
19.11.08 12:02

To máš pravdu Miruš, že toto mají Vítkovice jako mínus. Ale budu si dál držet ten svůj optimismus a doufat, že žádná dětská JIP nebude potřeba. Samozřejmě, kdyby na mě porod přišel dřív, tak jedu do Poruby…
A Vítkovice dělají prohlídky porodnice každou středu bez objednání za 50,– Kč, což je taky super. V lednu se tam pojedeme podívat.
Navíc jsem zjistila, že vrchní sestru na porodním dělá paní, ke které začínám chodit od 25.11 na předporodní kurz, takže se alespoň trošku seznámíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
19.11.08 12:29

Sammmy : Tak to je super, že s vrchní seznámíš dříve, aspoň budeš lépe vědět, co můžeš čekat ;) Třeba budeš mít protekci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
19.11.08 13:01

To by bylo super :lol: . Je to docela mladá holčina z Bílovce, tak se docela těším. Ty kurzy v Bc pořádá soukromě, ale protekce by se hodila. Co jsem četla, tak v září-říjen hlásili ve Vítkovicích Stop stav…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
19.11.08 14:30

Vítej Rdn. :D

My jsme rodili v čáslavi, takže teď to odrodíme znovu. Chodím tam na předporodní kurzy. S malým jsme byli na obyč pokoji měla jsme tamdve maminy s dalšíma dětma jenje oba měli dost daleko od sebe abylo na nich vidět, že toho mají dost. Sestřičky mi s kojenímnepomohli a mlíko se mi udělalo až doma bohužel už zbytečně maje byl na flašce. takže bych to pro tentokrát ráda změnila a aby to bylo jinak. Už jsme se informovala o laktační poradkyni. malj je ještě pořád na UM tak bych ho tam ještě ráda chvilku nechala a nebusela kupovat další Um by bylo asi dost náročný no uvidíme hlavu si z toho teď asi nebudu i když hormony už pracují, jinak Kolostrum mám taky a měla jsme ho u U jiříka a stejně jsme se nerozkojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
19.11.08 16:15

Pilcando : Některé laktační poradkyně chodí i domů, tak třeba by za tebou zašla i do porodnice. Zkus nějaké kontaktovat poradit se ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
19.11.08 20:57

Ahojky holky,také se hlásím po odmlce,ale stále čtu,takže jsem v obraze..=o)

K tomu vaku,doporučuji Chicco You and me,už ji také mám,je nejlepší na záda maminky.

zdravím nově příchoýí,také bych mohla mrknout do ledna,mám termín 12.2.,ale laurinka šla o 3 týdny dřív,tak se mnou primář i teď počítá dřív..=o)

Jinak k nadstandartu-je to perfektní a budu o něj zase bojovat-rady už potřebovat nebude,takže ten klídek,telka,návštěvy hlavně kvůli Laurince-už teď z toho mám trauma,že nebudu s ní..

A kojení-také beru do porodnice sunar a láhev,kdyby něco-sestry jsou úplně postižený kojením a ten stres,co jsem kvůli kojení minule prožívala mi za to nestojí.Ale samozřejmě se budu snažit kojit,alespoň chvíli.Laurinku mám odkojenou 2 a půl měsíce,pak mlíko samo odešlo..=o)

V pátek jdeme na 4D ultrazvuk,tak se těším.Jinak 26.11. mám KO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
20.11.08 07:57

Přijde mi trochu padlé na hlavu jak to teď chodí s tou kojící mánií- proč by si maminky měly brát do porodnice láhev a sunar? Prostě ty jsi matka, ty zodpovídáš za své dítě a sestra je v nemocnici proto, aby se starala o blaho vás obou (tím spíš v porodnici, kde leží maminky, ne pacientky)
Když řekneš sestře například, že nechceš kojit vůbec, tak její povinností je zabezpečit tvému dítěti příkrm. A to i v případě, že ti teče mléko proudem a ty nechceš kojit z nějakého pochybného důvodu- třeba kvůli vzhledu. Může si o tobě něco pomyslet, ale ty jsi ta, co o tom musí rozhodnout.
Já s tím mám sama také špatné zkušenosti- než jsem se rozkojila, tak malý řval hlady a já teprve po třetí prořvané noci jsem uprosila sestru, aby dala příkrm. Jenže to bylo tím, že jsem byla hloupá, že jsem dala na jejich řeči o pokažení kojící techniky, atd. A jejich pomoc spočívala v tom, že mi vždycky bolestivě zmáčkly prso, ze kterého nic neteklo a snažily se ho nacpat malému do pusinky. Po tom vyžebraném příkrmu malý spal jak nemluvně (doslova:-) a mně se mléko udělalo, takže pak jsem kojila 16 měsíců bez problému.
Takže tentokrát to nebudu řešit tak, že si tam donesu vlastní flašku a sunar a budu malému dávat někde potají, aby mě sestřička neviděla, abych nedostala sprda- prostě když bude mít moje dítě hlad a já nebudu zatím schopná jeho potřebu pokrýt, tak půjdu za sestrou a nedám si nic nakecat. Stejné je to s dudlíky, pokládáním dítěte do postýlky, zvedáním dítěte z postýlky a vím já co ještě- stejně je člověk v té porodnici jen tři dny a když se rohodne, že jeho dítě mít dudlík bude už od malička, tak k čemu je dobré, že ho sestřičky kvůli tomu tři dny prudí? Prostě se nedat, to je moje řešení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí