únor 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4140
20.11.08 08:23

Dobré ráno.
Souhlasím Radi. Pěkně napsáno. Zdravotní sestry tam jsou od toho, aby Ti pomáhaly, když je potřeba, ale rozhodnutí co a jak budeš dělat je čistě na Tobě. Navíc nemá práco si na Tebe nijak otvírat pusu. Takže je slušně poslat někam, když prudí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
20.11.08 10:18

No ona potíž je v tom, že na to,a by člověk nedal na rady „zkušených sester“ si musí být sakra jistý v kramflecích. A to je z prvomaminek málokterá- teda aspoń já byla ze všeho hotová a bála jsem se, abych něco nepokazila…
Stejně tak, jako málokdo se vzepře doktorovi, když mu řekne, že má akutní zánět slepého střeva a že ho musí ihned odoperovat- a taky nemá určitě vždycky pravdu, například moji kamarádku takhle operovali před 14 dny úplně zbytečně, jak se posléze ukázalo. Jenže to pozná člověk vždycky až dodatečně. No, u toho slepáku člověk nemá druhou šanci, ale u pobytu v porodnici jo- tentokrát si to udělám po svým a nenechám si do toho kecat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
20.11.08 10:26

Radi, do slepáku si nevidíš, ale svoje miminko ano.
Sice čekám první, ale jsem docela zaučená jednak od sourozenců (ten nejmladší je o 17 let mladší) a jednak doma funguju jako hlídací teta.
I když budu prvorodička, tak snad poznám, že kojení nejde tak jak má a dítě nemá dost. A i kdyby se sestry postavily na hlavu, tak nenechám dítě hlady a příkrm si vyřvu. Co vím z okolí, tak se někdo rozkojí až po týdnu a určitě nenechám to malé tak dlouho hlady..
A fámy o flaškách a dudlících vs. kojení dávno neberu vážně.
Kamarádka a zároveň bratrancova žena začala kojit až 5. den po porodu, dudlíky má malý v puse narvané skoro 3 najednou do teď a teď je mu 16 měsíců a Hanka kojí pořád…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
20.11.08 10:55

U mě to bylo tak, že jsem doslova žebrala o příkrm a stejně se mi ho nedostalo! Chodila jsem za nimi snad co půl hodiny, většinou v noci sestra nakonec něco daly, aby měly pokoj, přes den to byl velký problém. Myslím si, že to bylo hlavně kvůli fanatické primářky, podle které prý může KAŽDÁ žena kojit. O možnosti, že půjdu do porodnice s tím, že kojit nebudu jsem už také uvažovala. Prostě to zkusím a když to nepůjde, tak se na hlavu stavět nebudu. Ono, teď si říkám, že to budu dělat a tak, ale po porodu, jak se hormony bouří, tak to může dopadnout jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
20.11.08 10:57

Miri, já jsem vztekloň. A pokud se mi zbouří hormony, kojení mi nepůjde a do toho do mě bude drbat nějaká sestra, tak za sebe neručím :oops: :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
20.11.08 11:04

No mně by zajímalo, co dělají s takovýma maminkama, které přijdou s tím, že kojit nechtějí- když šikanují ty, co by rády, ale nejde to, jak si pak poradí s těmi, co by třeba mohly, ale nemají zájem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
20.11.08 11:40

V dnešní době mám pocit, že by ty sestry a doktoři tu maminku nejraději sežrali jako krkavčí matku…Ale je to volba matky, takže by to měli respektovat. Ale kde to respektují, to tedy netuším..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
20.11.08 12:11

No nutit tě nikde nemůžou, ale myslím si, že se pak podle toho k tobě chovají :( Proto to asi budu řešit tou flaškou a Sunarem :( Holt jsem zbabělec, minule jsem byla tak mimo, že za mě musel všechno vyřizovat manža, jinak si taky nenechám nic líbit, ale hormony udělaly své a já se vždycky hned rozeřvala a byla pak za hysterku :oops: Došlo to tak daleko, že 5. den po porudu jsem byla rozhodnutá jít domů s malým na revers, ale když jsem to prohlásila, tak se zrovna začli zajímat, jestli nemá malý žloutenku a jasně že ji měl! Hodnoty jak blázen, dr. nás strašila, že když okamžitě nepůjde pod lampu, že bude postižený a tak. Do té doby žloutenku nikdo nezkoumal a po normálním porodu se chodí domů 4 den, prostě měli na všechno čas :evil: Jsem se úplně zase rozčílila, jak na to vzpomínám :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
20.11.08 12:13

Jo, buď tady nebo na B-C je diskuse, co zakládala mamča, co se rozhodla nekojit a v porodnici prý nebyl problém. Dali jí prášky na zastavení laktace a šmitec. Myslím si ale, že to záleží na nemocnici, nejsem si jistá, jestli by to fanatické zastánkyně kojení překously :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
20.11.08 12:13

A kde jsi Miruš prvně rodila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
20.11.08 12:26

No tak ono se také asi budou chovat jinak k mamince, která nemůže kojit ze zdravotních důvodů, např. proto, že akutně musí začít brát nějaké prášky a jinak k mamince, která nechce kojit proto, že má strach o vzhled svých prsou, či proto (jako jedna moje známá) že se chce vrátit co nejdříve do práce a dítě, co je u prsu co dvě hodiny je docela velikým handicapem.
Ale stejně by jim to mělo být jedno- jejich dítě, jejich prsa a jejich problém to není- měly by vyjít z přání maminek a pak se jim snažit pomoci v rámci jejich přání (nechci kojit- zastavení laktace- příkrm, apod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
20.11.08 12:28

Na Fifkách. Můj gyndr. tam dělá primáře. Gynda je v pohodě i sestry O.K., pomáhaly mi i přikládat a celkově se snažily pomoct. Na dětských sestrách bylo vidět, že mají z primářky lufty. Malý se hodně zmítal a radily mi stáhnout mu ručičky do plany, abych ho lépe udržela, ale vždycky zdůrazňovaly, že se to nesmí primářka dozvědět. Ona je docela známá fanatička :( Vlastně kvůli ní bych se Fifejdám raději vyhnula. Malý byl pod lampou na novorozenecké JIP (na normálním novorozeneckém nebylo místo) a tam je vedení jiné a bylo tam fajn, sestry i dr. moc vstřícní, ani jsem si nemusela o příkrm říkalt. Když viděli, že to prostě nejde, bez řečí mi donesli mléko a stříkačku a ukázali mi jak dokrmit stříkačkou. Jen to bylo na druhé straně nemocnice a pro mě tam místo nebylo, tka jsem se nechala v nemocnici propustit a za malým jsme jezdili na krmení, byl tam vlastně jen den. V neděli ráno ho tam převezli (mě pustili domů) a v pondělí odpoledne nám ho dali domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
20.11.08 12:41

Rdn : Plně s tebou souhlasím! Myslím si, že každá žena by měla mít právo rozhodnout se, jestli kojit chce nebo ne. Jenže masáž Laktační ligy je veliká :( Některé laktační poradkyně jsou fakt hodně fanatické, ale znám i pár, co jsou v pohodě a snaží se pomoci jak to jde.
Jinak mi se mléko sice trochu rozjelo asi 6. den až doma, ale pak byl malý v nemocnici v Brně a já o mléko nakonec přišla úplně, sice jsem se snažila odstříkávat, ale… no malému moje mléko ani moc nejelo, plyval ho :oops: No a díky nervům se mi po pár dnech ztratilo i to málo mléka, co jsem měla… Takže nakonec byl částečně na Sunaru a částečně na speciálním mléku bez fenylalaninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
20.11.08 12:48

Já jsem první týden po porodu myslela, že tohle týrání (tj. kojení) vydržím tak maximálně ještě týden- prsa nateklá, bolavá, rozpukaná, dítě hladové- pak už nebylo hladové, ale zase ze mně kapalo mléko jak z děravé konve.
A pak se to naštěstí srovnalo… takže jestli to bude tentokrát zase tak, tak doufám, že to hrozné období bude brzy za mnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
20.11.08 13:11

Miri, o Porubě jsi neuvažovala? Nejsi náhodou přímo z Poruby?

Radi, ze mě teče mlezivo, nebo kolostrum, nebo jak se nazvat už teď :lol: . No když si představím, že s mlíkem to bude ještě horší, tak to tedy potěš :lol: .

Ale máte pravdu. Je to individuálně na každé mamině. Když mamina nechce kojit, i když může a bez problémů divím se taky, ale když se některá mamka trápí, nejde to, nebo ze zdravotních důvodů, měli by ji dr a sestry podpořit a né deptat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí