Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky
Lenoušku- ono ani nejde v první řadě o to kolikátý týden se mimi narodí ale jak se zadaptuje v prvních minutách a hodinách na život mimo bříško. Některé děti např. ve 34 týdnu to zvládnou a některé starší děti mají na začátku problémy. Je to hodně individuální, každé mimi je jiné.
Jinak já jsem začala uklízet a dodělávat cukrovíčko. Teď se mi dopekl štrůdl a půjdu mýt sklo v obýváku.
Tak se mějte a šetřte bříška.
Ahojky laringitýda se nám po víkendu nezlepšila takže zítra jdeme na krev, už mě z toho dost šibe a nejsem sama, nejhorší je že se prostě v noci vůbec neodpočinete furt lítáte s prkem k oknu aby se nadejchalo studenýhó vzduchu apřestao chrmlat. Včera si k němu lehnul manža ať si odpočinu, no jenže on spal a malej se dusil kašlem atk sjemse nevyspala vůbec. A ke všemu teď už zaboha nemůžu usnut jsme pěkně nastydlá, nevíte co na při viróze můžeme užívat?
Pilcando : Snad bude brzy lépe! Na rýmu můžeš Pinosol a ještě jakési kapky, nemůžu si vzpomenout na název. Dělají se ale v několika verzích, různě koncentrované a ty pro miminka se můžou. Na kašel Jitrocelový sirup od Mucoplant, prý jsou ale 2 druhy a jeden se smí a druhý nee. Já ho měla a i v příbalovém letáku bylo napsáno, že se v těhu smí.
Ahoj maminky,
dlouho jsem sem chtěla napsat všechny novinky o UTZ, kočárcích a jiných přípravách…Měla jsem toho i dost v práci, ale byla jsem až do 26tt úplně v pohodě, no a tehdy se to začalo trochu měnit…Přičítala jsem to ale blížícímu se 3.trimestru…Nejdřív občas tvrdlo břicho, tomu jsem ale nevěnovala moc poznost, objevil se i zabarvený hlen, větší únava, pak mě ale začalo v podbřišku trochu pobolívat. To bylo 18.,19.11, to jsem byla ještě v práci. Večer to už bylo docela nepříjemné, tak jsem jela na pohotovost do nemocnice. Tam si mě nechali s diagnózou „dráždivá děloha“. Dali mě infuzi magnézia a pak jsem dostávala i prášky v tabletách. Ve čtvrtek ráno při vizitě řekli, že je břicho měkké a já se taky cítila dobře a myslela jsem že bych v pátek už mohla jít domů (nebo že to tam snad při nejhorším přes víkend ještě vydržím). Večer jsem šla normálně spát, v 1h v noci mě probudilo trochu otravné pobolívání (jako při MS), tak jsem šla za sestrou, jestli bych nemohla dostat ještě jednu infuzi. Nakonec jsem ji dostala, ale potom šlo už všechno hopem. Bolesti byly pravidelné (po 4,3,2minutách). To už primář poznal, že rodím. Chtěli mě ještě převést do Prahy, ale už bylo pozdě. Tak se nám 21.11. ve 4:40 narodila holčička Judita (1030g, 35cm). Byli jsme zrovna 26tt+4.
Holčička je teď u Apolináře a já za ní každý den jezdím s mlíkem a taky na chování (klokánkování). Je moc krásná a už i docela přibírá (teď má asi 1160g). Zatím naštěstí měla jen obvyklé komplikace (žloutenku, neuzavřenou tepennou dučej, a pauzy v dýchání). Taky byla anemická, tak včera dostala transfuzi. Všechno to je prý u takto nezralých dětí normální. Problémy s dýcháním jsou prý obvyklé až do 32-34tt. Teď jsme 30tt+1.
Napíšu víc příště. ![]()
Moc Ti držím Rébi palce,aby holčička rychle přibírala a byla jen a jen v pořádku a brzy ji pustili domů.
Napiš nám další info o malé,vůbec jsem nevěděla,že takhle strašně malé miminko může takhle víceméně bez problémů žít (musí to být moc silná holčička).Za jak dlouho myslíš,že Vám ji dají domů??
Ahojky
Malé Juditce přeji hodně síly a zdravíčka a rodičům trpělivost.
Já jdu zítra na ko, tak potom napíšu co je nového.
Včera měla Niki ve školce besídku. A jen co začal program, tak jsem dojetím začala bulet. Jak to vše letí. Dnes jdeme na cvičení a to bude také vánoční. Zdobení stromečku, malování a pohodička.
Teď půjdu něco udělat a pak ještě mrknu.
Taky přeju Juditce hlavně at je zdravá a roste jako z vody,bude to určitě malá nezbednice,když už se takhle rvala na svět ![]()
Rébi,držím palce,at je vše v pořádku!!!
Rébi:Ty jo jsem v šoku.Přeji Juditce ať pěkně přibírá a má se k světu.A vám pevné nervy.
A napiš další info.O Juditce až budeteš mít čas!
Jinak Gratuluji k miminku.Hlavně aby vše probíhalo jak má.
Jéžiš marja, tak to je mazec, moc gratuluju k holčičce, je vidět že to je malá bojovnice . Přeju tobě i miminku hodně zdraví štěští a ať všechno brzy dožene a pěkně přibírá.
Já jsme byla včera na Ko a my jsme ok . Nález nepokostupuje tak doufám že spolu vydržíme až do února a budeme pěkně dopečený. ![]()
Dneska jsem byla u zubáka upadlo mi kus blombi tak mi jí opravila a dobrý , jestli tohle těhu moje zuby přežijou tak už všechno.
Jinak Jiřík se už po natibiiotikách lepší , v noci měl jen jedne záchvat ak doufám že už to bude lepší. Dneks mu dám naposled Prothazin a bude se vidět, jinak antibiotika máme až do 23. prosince takže pod stromeček snad budeme zdraví. Hezky se držte miminky a miminka.
na Ko jdu 30.12. mateřskou mám od 29.12.
Nevíte jak je to s nahlášením na jakou dobu jí budu pobírat. Vlastnbě myslím rodičák. Do jakého věku dítěte se to musí nahlásit. U jíříka to bylo do 21.měsíců. Díky za info. Nevíte kolik je porodný?
Pilcando:hele jak ti dali ten papír na mateřskou.tak se tam máš podepsat a napsat datum..To tam mám napsat třeba dnešní datum?Já jsem totiž na pracáku a ten papírek budu potřebovat až po porodu pro socku.Díky.
jinak porodný je asi 13000. A s mateřskou ti moc neporadím.
Jé teď to čtu..No rodičák u tebe nevím.Ale já to mám tak že žádám až po porodu.A jelikož jsem na pracáku tak mám nárok jen na tu 4letou.Zkoč si na sociálku a poptej se přímo tam…
Ahoj všechny maminky a miminka ![]()
Tak jsem dostala echo-že už tady máme miminko
![]()
Rébi-teda jsme z tebe asi všechny v šoku-ale moc ti gratuluju k Juditce a hlavně, ať je všechno v nejlepším pořádku a malá, ať je zdravoučká a všecno zvládnete
![]()
A až to půjde, tak přijď nám říct víc-jsem z toho úplně v šoku-takovej drobeček......nějak nemůžu pochopit, to nikdo nepoznal, že rodíš???Myslím v poradně a tak??? ![]()
No všechny ostatní maminky zdravím-nějak jsem vypadla z rytmu
Pohlaďte za mě bříška ![]()