Poradna duly
Jana Čurdová
To neni špatný nápad někdy juknu, ale je škoda aby tahle diskuze zanikla ne?
Chtěla jsme se zeptat už se někdo balíte do porodnice? Já jdu na KO a na monitor 13.1.
Pil:No já už sem si jí provizorně zbalila. Ale konečnou úpravu jsem chtěla udělat dnes, ale bohužel jsem nachcípaná tak že nemám na nic náladu.Tak asi až v po dodělám konečný stav tašky ![]()
Ahojky.
Já jsem asi největší ostuda. Vy už balíte tašku do porodnice a já nemám ještě vůbec nic připraveného na mimi. Ale dala jsem si úkol že tento víkend vše vyndám , proberu a připravím na vyprání.
Po neděli nám zase začne školka. Ale nevím,nevím. Niki stále kašle a má rýmu. Tak mám dilema jestli ji tam dát, když není úplně fit a je oslabená. Aby zase něco nechytla.
V pondělí jdu do práce, mám denní. Pak ještě v úterý a v pátek a mám padla. S mým obr břichem už je to dosti náročné. Ale práce mě baví a vím, že se mi bude brzo stýskat. Do práce jsem nastupovala když byl Niki 1 rok a čtvrt.
Napadlo u nás trochu sněhu, tak to vyxpadá zima hned hezčeji. Chodíme se klouzat na led. Niki se aspoň trochu vyblbne, když sáňkovat a jezdit na pekáči se nedá.
Trochu jsem se rozepsala. Jinak taky bych byla ráda kdyby únorátka úplně nezanikly. Chodím koukat na ledňátka a na jarňátka jen někdy. V jarňátkách nemám vůbec přehled.
Jinak se mějte a opatrujte se.
Ahojky maminyk tak u nás je krásně bílo a tále sněží, největší radost z toho má pochopitelně malej Jiřík ten by celej den jen bargtoval a hrnul sních ,taky jezdíme na bobech. Nejvíc mě dojímají průpovídky typu ty ho netahej. Tak teda kdo ho bude tahat?
No nic. Dneska začínám 36 týden těhu , to je mazec jak to utíká. Teď už to nebude dlouho trvat a budeme se hlásit s našema novýma přírůstkama aby jsme se pochlubili. Zkoušíte někdo nějké babské rady jak si ulehčit orod. Myslím tím čaj z maliníku , osvar ze lněného semínka.?
Ahojky matky.
Hlásím se po delší době. Před svátky nám klekl PC a sehnat někoho na opravu byl výkon.
U nás vše v pořádku, a jak jste se někdo ptal na tašku do porodky, já mám sbaleno komplet.
Taky nachystanou výbavičku, složenou a načančanou postýlku, kočár, přebalovák - no opravdu nám teď chybí už jen Sabinka
.
Doufám, že jste všechny v pořádku a opatrujte pupky
.
Ahojky
Tak dnes mám za sebou klidnou denní v práci. Ještě zítra noční a v pátek poslední denní. Už se těším na pohodičku doma. Hodně mi otékají nohy.
Jinak jsem včera poslala mamce přebrané věcičky na mimi, aby mi je vyprala. Já pak budu žehlit. Nic jiného udělaného nemám.
Jinak vítám po delší době Sammy.
Zjistila jsem , že se mi o 1 den zpozdil metřík. Něco podobného psala i Daisy. Tak nevím, jestli se jí už srovnal.Nevím proč to zlobí.
U nás je spousta sněhu a hned ta zima vypadá lépe. Snad to vydrží, aby si to děti alespoň užily.
Jinak se mějte prima.
Ahojky holky ![]()
Tak se ozývám po delší době, nějak se nedostává času ani sil. Malý je už 3 týden nemocný, takže se v noci nevyspíme vůbec, je to horší než obvykle. Přes den se chce pořád nosit a tulit a já jsem už se silama na dně. Jen čekám, kdy Sašovi dojde trpělivost a řekne, tady už nebudu , jdu ven. Pro jistotu už jsem o víkendu nachystala část mimi oblečků a zkontrolovala seznam do porodnice, mám vše doma, ale sbaleno ještě nemám, to se chystám o víkendu. Kdyby byl zájem, můžu seznam věcí do porodnice hodit sem. Ještě musím zajít ke kámošce pro další věcičky na mimi, co jsem jí půjčovala, ať už mám vše nachystané komplet. Taky mi ještě chybí vyprat povlečení do košíku a pokud se nám v rozumné době nepodaří malého přesunout do velké postele, tak musíme koupit ještě další postýlku, ale to má čas, do 2 měsíců bude malý určitě v košíku.
Jizva po SC už místy bolí hodně hodně, taky mě v ní řeže, tak uvidím, co na to řekne dr., na KO jdu zítra.
Myslím si, že by bylo lepší se přesunout k Jarňátkům, příjde mi, že sem už skoro nikdo nechodí a opravdu platí více hlav, víc ví. To ocení hlavně prvorodičky ze začátku, ale i vícerodičky radu ocení, jelikož každé dítě je jiné
Myslím si, že nemá cenu skoro mrtvou diskusi udržovat při životě… Asi tam zkusím zaskočit, jestli mě holky vezmou mezi sebe ![]()
Ahojky,
Mirko - určitě zaskoč,budeme rády že nás bude víc ![]()
I vy ostatní jste vítány tak šup šup
Kačudka z Jarňátek 2009
Ahoj,
taky bych se přimlouvala, aby tato diskuze úplně nezanikla, i když jsem nepřispívala moc často. Měla jsem toho dost v práci, pak se miminko nečekaně narodilo a teď se zase moc často nedostanu k internetu…
a tady jsem to ještě jakžtakž stíhala dočíst (po porodu asi 10 stránek) na Jarňátkách jsem dost ztracená.
Sammmy - ráda bych přidala nějáké fotky do galerie, nevím ale jak na to…Podařilo se mi tam jednu vložit, ale vložila jsem ji asi víckrát a asi i mezi tvoje…a taky nevím jak se to maže. ![]()
Chocholko - jak velká/malá miminka máte u vás na JIPce? A kdy je pouštíte domů? Paní doktorka říkala, že oni nejdřív pouští ve 36. týdnu. Naše malá už váží 1620 g, ale je ještě stále na CPAPu. Říkali ale, že se v dýchání dost zlepšuje a že ji CPAP začnou pomalu sundávat (má teď často jen 21% kyslíku a průtok 5l) a jsme teď už 33tt+2, takže by bylo dost načase. Jinak moc hezky papá, sama ze stříkačky vypije celou dávku, zdá se že bude šikovná na kojení.
Ahojky
Rébi- u nás se aktuálním věkem v týdnech neřídíme. Spíš je důležitější stav miminka, jak papá a další věci.Kolem 2 kg zkoušíme postýlku, zda si mimi udrží teplotu. Při této váze s tím už ale problém není. Pak mimi nesmí mít žádný zdrav. problém. Je důležité jak pije a přibírá. U vás s tím ale asi problém nebude. Teď hlavně abyste se „zbavily“ CPAPu a pak začít s přikládáním. U nás se rodí miminka nad 32 týden. Co je méně, to posíláme do Prahy. Pokud se u nás ale narodí hodně nezralé mimi, jsme schopni mu poskytnout adekvátní péči do příjezdu převozové služby.
Miminka pouštíme domů s váhou 2200-2300g.Pokud jsi v Praze může se to lišit. Tam je větší tlak na lůžka. A i když je to stejná práce, tak každé pracoviště má své postupy.
Obecně se ale u miminek postupovat nedá. Vše je individuální, záleží na mimi i mamče, jak to zvládá.
Jinak zítra se chystám na kontrolu k dr. Tak jsem zvědavá jestli je něco nového. Pak zase písnu.
Ahojky ![]()
Tak jsme po kontrole, zatím vše O.K., dr. říkal, že to vidí opět na plánovaného císaře 14 dní před termínem, takže někdy začátkem února. Jinak jsem vyfasovala železo, tak uvidím, jak to půjde, minule jsem ho taky brala, ale stejně jsem ho do 5 minut vyzvracela
Magnesko prý můžu brát až do konce, beru jen 1-2 tablety denně, takže dr. asi fakt spíše počítá s tím SC, jinak co jsem četla magnesko by se mělo vy:,–(it kolem toho 35tt. Příští týden jdu už na monitor a budu chodit na KO každý týden. Taky mi dělal dneska stěry, tak snad to bude vše O.K. Protilátky mi vyšly tentokrát už dobře, byla jsem z toho trochu nervózní, když minule dopadly tak blbě.
Rébi : Malá je šikulka, snad vám ji dají brzy domů ![]()
tak jsem tu dlouho nebyla- nějak nestíhám. Už se to blíží- včera mi na gyndě říkali, že mám porodní (porodnický?) nález a že budu asi brzy rodit…tak z toho nejsem nijak odvázaná, přeci jen je to tři týdny před termínem, což mi přijde dost brzy, navíc jsme momentálně bez auta, manžel je pryč a Vojta má příští úterý druhé narozeniny, u čehž bych chtěla být…tak doufám, že to ještě chvíli počká.
Jinak přemýšlím, co do porodnice, a zjistila jsem, že skoro nic- snad jen doklady, kalhotky na poslední použití, kojící podprdu, tampony do podprdy přezůvky a necesér- co si pamatuji, tak ručníky, pyžama a župany byly místní, věci na mimčo také komplet místní, až pak při odjezdu bylo potřeba oblečení na mimi…nebo jsem na něco zapomněla?
Ahojky Jukni se na www.porodnice.cz tam je to celkem hezky rozepsaný co s sebou do podnice. Jinak ti přeju pěknej a rychlej porod. Já byla dneska na Ozvách , Tak nález nic moc zatím to vypadá že asi nic prý se uvidíme příští týden, ale malá prý nebude žádnej drobeček tak jsme ztoho dost nerózní abych to zvládla porodit,. ![]()