Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky!
Jsem zpět! CS2 a dr mi řek že je to dobré, že se to nehlo…Takže dobrý!
Ale mám po pečení a po krupičce, mám tu těhu cukrovku!Se picnu a aby toho nebylo málo tak i kvasinky, jsem si to myslela, když jsem předevčírem zkoumala výtok na kalhotkách a pak když do mě šáh tak to jsem věděla na 100%!!!!!!!!!!!!!!!Umřu bez krupičky asi…
Jinak si mám zavolat do diabetologické poradny a budu si asi doma odebírat tu krev s prstu......jsem zvědavá kdy se u mě dostaví absťák po sladkým…No ale vydržímto už kůli Jindřišce…
Jo a do průkazky mi zatrh Diabets dieta a napsal D9…Moc tomu nerozumím teda......
No a další kontrola 20.11. i s ultrazvukem.....
Ahojky maminy
Dnes jsem byla na kontrole a vše je ok. Jen mám nízký tlak 72/56. Cítila jsem to už v čekárně, že mi není moc fajn. Dr mi dělala i utz, tak jsem viděla srdíčko a potvrdila i tu holčičku. Nabráno mám 7kg. Příští týden mě také čeká pití sladké vody, ale už to znám, tak vím do čeho jdu.
Pro Daisy. D9 není nic jiného něž zkratka pro dietu č. 9, což je diabetická. Přeji ti ať to zvládnete jen tou dietou.
Doma mám zase marodku. Teď marodí Pavel a Niki. Doufám, že tentokrát odolám. Mějte se.
Ahojky,taky se hlásím včera po kontrole,další kontrola 26.11.
Všechno v pořádku,neotvírám se,tlak mám taky nízký 90/60,ale to celé těhu,prcek už je pěkně velký a chlapeček je 100%.
Hlásím změnu kočárku na Peg-pérego - Skate completo.
http://www.nej-kocarky.cz/…te-completo/
KOuknětě na odkaz,na video číslo 1
http://global.skate-pegperego.com/?…
Testy na cukrovku mě nepotkají ani tentokrát..ještě že tak.
Ahoj holky, gratuluju k úspěšným kontrolám ![]()
Já jdu v úterý ráno na ten cukrovej blivajz a už teď se mi z toho zvedá kýbl ![]()
Lenousku, pěkný kočárek
jen škoda, že k němu opět chybí ruční brzda. Ale skládání je super! To jo. ![]()
Od pondělka začnu zaučovat zástup, tak mám s e-miminem utrum. Možná občas jen na chviličku…Kdyžtak se pak ozvu až budeme mít net doma a to by mělo být do prosince, tak jsem zvědavá.
Jinak přeju krásný den, u nás to vypadá, že bude svítit sluníčko, neb je obloha naprosto vymetená ![]()
Ahoj aminky tak od ponedělí jsem se až do dneška válela v nemocnice. Teď už je všechno lepší tak jsem doma. Až budu víc fit tak písnu a přečtu všechno co jste stihly. Budeme mít holčičku takže Vendulka.Hezký víkend já jdu odpočívat.
Pilcando:Copak, že si byla v nemocnici?Hlavně že je vše teď už ok… ![]()
Pilcando : Snad už to bude dobré! Copak ti bylo, že jsi musela do nemocnice?
Daisy : Jaké jsi měla hodnoty? Byly hodně vysoké, nebo spíše hraniční? Neboj, ono to nebude tak hrozné
Kamarádka ji měla a říkala, že nejhorší pro ni bylo nedat si zmrzku (bylo to v létě
), ale pro mimině to zvládneš! Jinak krupičku si myslím, že klidně můžeš, ale nesladit. Udělej si ji třeba s ovocem (ale pozor, něktéré mají hodně cukru, třeba banány) … nevím jak to je s umělými sladidly v těhotenství, jen vím že se má vyhýbat aspartamu (pozor na minerálky a nápoje se sladidly), nevím, jak to je s ostatními sladidly. Na netu jsem četla, že ta dieta je trochu jiná, než u klasické cukrovky. Na netu je spousta informací a i příběhů mamin, tak zkus postudovat.
Třeba tady: http://www.rodina.cz/clanek4171.htm
Dr. ti volal, nebo ti to řekl až na poradně?
Výsledky ještě nemám, k dr. jdu až za 14 dní, tak doufám, že kdyby to dopadlo špatně, že by volal…
Daisy : Tohle je docela zajímavý článek
http://www.diabetesmellitus.cz/…b_dieta.aspx
Důrazně tam nedoporučují v těhotenství umělá sladidla. Spíše v malém množství ovocný cukr (má pozvolnější náběh než obyč cukr a hroznový cukr, takže ta nejsou takové špičky v hladině). Je ale třeba si hlídat pečivo (asi i tu krupičku
), brambory apod. Masa ale můžeš hafo ![]()
Ahojky!Mirko děkuji za odkazy, už je mám uležené
Jo ale já nejsem masový tip
Já můžu maso jen občas, chjo.Tak se hold přeorientuji, no ![]()
Jinak mě ta hladina vyletěla až po tom nápoji. Po dvouch hodinách mám 8,8 (má být max 7,8)
Jsem zvědavá co mi poví ve středu v té diabet.poradně…
Daisy : Zkus pročíst diskusi na rodině pod tím článkem. Údaje holek se docela liší, co se týká limitu po vypití toho blivajzu. Mi se zdá, že ten limit po vypití je vyšší než těch 7, ale fakt nejsem odborník ![]()
Mirko juknu se. Děkuji. Já mám na tom papírku napsáno že tam je limit do 7,8(včetně) 2 hodiny po vypití, no a já mám 8,8.
Mirko: A mě ten blivajz jak píšeš nepřišel tak strašnej, dalo se to vipít ![]()
Daisy : Já moc sladké pití nemusím, nesladím ani čaj ani kafe, tak pro mě to bylo moc sladkého najednou ![]()
Díala jsem se do tvého předchozího příspěvku a ze 7,8 to to udělalo 7,
Miluju smajlíky ![]()