Poradna duly
Jana Čurdová
Dneska manžel koupil vodní pistoli. Ale takovou velikou, s velkou nádrží. Mně je jasné, že si chtěl koupit hračku, ale nechávám ho přitom, že to kupoval jen kvůli Anežce
. Byli jsme v botanické a blbli jak malá děcka - lítali jsme po pivoňkové louce a stříkali po sobě (ano, i my dospělí)
.
@hkac Helí, takže teď už by to mělo být v pohodě a nemělo by se to opakovat? Nebo to můžou mít holčičky i vícekrát? ![]()
Že jste si to užili v té botanické je super
a až vám to závidím, já od pátku dřepím doma (a tím pádem i chudák Samík
) s nějakou asi angínou nebo co to v tom krku mám
zítra ráno musím k dr. tak uvidíme
ve středu máme jet k našim, tak snad do té doby budu už v pohodě…
ale nejvíc mě na tom štve, že se to stalo po X letech a zrovna teď, když je venku hezky a i příjemná teplota a ne nějaká extrémní vedra… to by se výletovalo, já chcíííííí
![]()
@Mysicka31 Bohužel se to může opakovat. Doktorka říká, že když budu pečlivě pečovat, jak mi poradila, tak by se to opakovat nemělo, ale ona taky tvrdí, že se to stalo špatnou hygienou, což teda u nás až tak pravda není. Co jsem vyčetla na netu, tak je to způsobené nedostatkem ženského hormonu a dokonce jsem se dočetla, že blondýnky ho mají míň. Taky jsem četla několik případů, že se to holčičkám udělalo právě po léčbě atb, i když to mi na gynekologii řekli, že tím to být nemohlo. No to je jedno, snad už se to opakovat nebude. Musíme vydržet ještě 5 let
, pak už se to prý nestává, protože se začne tvořit ten hormon. A taky že jsem teď kontrolovala i Anežku, protože to se přiznám, jsem už roky nedělala. Naštěstí u ní je všechno OK.
Mája měla bronchitidu ve dnech, jak byla ta příšerná horka. Doma to byla síla - Mája horečky, venku přes 35, doma kolem 30, ani noční větrání moc nepomohlo. Nad vodou mě držela jen předpověď počasí, že to ve čtvrtek skončí.
@hkac ahoj,no to ste mely teda pekny drámo ![]()
Tak moc preju, at se to neopakuje!
My mely to samy s pindikem, ale v 6 mesicich, taky mu to sloupnul jen rukou a jeli sme v hermenku, ale co si budem povidat, u mimina je to vzdy lepsi nez u 3 letáka. Proto stale nechapu nepretahovani do x let a pak zakrok skoro temer vdy. nemine. Holkam se to preci take nenechava schvalne do x let. ![]()
Jinak mooooc gratuluji k pokrokum s mluvenim, my jdeme k logo v patek, snad nam take pomuze.
Mluvi teda porad, ale cinsky…my mu rozumime, ale okoli kouka, co mame
nastesti na to nejsem tak moc citliva, ale být to driv, tak si to beru vic.
U nas je take problem, ze nechce opakovat a vymysli si svoje slova, takze fakt činština… ![]()
@Ivoka počkej, takže říkáš, že máme malému přetahovat pindíka už teď?
sem myslela, že se to zkouší až ve 3 a tak do 5 se tomu nechává volný průběh pokud to nejde hladce
Holky, vy co máte kluky, tak prosííííím o radůůůů, jsem teď z toho mimoň
![]()
Jinak, mám angínu jak vyšitou a nasazený ATB, dr. mi vynadala, že jsem už o víkendu nezašla na pohotovost
ale oni by mi u nás ty atb stejně nenapsali, takhle tu loni dopadl Jirka ![]()
Kiki je spokojená u babičky páč sousedi tam mají taky na prázdniny vnučku (4 roky) takže má kamarádku
a babičce zryla zahradu
a vysavačem jí málem shodila TV ze stolku
no, chtěla jí, tak ať si užívá, ne?
Fuj, jsem to ale ošklivá ![]()
Samík má pořád průjmy, infekční nejsou, tak půjdeme na krevní testy jestli tam není nějaká potravinová alergie
ale teď nevím jestli nevadí že beru atb když ho ještě kojím, aby jim to nezkreslilo výsledky
![]()
@Mysicka31 co clovek to nazor na pindika.
Nas doktor ma stejny jak ja, vsem klukum jsem pretahovala uz od porodnice.driv se to tak delalo automaticky, ted jsem jela podle sebe a doktor to kvitoval a rekl, ze by na konferenci rad tem, co maji opacny nazor ukazal ty pripady, kdyz se to klukovi cca 3letemu zaniti tak, ze kdyz mu na nej sahne tak hnis vyleti az ke stropu ( omlouvam se za nechutnosti)
Muj nazor je, ze SAMO se nic neudela k lepsimu, kdyz je to srostly X let tak se to tezko rozvolni.
Ale jak rikam, kazdeho vec, ja se napr.do diskuzi o pindikach vubec nezapojuju, ale mam tuhle zkusenost a nikdy nebyl problem.
Nedovedu si predstavit tohle resit v 5 letech treba, oni jsou na to uz tak citlivy a jeste tohle k tomu. ![]()
@Ivoka díky za názor/radu… ale popravdě mám strach to zkusit, že malému ublížím
ale tak zase zkusit to můžu při příštím přebalování
pokud nezapomenu… ale právě naše dětská mě upozorňovala, že hlavně nepřetahovat, že to až tak ve 3 letech, mooožná ve 2 už můžu lehce zkusit
tý jo, jsem si ještě nějak nezvykla na toho kluka, první dny jsem byla vyjukaná jak úplně nezkušená matka u prvního dítěte
prostě tam bylo něco navíc… a když začal čůrat při přebalování, tak jsem nevěděla co mám dělat a začla plašit že to „stříká“ všude
a až kamarádka mi poradila, že musím v plence dávat pindíka dolů, že jinak se mi pročůrá opravdu pokaždé a přitom zůstane plenka suchá
ach jo, koukám že si asi nezvyknu nikdy
![]()
@Mysicka31 hele a co kdyby to zkusil manzel? On vi, jak sahnout, aby ho to nebolelo.ale myslim, kdyz budes opatrna, tak nemuzes nic zkazit, proste ne silou, jen co pujde, trosku tlak tam byt muze, ale aby neplakal, on ti malej da vedet, kde je hranice.
Jo a nic si z toho nedelej, ja bych byla zas uplne mimo mit holku, taky bych nevedela co a jak a popravde zlaty pindici! ![]()
@Ivoka píše:
@Mysicka31 hele a co kdyby to zkusil manzel? On vi, jak sahnout, aby ho to nebolelo.ale myslim, kdyz budes opatrna, tak nemuzes nic zkazit, proste ne silou, jen co pujde, trosku tlak tam byt muze, ale aby neplakal, on ti malej da vedet, kde je hranice.
Manžel asi ne, on má Jirka hrozně blbou tu jemnou motoriku
má třeba problém i sám sobě vyčistit zuby ![]()
@Ivoka píše:
@Mysicka31 jo aha, promin, ja nevedela…
Však v pohodě, to jsi asi ani vědět nemohla
ale jsem kousek zkusila a jde to
a nemůže takhle při tom přetahování chytit zánět nebo něco?
jestli třeba kvůli tomu dr. radí nepřetahovat
omlouvám se za blbý dotaz, ale jsem v tom fakt totální analfabet ![]()
@Mysicka31 ne,ne, chlapy kdyz se mejou tak si ho přeci taky pretahnou a omejou
pokud tedy nemaj obrizku ![]()
To se fakt neboj, pokud nebudes nic delat nasilim, tak nic nepokazis.
Je dobre, ze mu to jde, staci, kdyz pretahnes jednou denne, nejlepe ve vode, u koupani pod vodou treba a mas klid…
@Ivoka Tak o velkých chlapech to vím, však toho doma jednoho mám ![]()
@Mysicka31 to je mi jasný
nezapomen-malej chlap-taky chlap
najist, klid a nic po nem nechtit, poznas sama, az povyroste ![]()