Únor 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14598
1.4.13 09:14

NEVEZMOU DÍTĚ DO ŠKOLKY = MATKA NEMŮŽE DO PRÁCE pokud nemá hlídání… to nezaplatí, pokud práci nemá

Matka bez práce nemůže práci hledat, pokud nemá zajištěné hlídání na které nemá nebo pokud nemá dítě ve školce…

Já budu muset práci začít hledat…předběžně hlídání zjištuji u babiček, ale taky už jsme slyšela, že spíš se cítí jen na 1 dítě a obě babičky na střídačku = Kač ve školce, Vítek u babiček… Protože jsem na RD, velmi reálně hrozí, že mi Katku do školky nevezmou = nemám zajištěné hlídání = nemůžu hledat práci, protože nemám kam dát děti… :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
1.4.13 13:08

@Markittka Jo to je teď blbe období, že je hodně děti a ti nahoře to neřeší protože za par let to bude zase jinak. U nás je to taky tak, třeba vloni tři moje kamarádky dostaly pro děti místo ve školce, ale nesehnaly práci, takže minimálně půl roku jsou doma samy, bez děti. Já bych práci měla, musela jsem si vzít nepl volno (a díky ředitelce za něj, že jsem o práci nepřišla úplně),protože Maju do školky nevzali. Přesto souhlasím s tím, že by děti neměli brát do školky podle toho, jestli maminka pracuj nebo ne. U nás to tak bylo do loňska :( a znám několik děti, které kvůli tomu šly do školky až na ten poslední rok. A jedno dokonce pak šlo do školy v necelých 6 letech (je narozené v září),takže do školky nešlo vůbec. Že maminky nemůžou nastoupit do práce by se mělo řešit jinak, ne že se podle toho budou či nebudou přijímat děti do školky. Další věc je, že tohoto kritéria se dá hodně zneužít a těžko kontrolovat (stejne jako matky samoživitelky).U nás třeba vzali děti zaměstnaných matek a pak ty děti vyzvedávaly v poledne maminky s mladším sourozencem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
2.4.13 15:45

Holky, tak mi volali z té maličké školky a Kristýnku nám přijali :dance: :dance: :dance: měla štěstí, že byla jako první náhradnice :-) jedna maminka stáhla dítko ze školky z důvodu stěhování a tím se uvolnilo místo pro Kristýnku :dance: :dance: :dance: Budeme tedy podávat ještě odvolání do té naší NEJ kam nás nevzali, ale kdyby ani to nevyšlo, tak má Kiki kam jít :D mám takovou radost :dance: :dance: :dance: :hug: :hug: :hug: a zároveň mě těší, že tím necháme volné místo pro někoho ve státní co je přes silnici :-) tedy nevím zda by Kiki vzali, ale bude o zájemce méně :-) a tam to bude pro Kiki lepší :-) už teď vím, že tam má jednu paní učitelku do které se zamilovala během ani ne 5 minut a protože nechtěla odejít s námi, tak ji zvala ať přijde k nám domů na kafe :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
2.4.13 15:50

@Mysicka31 tak to moc gratuluju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
2.4.13 17:14

@Ivoka Děkuji, mám hroznou radost :dance: :dance:  :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
2.4.13 18:54

@Mysicka31 Supééér :palec:.

Co Velikonoce, jak jste si je užili? My byli u našich, holky bobovaly, jezdily na lopatě a zadku (prý svátky jara :roll: ). Dneska se mi moc nechtělo do práce, ale překonala jsem se (co mi taky zbývalo, že jo :lol: ) a nakonec to bylo OK. Volala mi šéfka (co mi schválila neplacené volno, teď chodím do práce jinam a jen na chvilku, je to záskok za nemoc, takže to vidím ještě tak na týden), že se mnou na příští školní rok počítá a ptala se mě, jaký chci úvazek :hug: (budu mít jen částečný, takže víc času na holky :palec: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
2.4.13 20:52

Jé gratuluju Myšičko, tedy spíš asi Kristýnce. Hkač super, alespoň na chvilku oživíš učeníčko. U nás se stále čeká, doufám, že to letos klapne. Už taky hledám práci, jelikož pro mě učitelské místo u nís už není :-( prozatím makám na kratičký uvazek, ten mi asi zustane, ale bude muset máknout někde víc, jelikož makat jeden den v týdnu není na uživení.
Tak snad mi ji do školky vezmou, abych měla možnost sehnat práci, jak už to tu pěkně Markkitka popsala. :pankac:
:mavam: užijte to zimní jaro, vypadá to že v květnu jdem rovnou do plavek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
2.4.13 21:12
@Ulíček píše:
vypadá to že v květnu jdem rovnou do plavek :nevim:

Jo. Nebo v září rovnou znovu na sjezdovku :jazyk:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
2.4.13 21:35
@hkac píše:
Jo. Nebo v září rovnou znovu na sjezdovku :jazyk:.

Nestráááš :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
2.4.13 21:43

Holky pražandy, a zkoušeli jste tu „CHůvu zdarma“? ten projekt EU? Já tam dneska volala a schůzku máme tedy domluvenou až na půlku června, ale paní říkala že bychom se měli kvalifikovat ;-) je to 100 hodin na rok, takže třeba i hlídání dítek když jsou nemocné, tak aby rodiče mohli do práce… to zkuste ;-)
 http://www.zzpraha4.cz/…e-pro-rodice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
3.4.13 13:40

@Mysicka31 To je ale jen pro některé, už si nepamatuju ty podmínky, my je ale nesplňujem. Navíc zatím si vystačíme s rodinou a kamarádkami, hlidame si navzájem. Dneska tu třeba budu mít odpoledne čtyři děti :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
4.4.13 00:24

@hkac Já vím, ty podmínky jsou tam napsaný a když se zavolá jedné z těch dvou paní, tak předběžně řeknou zda splňuješ podmínky nebo ne… mně paní řekla že jo… Kamarádka už se s nima sešla a taky podmínky splňuje… jako ono za optání se fakt člověk nic nedá :nevim:
A smím se zeptat čím a proč nesplňujete? :think: Je to kvůli věku holek? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
4.4.13 12:35

Jsem psala že si to nepamatuju.Ale myslím že výši příjmů :).Každopadne zatím to nepotřebujem (100h mi pro návrat do práce nestačí) tak to přenechám potřebnějším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
4.4.13 17:48
@hkac píše:
Jsem psala že si to nepamatuju.Ale myslím že výši příjmů :).Každopadne zatím to nepotřebujem (100h mi pro návrat do práce nestačí) tak to přenechám potřebnějším.

Příjem to určo nebude, kamarádka se vlezla a to mají oba z nich víc než nadprůměrné příjmy ;-) ale má tedy obě děti pod 4 roky… starší ve školce, s mladším je doma a 2× týdně má placenou chůvu a pracuje pár hodin, tak jestli i toto hraje roli? :nevim:

Jen dotaz holky, když bych si nechala hlídat 2 děti zároveň, tak platí se dvojnásobek toho co by bylo za jedno? :think: Babičky máme daleko a kamarádky ne vždy mohou… A využíváte některá hlídacích služeb (placených) od maminek které mají u sebe při hlídání i své dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1773
4.4.13 18:11

Myško…já bych dítě asi nesvěřila cizímu člověku i když by měl doporučení a cokoli, školka je něco jiného ale aby ho někdo hlídal u sebe nebo u nás doma cizí to nee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí